Τσακαλώτος: Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για την covid

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για την covid

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα άσκησε με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο συντονιστής του οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Εχθές κατηγόρησα τον κ. Σταϊκούρα ότι κακοποιεί εξίσου την θέση του υπουργού Οικονομικών με αυτή του καθηγητή πανεπιστημίου. Βαριά κουβέντα. Άδικη όμως; Ο κ. Σταϊκούρας βγήκε και απάντησε ότι δεν παραποιεί τα στοιχεία και ότι για παράδειγμα δεν είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε δαπάνες για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με βάση τα σημερινά στοιχεία 8οι από τέλος. Φοβερό επίτευγμα θα έλεγε κανείς. Αλλά πως αλήθεια ανεβήκαμε έξι θέσεις;” ρωτά ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Και προσθέτει: “Πολύ απλά, οι άλλες χώρες δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους. Έτσι η Ελλάδα που απέστειλε στοιχεία για τις 21 Σεπτεμβρίου φαίνεται για παράδειγμα να έχει ξοδέψει λίγο περισσότερα από την Αυστρία. Απλώς τα στοιχεία της Αυστρίας είναι από τις 6 Μαίου. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πέντε χώρες”.

Και η ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου καταλήγει: “Συμπερασματικά, όσο και να βασανίσει τα στοιχεία ο κ. Σταϊκούρας η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για την αντιμετώπιση της Covid-19”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ