Διατήρηση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ με πολύ μικρή πτώση των ποσοστών του, απώλειες για το ΚΚΕ και κέρδος για τη ΝΔ, δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών του πρόσφατου 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε τις εργασίες του το βράδυ της Κυριακής.
Η ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη κατέγραψε ποσοστό 40,68% ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τις εκλογές του 2015. Διατήρησε ωστόσο τις 13 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου. Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι: Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης, Αλιόγκας Θεόδωρος, Αραμπατζής Αναστάσιος, Κακαλή Αναστασία, Κυπριανίδης Χάρης, Κωνσταντινίδης Σιδέρης, Μπασάκος Χρήστος, Παγώνης Παναγιώτης, Σαββουλίδης Παύλος, Σιαμπάνης Δημήτρης, Τσελώνης Μάριος, Τσίρκας Δημήτριος,, Χατζάκος Παναγιώτης. Στελέχη της παράταξης αν και χαμογελούν εμφανίζονται προβληματισμένα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes.gr στόχευαν σε μια επιπλέον έδρα. Τη θέση του προέδρου αναμένεται να διεκδικήσει ξανά ο κ. Τσαραμπουλίδης.
Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η παράταξη της ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία. Από 4 έδρες που είχε το 2015 κατόρθωσε να λάβει πλέον έξι στο Δ.Σ., δηλαδή δυο επιπλέον. Εάν μάλιστα υπολογίσει κανείς και τις 2 έδρες που λαμβάνει η παράταξη «Ενότητα» που πρόσκειται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, «κατέβηκε» στις εκλογές αυτόνομα για πρώτη φορά, τότε γίνεται αντιληπτό πως η ΝΔ και οι παρατάξεις τους είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Από τη ΔΑΚΕ εξελέγησαν στο Δ.Σ. οι: Μπρούσας Δημήτρης, Γώτης Σταμάτης, Δικαιοφύλαξ Κωνσταντίνος, Ελευθερίου Απόσοτολος, Ζωγραφίδης Βασίλης, Μανταζής Βασίλειος και από την «Ενότητα» οι: Σιδηρόπουλος Κυριάκος και Μπαξεβάνης Στράτος.
Χαμένοι των εκλογών είναι το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ και η παράταξη «Εργατική Ενότητα» που έχασε δυο θέσεις στο ΔΣ. από τις εννέα που είχε. Από την παράταξη εξελέγησαν οι: Στολτίδης Λεωνίδας, Ευθυμιάδης Γιώργος, Ηλίου Κωνσταντίνος, Κουρτζανίδης Ευστράτιος, Κουτσουράς Αθανάσιος, Νιβορλής Ιωάννης, Τσιαούσης Κυριάκος.
Χαμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη «ΕΑΚ» του οποίου έχασε την μια από τις τέσσερις έδρες που είχε. Εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο οι: Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Ναθαναήλ Σταύρος, Πιτσαλίδης Ευάγγελος.
Χωρίς έδρες έμειναν στο ΔΣ η παράταξη ΜΕΤΑ, της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η παράταξη Αντεπίθεση.
Βαγγέλης Στολάκης