86η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκαν νέες δράσεις και συνεργασίες του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

86η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκαν νέες δράσεις και συνεργασίες του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με νέες δράσεις εμπλουτίζεται το Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην 86η ΔΕΘ, σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα της υφυπουργού αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και του Greek Innovation Lab for Women.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, εμπλουτίζεται η δράση του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες (Greek Innovation Lab for Women) το οποίο ενισχύει πλέον τη δυναμική του, βοηθώντας στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των κοριτσιών και των γυναικών στην έρευνα και την τεχνολογία και ανοίγοντας τον δρόμο για ένταξη τους σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας.

Η υπογραφή των μνημονίων πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, της υφυπουργού αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα και ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση, μίλησε για τους λόγους γιατί όλοι πρέπει να αγωνιστούν για την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα, «για την πραγματική ισότητα» όπως είπε, αναφέροντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι εμείς ήμασταν που ενσωματώσαμε στο εθνικό δίκαιο τη σύμβαση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τη Βία και τη Σεξουαλική Παρενόχληση στην Εργασία και τις σχετικές κυρώσεις. Είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη ως προς αυτό. Εμείς είμαστε επίσης, που ενσωματώσαμε στο Εθνικό Δίκαιο τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1158 για τη συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή που είναι κομβικής σημασίας οδηγία, διότι δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες στον πατέρα και στη μητέρα να προσαρμόσουν το ωράριο εργασίας τους στις οικογενειακές τους ανάγκες και στις ανάγκες των παιδιών τους» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας και για άλλες πρωτοβουλίες και μέτρα που έχουν υλοποιηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. «Δεν μας αρέσει το μπλα μπλα, μας αρέσει να αφήνουμε αποτύπωμα με αυτά τα οποία κάνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, τόσο με τον κ. Χατζηδάκη, όσο και με την κ. Συρεγγέλα, την οποία συνεχάρη για την εξαιρετική της δράση, εξήρε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

«Οι δρόμοι μας τέμνονται γιατί και οι δύο προσπαθούμε προκειμένου από πολύ νωρίς, τολμώ να πω από την ηλικία των 4 ετών, να μπούνε σωστά οι αρχές και οι αξίες και της ισότητας των φύλλων και των ίσων ευκαιριών και της σημασίας που έχει οι γυναίκες να αναλάβουν δράση σε μια σειρά από θεματικές» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μια νέα θεματική που έχει εισαχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από την ηλικία των 4, με έναν ολόκληρο άξονα να έχει να κάνει με την ισότητα των φύλλων, τον σεβασμό στον άλλον, με τις ίσες ευκαιρίες, την επιχειρηματικότητα των γυναικών κ.α.

Μίλησε επίσης για την κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας η οποία υλοποιείται από τη Δευτέρα και αφορά στο διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα. «Το μέτρο έχει δύο στόχους. Πως θα αναβαθμίσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με νέες δράσεις όπως ρομποτική, πειράματα, κατασκευές κτλ, αλλά έχει και μια δεύτερη πτυχή που έχει να κάνει με τη στήριξη της οικογένειας και τολμώ να πω τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Δείτε τι είπε αναλυτικά:

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας για το Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, το οποίο εμπεριέχεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα, λέγοντας πως όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες, η ισότητα συνδυάζεται με την οικονομική ανεξαρτησία.

Επίσης, μίλησε για τη αναγκαιότητα του Κέντρου Καινοτομίας, υπογραμμίζοντας πως τα επόμενα χρόνια οι θέσεις εργασίας θα ανοίξουν στους τομείς που έχουν να κάνουν με την έρευνα, την καινοτομία τις νέες τεχνολογίες κτλ, οικονομικοί τομείς που πλέον κατευθύνονται και οι γυναίκες, ήδη από τα σχολεία, ώστε να μπορούν να βρουν πιο εύκολα εργασία.

«Ταυτόχρονα δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία και στις γυναίκες που πλέον έχουν σπουδάσει, που μπορούν να καταρτιστούν αμέσως μετά, να αποκτήσουν δεξιότητες στους τομείς αυτούς και αυτός είναι ένας από τους πρωτεύοντες στόχους που έχει θέσει το Κέντρο Καινοτομίας» υπογράμμισε η κ. Συρεγγέλα.

Για τον ρόλο τέλος, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στη συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Αθανάσιος Καΐσης.

Δείτε τι είπε σχετικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Μέσα στην ερχόμενη διετία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης-Δύο συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

86η ΔΕΘ: Τα μέτρα-εκπλήξεις του Μητσοτάκη απόψε στο Βελλίδειο

Αχιλλέας Μπέος: Επιτέθηκε σε πολίτη και τον ξυλοκόπησε επειδή δεν έκανε στην άκρη να περάσει (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top