Έναρξη επαφών του Τάσου Σπηλιόπουλου…

Έναρξη επαφών του Τάσου Σπηλιόπουλου…

Ρεπορτάζ: Φιλία Νομικού

Ενημερώνεται… επί τω έργω ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός Τάσος Σπηλιόπουλος, αφού το πάντα υπαρκτό ενδεχόμενο εκλογικού “αιφνιδιασμού” (λέμε τώρα) από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν αφήνει περιθώρια χαλαρότητας.

Τις τελευταίες μέρες, ο κ. Σπηλιόπουλος, είχε αλλεπάλληλα ραντεβού σχεδόν με το  σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της Διοικούσας Επιτροπής, πολιτικό και διοικητικό, ακόμα και με πρόσωπα που εμφανίζονταν στο δυναμικό της σχεδόν αποκλειστικά… επί χάρτου και πλέον έχουν τακτική φυσική παρουσία.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να θέσει επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού έναν κοινής εκτίμησης πρώην υπουργό -γεγονός ανατρεπτικό με δεδομένη την προϊστορία που ήθελε τη θέση να δίνεται σε στελέχη εξελίξιμα στο πολιτικό “χρηματιστήριο”- φέρνει ήδη τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, με τα γραφεία της Μιχαήλ Καλού 6 να γίνονται “κέντρο διερχομένων” (με την καλή έννοια).

Η δραστηριότητα του νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής λαμβάνει δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη αφορά την αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού. Και παρά το γεγονός -συμφώνως προς τις πληροφορίες των GrTimes– ότι έχει το “εν λευκώ” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον φορά το “στήσιμο” των οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη ενόψει εκλογικής μάχης, ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος για εκτεταμένες αλλαγές σε πρόσωπα, εφόσον ο καθένας ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Θα πρέπει να αναμένονται όμως… αφαιρέσεις καθηκόντων, από στελέχη που κινούνται εκτός του πλαισίου επιλογών της ΝΔ (όπως π.χ. εκείνα που συνεχίζουν να μετέχουν ενεργά σε προσπάθειες άλλων υποψηφίων δημάρχων ακόμα και μετά την επίσημη στήριξη στο πρόσωπο του Νικου Ταχιάου.

Η δεύτερη κατεύθυνση δράσης του κομματικού μηχανισμού υπό το νέο πρόεδρο, είναι σίγουρα η συνδρομή στο “συμμάζεμα” του κατακερματισμένου τοπίου υποψηφιοτήτων στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes ξεκίνησαν ήδη οι επαφές και ραντεβού με όλους τους υποψηφίους δημάρχους που προέρχονται από την ευρύτερη “δεξαμενή” της Ν.Δ., τον νεότερο (μετά τη συμμετοχή του σε ψηοφέλτιο της ΝΔ Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Γιώργο Ορφανό, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Μάκη Κυριζίδη, τον Χάρη Αηδονόπουλο, ενδεχομένως και το Βασίλη Μωυσίδη. Μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά από αυτές τις επαφές.

Πάντως στις επιδιώξεις του Τάσου Σπηλιόπουλου και της ΝΔ γενικώς δεν είναι η σύγκρουση και η πίεση για απόσυρση από την εκλογική μάχη, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η ομαλή και εντός πλαισίων πολιτισμού και “αστικής ευγένειας” αντιπαράθεση των πολιτικά “συγγενών” υποψηφίων, ενόψει β΄ γύρου.

Στα άμεσα ραντεβού, σύμφωνα με τις πηγές μας, πρέπει να λογίζεται και ένα με τον πρώην Γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top