ΒΕΘ για ανακοινώσεις κατά της ακρίβειας: Περιορισμένης διάρκειας και ωφέλειας τα νέα μέτρα

ΒΕΘ για ανακοινώσεις κατά της ακρίβειας: Περιορισμένης διάρκειας και ωφέλειας τα νέα μέτρα

«Κάθε μέτρο που ανακοινώνεται για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρηματιών είναι ευπρόσδεκτο. Τα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξειδικεύτηκαν λίγο νωρίτερα από τους αρμόδιους υπουργούς είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο είναι περιορισμένης διάρκειας, αλλά και ωφέλειας καθώς η επιχειρηματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, των πρώτων υλών, των μεταφορικών αλλά και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης μετά την εξειδίκευση των νέων μέτρων ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

«Οι επιχειρηματίες και δη οι μικροί και μικρομεσαίοι, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις όποιες αναταράξεις, γνωρίζουμε πως το επόμενο διάστημα και ειδικά για όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό το επιχειρείν χρειάζεται ουσιαστικά, γενναία μέτρα που θα το στηρίξουν. Ο στόχος είναι να μη λυγίσει η επιχειρηματικότητα που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να περάσει με αξιώσεις στην επόμενη ημέρα της οικονομίας» αναφέρει ο κ. Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να λάβει στοχευμένα μέτρα για την επιχειρηματική κοινότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο

Κάρτα καυσίμων: Πώς θα δίνεται η επιδότηση σε βενζίνη και diesel

Μέτρα στήριξης: Στα 22 λεπτά το λίτρο η επιδότηση στα καύσιμα – Πριν το Πάσχα το έκτακτο επίδομα – Όλα τα μέτρα (VIDEO)

“The Bricklayer”: Δεύτερη ημέρα γυρισμάτων στο… Χολιγουντιανό κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top