Και τώρα η προσοχή στη Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης…

Και τώρα η προσοχή στη Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ: Φιλία Νομικού

Στον τοπικό κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. στρέφεται η προσοχή της Πειραιώς, όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της αναζήτησης υποψηφίου δημάρχου στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου.

Δύο ζητήματα βρίσκονται επί τάπητος και θα πρέπει να αποσαφηνιστούν στο επόμενο διάστημα.

1ον) Η έκταση των αλλαγών στη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. που πρέπει να θεωρούνται αναπότρεπτες, παρά την παρουσία του προέδρου της, Αντώνη Γυφτόπουλου, στην εκτός πρωτοκόλλου φιλοξενία στελεχών από τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο. Στις τάξεις της Διοικούσας επικρατεί το τελευταίο διάστημα ηρεμία, μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων, κυρίως λόγω της πεποίθησης πολλών στελεχών ότι η αλλαγή ηγεσίας στο όργανο είναι δρομολογημένη.

Αυτό που διερευνάται -σύμφωνα με τις πληροφορίες των GrTimes, είναι το αν θα συνοδευτεί η παρέμβαση από μια δομική παρέμβαση αλλαγής της μορφής του οργάνου με τη συγκρότηση μιας επιτροπής εκλογικού αγώνα για την επικείμενη εθνική αναμέτρηση, ή αν θα περιοριστεί στην αλλαγή προέδρου και ενδεχομένως κάποιων εκ των διορισμένων στελεχών της Διοικούσας.

2ον) Η αποσαφήνιση της στάσης που θα κληθεί να τηρήσει η Διοικούσα όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όχι φυσικά για το κατά πόσον θα αναμένεται η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο για το πόσο αυστηρό θα είναι το πλαίσιο “πειθαρχίας” που θα ζητηθεί, σε σχέση με την ενδεχόμενη διάθεση μεμονωμένων παραγόντων του κομματικού μηχανισμού να σταθούν στο πλευρό άλλων δεδηλωμένων υποψηφίων, όπως ο Γιώργος Ορφανός, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Μάκης Κυριζίδης και ο Χάρης Αηδονόπουλος.

Η γενική αίσθηση πάντως στις τάξεις της Διοικούσας, είναι πως οι οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις, θα προηγηθούν του συνεδρίου και ίσως να επιταχυνθούν με δεδομένο το γεγονός, ότι το κλίμα αναμονής αλλαγών, συνεπάγεται και ένα κλίμα υπολειτουργίας…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top