Νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Θάσο και Καβάλα

Νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Θάσο και Καβάλα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Tρια νέα ξενοδοχεία πολυτελείας, πρόκειται να ενταχθούν στο τουριστικό δυναμικό του νομού Καβάλας, ενώ οι επενδύσεις σε μονάδες φιλοξενίας είναι πολλές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ξεκινώντας από τα δυτικά όρια του νομού Καβάλας και  φθάνοντας μέχρι και τη Σαμοθράκη στο Θρακικό Πέλαγος.

Η περιοχή δείχνει πως προετοιμάζεται και τουριστικά για την υποδοχή στα επόμενα χρόνια, μεγαλυτέρου αριθμού τουριστών αλλά και τουριστών υψηλοτέρων εισοδημάτων, καθώς η αναβάθμιση των υποδομών, τα έργα ιδιωτικοποιήσεων και σημαντικές ενεργειακές – οικονομικές εξελίξεις , προμηνύουν αύξηση του αριθμού των τουριστών αλλά και των εμπορικών επισκεπτών- επιχειρηματιών.

Οι επενδύσεις σε καταλύματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι δεκάδες, είτε αφορούν νέες κατασκευές, είτε ανακαινίσεις και προσθήκες, που ως επί το πλείστον συνδέονται με την άνοδο των καταλυμάτων σε υψηλότερες κατηγορίες.

Κυριότερος τουριστικός πόλος στην εν λόγω περιοχή είναι το καταπράσινο νησί της Θάσου, του οποίου η τουριστική κίνηση εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό από το ανακαινισμένο από τη Fraport αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Η Θάσος, με τις απευθείας συνδέσεις, έχει γίνει πλέον και το νησί των Γερμανών, των Βρετανών, των Πολωνών και των Τσέχων, αλλά και αρκετών Σκανδιναβών ενώ από φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχει και σύνδεση του αεροδρομίου της Καβάλας με το Μιλάνο ( με τη Neos μέσω Σκιάθου).

Εάν βεβαίως επιβεβαιωθούν στο άμεσο μέλλον οι προσδοκίες και τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας και, επιπλέον, προχωρήσουν τα μεγάλα έργα ενέργειας και μεταφορών, σε συνδυασμό με επενδύσεις σε logistics centers, τότε η τουριστική κίνηση θα επιμηκυνθεί και οι μονάδες φιλοξενίας θα καλύπτουν, με αυξομειώσεις στις ροές επισκεπτών, ίσως και όλο το δωδεκάμηνο.

Καβάλα και Θάσος

Πολλές είναι οι μονάδες που κατασκευάζονται στο νομό Καβάλας, οι περισσότερες μικρής δυναμικότητας ακόμη και αν πρόκειται για ξενοδοχεία.

Ξεκινώντας από τα δυτικά του νομού, δύο μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, η μία 3 αστέρων και η άλλη 4 αστέρων, κατασκευάζονται από Έλληνες επενδυτές στο Οφρύνιο, ενώ πολλά είναι τα παραθεριστικά συγκροτήματα στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Κάριανης, της Νέας Περάμου και της Ηρακλείτσας.

Ξενοδοχείο πολυτελείας στην Αλμύρα

Μια επένδυση που αφορά ξενοδοχείο πολυτελείας, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, είναι αυτή που χρηματοδοτείται από Καβαλιώτη επιχειρηματία που για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη και ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει στην περιοχή ‘Αλμύρα’, το 5άστερο Almira Beach Palace.

Η επόμενη επένδυση που επίσης γίνεται στο νομό Καβάλας, βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Θάσου και αφορά την ολοκλήρωση του ημιτελούς ξενοδοχείου της «GMD Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ», στο Βαθύ. Το έργο αυτό είχε αρχίσει να κατασκευάζεται στη δεκαετία του 1980 και έμενε για χρόνια ημιτελές, μέχρι που κινήθηκαν οι διαδικασίες και δόθηκε η έγκριση δόμησης, για ξενοδοχείο 5ης κατηγορίας, δυναμικότητας 57 κλινών, με πισίνες και λοιπές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Το τρίτο ξενοδοχείο πολυτελείας που κατασκευάζεται στο νομό Καβάλας, είναι επίσης στη Θάσο και όπως έχει γράψει το GRTimes.gr, είναι το ‘Alexandra Elegance’ της Χenios Gate, στον Ποτό, που πρόκειται να λειτουργήσει για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Στη Θάσο, όπου δεν μπορούν εύκολα να εξασφαλιστούν αρκετά μεγάλες εκτάσεις για ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές είναι οι επενδύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στις περιοχές Σκάλα Ποταμιάς, προς τον Πρίνο, έξω από τα Λιμενάρια.

Στο νομό Ξάνθης, σε παραθαλάσσια περιοχή, επίσης ανεγείρεται ένα μικρό ξενοδοχείο 3ων αστέρων, δυναμικότητας 50 δωματίων.

Επενδύσεις και στη Σαμοθράκη

Οι επενδύσεις συνεχίζονται στο νομό Έβρου και πιο συγκεκριμένα στο νησί των Καβειρίων Μυστηρίων, στη Σαμοθράκη , παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, εξ’ αιτίας των προβλημάτων του λιμανιού της Καμαριώτισσας.

Έτσι, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού – μεγάλης με τα μέτρα της Σαμοθράκης- ανακαινίζεται ριζικά και αναβαθμίζεται ανεβαίνοντας κατηγορία,  ενώ δημιουργούνται και δύο – τρεις σύγχρονες μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων.

Σταδιακά όλη η ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπως και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και αναπτύσσονται τουριστικά αλλά, το κυριότερο, αποκτούν σαφώς βελτιωμένες και αναβαθμισμένες τουριστικές υποδομές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μέρος των ιδιωτικών επενδύσεων.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ