Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε θελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ

Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές θα γίνουν όποτε θελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ

“Οι εκλογές θα γίνουν όποτε βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Οι δυο τους θα αποφασίσουν και δεν θα μας ρωτήσουν” ανέφερε ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Θεοδωράκης, επισήμανε, ότι βάσει της “αριθμητικής” “χωρίς πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές”.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτές του “Ποταμιού” να στηρίξουν την συνέχιση της πρωθυπουργίας Τσίπρα, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας πως “η απόφαση ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ομόφωνη στην κοινοβουλευτική ομάδα”.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκρυψε ότι “οι μετεκλογικές συνεργασίες διχάζουν όλο τον ενδιάμεσο χώρο και όχι μόνο κάποια στελέχη του Ποταμιού. Διχάζουν απολύτως και το Κίνημα Αλλαγής” προσθέτοντας “εμείς, τις διαφωνίες μας τις διατυμπανίζουμε, όταν οι άλλοι έχουν τον τρόπο να τις κρύβουν”.

Είπε ακόμη ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου “δεν απαντά σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας”, χαρακτηρίζοντας ως “σωστή” την πρόβλεψη να πάψουν οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπό την αίρεση της εξασφάλισης “ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν μετακλητοί υπάλληλοι των εκάστοτε μητροπολιτών”.

Για την εκκλησιαστική περιουσία, είπε ότι είναι της σχολής του Αντώνη Τρίτση. «Στην Εκκλησία πέρα από τους ναούς και τα μοναστήρια, ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα. Το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει καμία περιουσία που δεν έχει συμβόλαια του ελληνικού κράτους».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία απάντησε πως “αν εννοούν εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία με συμβόλαια από την εποχή των Οθωμανών, όχι δεν είναι αμφισβητούμενες. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Και θα πρέπει αυτές οι εκτάσεις αντί να ρημάζουν, ή αντί να τις εκμεταλλεύονται λίγοι επιτήδειοι, να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολλών, ειδικά των φτωχότερων, αλλά και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας”.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top