Υοleni’s: Καινοτομεί δένοντας γαστρονομία με φιλοξενία

Υοleni’s: Καινοτομεί δένοντας γαστρονομία με φιλοξενία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μία ακόμη καινοτομία στη χώρα μας φέρνει το «Yoleni’s», που τον Νοέμβριο του 2016 τάραξε τα νερά της ελληνικής γαστρονομίας. Η καινοτομία Νο 2 ακούει στο όνομα ‘Greek Gastronomy Center Apartments’ και ήρθε να δέσει τη φιλοξενία με τη γαστρονομία στο εξαώροφο της Σόλωνος 9, στο Κολωνάκι.

Η «Yoleni’s» είδε την ευκαιρία που προσφέρει η προσέλκυση πολλών νέων σε ηλικία τουριστών στην Αθήνα, σε μία πόλη που έχει πλέον πάρα πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη πέραν του πολύ πλούσιου ‘μενού’ που παραδοσιακά πρότεινε στον αρχαιολάτρη και μεγαλύτερης, συνήθως, ηλικίας ταξιδιώτη. Άλλωστε η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με πάρα πολλές φθηνές πτήσεις, βοήθησε σημαντικά στο να ανοίξει η πόλη σε νεώτερες ηλικίες.

Η απόφαση δημιουργίας ενός ξενώνα στο «Yoleni’s», ενός hostel στους πάνω ορόφους του κτιρίου της Σόλωνος, αποδείχθηκε ήδη πολύ εύστοχη επιλογή, αφού από τον Ιούλιο που λειτουργεί o ξενώνας οι πληρότητες των δωματίων είναι σταθερά στο 80% – 85%, ενώ το booking.com του δίνει μία πολύ υψηλή βαθμολόγηση στην πλατφόρμα του.

Για το project μίλησε στο GRTimes.gr ο κ. Γιάννης Φιλιππίδης, μέτοχος της «Yoleni’s Hellas ΜΕΠΕ», δίνοντας έμφαση στο πόσο έχει διαφοροποιηθεί και εμπλουτιστεί τα τελευταία χρόνια το τουριστικό προφίλ της Αθήνας.

«Οι νεότεροι σε ηλικία θέλουν να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, επιλέγουν τους διαφορετικούς συνδυασμούς εμπειριών που στην περίπτωση του ‘Yoleni’s’ είναι, οι πάρα πολλές προτάσεις μας γύρω από την  ελληνική γαστρονομία – προϊόντα, γεύματα αλλά και σεμινάρια γευσιγνωσίας- και η οικονομική διαμονή σε χώρους διαμορφωμένους με μεγάλο μεράκι, που ανταποκρίνονται και σε διαφορετικές απαιτήσεις, μεμονωμένων ταξιδιωτών, παρεών, αλλά και οικογενειών», εξήγησε ο κ. Φιλιππίδης.

Τι προσφέρει το hostel

Το ‘Greek Gastronomy Center Apartments’ σαν ξενώνας που είναι, διαθέτει συνολικά 52 κρεβάτια στους τρεις υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.

Στους δύο από αυτούς και ανά όροφο υπάρχει από ένα δωμάτιο με πολλές κουκέτες- κρεβάτια, ένα family room με 5 κρεβάτια και ένα διαμέρισμα, ενώ στον τελευταίο όροφο υπάρχει μία σουίτα διακοσμημένη με έργα του εικαστικού Θανάση Λάλα.

Ο επισκέπτης, πληρώνει μία πολύ ελκυστική τιμή, στην οποία περιλαμβάνεται πρωϊνό, ενώ έχει και έκπτωση στα γεύματα και στις αγορές που θα κάνει από το super market ή και την κάβα του «Yoleni’s». Το concept αποδίδει στην επιχείρηση ενώ οι ξένοι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και γεύσεις.

Στις ΗΠΑ με 2ο κατάστημα το 2020

Η εταιρεία, που έχει ήδη μέσω franchising επεκταθεί στις ΗΠΑ, με το «Υοleni’s Store» στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άϊλαντ, μελετούσε από φέτος την επέκτασή στην Αμερική, σε Βοστώνη ή και Μαϊάμι.

Το βήμα αυτό δεν έγινε μέσα στο 2019 καθώς όπως είπε ο κ. Φιλιππίδης, δόθηκε προτεραιότητα στη δημιουργία του hostel. Αλλά οπωσδήποτε μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος «Yoleni’s» στις ΗΠΑ, κάτι που απαιτεί προετοιμασία μηνών. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες που αναμφίβολα υπάρχουν, οι νέες διατροφικές τάσεις  όπως επίσης ο πλούτος και η ποιότητα της ελληνικής γαστρονομίας δείχνουν το δρόμο στην αμερικανική αγορά και αυτή η δυναμική δεν θα μείνει αναξιοποίητη από το «Yoleni’s».

δωμάτιο στο Yoleni's

Το Yoleni's στο Κολωνάκι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ