Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (Θεοδωράκη) στη Θεσσαλονίκη

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (Θεοδωράκη) στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Επαφές και συναντήσεις με στελέχη και υποψηφίους βουλευτές του κόμματός του είχε την περασμένη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης θέτοντας όλους στους στενούς συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους υπ’ ατμόν προκειμένου να είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη του σταυρού για τις πολλές εκλογικές διαδικασίες που βρίσκονται προ των πυλών.

Δεδομένη υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές θεωρείται εκείνη της γνωστής δικηγόρου Γιάννας Παναγοπούλου η οποία θεωρείται το alter ego του Θεοδωράκη στην πόλη. Εκπροσωπεί το Ποτάμι σε πολλές εκδηλώσεις και συμμετέχει σε διαδικασίες, όπως αυτή της «Πρωτοβουλίας» του δήμου Θεσσαλονίκης με κόμματα και άλλες παρατάξεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Η κ. Γιαννακοπούλου συμβουλεύει τον κ. Θεοδωράκη και τα όργανα του κόμματος για ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας αλλά και νομικά θέματα που άπτονται άλλωστε του αντικειμένου της.

Άνθρωπος του Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη είναι και η δεύτερη επιλαχούσα βουλευτής του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης, Ρένα Θωμαΐδου. Δραστήρια και με όρεξη για ενασχόληση με τα κοινά θα δώσει τη μάχη για το «Ποτάμι» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Η ίδια άλλωστε συναντήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο «Δωμάτιο με Θέα» με τον κ. Θοδωράκη και τον κ. Καϊτεζίδη και ανέβασε σχετική φωτογραφία στο facebook επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την προσχώρησή της στην παράταξη του νυν δημάρχου.

 

Άνθρωπος του Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην Β’ Περιφέρεια είναι ο Γραμματέας του κόμματος στην περιοχή, Νίκος Νυφούδης. Νέος επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ο κ. Νυφούδης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τερμάτισε δεύτερος στην περιφέρειά του χάνοντας την έδρα για λίγες ψήφος από την Κατερίνα Μάρκου που στη συνέχεια εγκατέλειψε το «Ποτάμι» και σήμερα βρίσκεται στη ΝΔ. Ο κ. Νυφούδης είναι παρών στις εκλογικές μάχες του κόμματος αρχής γενομένης της δημοτικής κάλπης του δήμου Θεσσαλονίκης. Πολλοί θεωρούν πως θα είναι και υποψήφιος βουλευτής. Θεωρείται από τους στενούς συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ οι δυο τους έχουν αναπτύξει μια φιλική σχέση με τον τελευταίο να συμμετέχει στις οικογενειακές χαρές του πρώτου, όπως στα πρόσφατα βαφτίσια του γιου του.

Θεοδωρακική της Θεσσαλονίκης είναι και η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου. Η κ. Αγγελίδου θερμή υποστηρίκτρια του «Ποταμιού» όποτε ο κ. Θεοδωράκης βρεθεί στη Θεσσαλονίκη συναντιέται μαζί του και τον συμβουλεύει για ζητήματα που σχετίζονται με τον δήμο της Θεσσαλονίκης. Ανήκει στον πυρήνα του “Ποταμιού” της πόλης και εντάχθηκε στο κόμμα, μετά την ένταξη του συζύγου της, Άκη.

Προσωπικός φίλος του Θεοδωράκη είναι και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής. Θεωρείται από τους συνομιλητές του επικεφαλής του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στην ευρύτερη κεντροαριστερά και όπως όλα δείχνουν θα επιμείνει αυτοδιοικητικά με φόντο τις δημοτικές κάλπες του 2019.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top