Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Λέτε σαλχαμάρες, λαϊκίζετε με την Εκκλησία, προεξοφλείτε την ήττα σας!

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Λέτε σαλχαμάρες, λαϊκίζετε με την Εκκλησία, προεξοφλείτε την ήττα σας!

Ρεπορτάζ: Φιλία Νομικού

“Με την άρνησή σας να αποδεχθείτε την πρόταση της ΝΔ για υπερψήφιση από κοινού όλων των προτεινόμενων προς αναθεώρηση άρθρων, εσείς προεξοφλείτε το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών! Πείτε το καθαρά! Θα χάσετε τις εκλογές και γι αυτό δεν αποδέχεστε την πρότασή μας!”

Αυτό τόνισε  απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και πρόσθεσε: “Αν πιστεύατε πραγματικά ότι θα κερδίσετε τις επόμενες εκλογές, θα αποδεχόσασταν την πρότασή μας, ώστε να έχετε τη δυνατότητα στην επόμενη Βουλή, με απλή πλειοψηφία, να διαμορφώσετε και το περιεχόμενο των άρθρων όπως θέλετε. Όμως ξέρετε ότι θα χάσετε, γι αυτό δεν αποδέχεστε την πρόταση.”

Ο κ. Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για τον ισχυρισμό του, πως σε περίπτωση αναθεώρησης του άρθρου 16 και ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, το κράτος θα είναι υποχρεωμένο για ίση επιχορήγηση ιδιωτικών και δημοσίων πανεπιστημίων: “Τι σαχλαμάρες είναι αυτές που λέτε; Ποιος σας τα γράφει; Από που προκύπτουν αυτά; Καμία υποχρέωση επιχορήγησης ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν προκύπτει από πουθενά. Αλλιώς θα έπρεπε να δίνουμε επιχορηγήσεις και στα ιδιωτικά σχολεία και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ή και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια!”

Πρόσθεσε δε ο κ. Μητσοτάκης, πως θα καταργηθεί το σημερινό καθεστώς Ασύλου στα Πανεπιστήμια, διότι σήμερα, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι ο μόνος χώρος που κανείς δεν μπορεί να εκφράσει γνώμη μη αρεστή στους μπαχαλάκηδες “χωρίς να τον τσιμεντώσουν στο γραφείο του, να τον πλακώσουν στο ξύλο, ή να υποστεί άλλους προπηλακισμούς”! Και συμπλήρωσε: “Εσείς θέλετε τον Ρουβίκωνα να κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια. Αυτά να τα ξεχάσετε.”

Για το θέμα της Εκκλησίας, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως ναι μεν υπάρχει συμφωνία επί της αρχής για το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά υπάρχει διαφορά στο θέμα των 10.000 ιερέων: “Αν λέγατε πως δεν θα τους πληρώνει πλέον το κράτος αλλά η Εκκλησία, θα μπορούσα να το καταλάβω. Εσείς όμως δεν λέτε αυτό. Λέτε πως θα εξακολουθήσετε να τους πληρώνετε, αλλά δεν θα τους ονομάζετε πλέον δημοσίους υπαλλήλους και θα τους βάλετε σε μια πλήρη ανασφάλεια, για το ασφαλιστικό τους καθεστώς και άλλα θέματα, ώστε να κοροϊδέψετε κάποιους πως αδειάσανε 10.000 θέσεις στο Δημόσιο και να προσλάβετε τους κομματικούς σας φίλους. Αυτό κύριε Τσίπρα είναι λαϊκισμός του αισχίστου ήθους!”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top