Βαρκελώνη: Οι φορείς ξεκινούν αγώνα κατά των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων

Βαρκελώνη: Οι φορείς ξεκινούν αγώνα κατά των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων

Με την τουριστική ανάκαμψη να βρίσκεται ήδη σε επίπεδα προ πανδημίας, έπειτα από την πολύ καλή εικόνα τουριστικής κίνησης των εορτών για τον ισπανικό τουρισμό, ορισμένες παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο στη Βαρκελώνη, τίθενται και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Η τουριστική ένωση Futur της Βαρκελώνης έθεσε το ζήτημα αυτό σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που είχε με τοπικούς τουριστικούς φορείς, με στόχο να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όπως μεταδίδει η ισπανική La Vanguardia, τα παράνομα τουριστικά διαμερίσματα, τα υπενοικιαζόμενα δωμάτια, η επιστροφή του «top manta» (πώληση πειρατικών ειδών) και άλλες παράτυπες δραστηριότητες όπως τα «pedicabs» ή η πώληση ποτών από πλανόδιους —lateros— είναι οι κύριες ανησυχίες για τον τουρισμό της Βαρκελώνης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι ο συστηματικός πολλαπλασιασμός των τουριστικών διαμερισμάτων και των δωματίων που ενοικιάζονται παράνομα, παρά τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο για την εξάλειψή τους, παραμένουν.

Η Ένωση Τουριστικών Διαμερισμάτων Βαρκελώνης, Apartur, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες άδειες τα τελευταία 15 χρόνια στην περιοχή Ciutat Vella, τα τουριστικά σπίτια δεν σταματούν να πολλαπλασιάζονται στις πλατφόρμες κρατήσεων.

Πηγή: tornonews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top