Ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Τοπικών προϊόντων & Αθωνικών γεύσεων στην παραλία Ιερισσού

Ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Τοπικών προϊόντων & Αθωνικών γεύσεων στην παραλία Ιερισσού

Τα επίσημα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Αθωνικών Γεύσεων πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου 2022 στην παραλία της Ιερισσού, μια διοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με το δήμο Αριστοτέλη και το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού. Πρωταγωνιστές τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής και οι άνθρωποι πίσω από αυτά.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Γιάννης Κουφίδης ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της συνέργειας, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο να συνδέσει τα προϊόντα με τις υπηρεσίες και να αναδείξει τη Χαλκιδική ως γαστρονομικό προορισμό. Παρόντα στην εκδήλωση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Αρζουμανίδης και Μαυροφρύδη Βαρβάρα που έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντική έργα, που έχουν γίνει στην Ιερισσό τα τελευταία χρόνια, αλλά και στα σημαντικά αποτελέσματα του Kouzina.

Από τη δική της θέση ευθύνης, η ψυχή της διοργάνωσης και Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού, Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του τόπου, αλλά και στους εκλεκτούς ανθρώπους και τα προϊόντα, που παράγουν και αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι, ο τουρισμός και η γαστρονομία είναι αλληλένδετες, ενώ φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να παραχθεί έργο με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πρόεδροι και μέλη Συλλόγων, Σωματείων και Επιμελητηρίων. Από το Δήμο Αριστοτέλη, ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Αντωνίου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρια Ενεχηλιδου, ο κ. Βασίλης Καλαϊτζής, Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, η κ. Ζαμάνη, Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, η κ. Καλλιόπη Μπάλα, Γενική Διευθύντρια της ΠΚΜ, ο κ. Ευστάθιος Πιστέλας, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης, ο κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γ.Γ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η ΦΑΝΗ ΜΠΛΙΟΥΜΗ, Πρόεδρος του Τμ. Επαγγελματιών του Ε.Ε.Θ. και εκλεγμένο μέλος της ολομέλειας της ΕΣΕΕ. ο κ. Ηρακλής Ρούτζιος και η κ. Ιωάννα Μουρίτσου από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Λαγκαδά, ο κ. Γιώργος Παπάζογλου του Εμπορικού Συλλόγου Στρατωνίου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Έλληνες και ξένοι τουρίστες δοκίμασαν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, ενώ οι εκθέτες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και την εμπορική κίνηση του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 2 Αυγούστου και είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top