Α. Στεφανής: Συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία

Α. Στεφανής: Συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία
Πολιτική   | 22/01/2020 | 19:10

  «Απαιτείται από όλους μας συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία, ώστε να καταστεί ξεκάθαρο σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, ότι δεν προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε τίποτα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε με υψηλό φρόνημα, σύνεση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κάθε προκλητική ενέργεια από όπου και αν εκπορεύεται».

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας για την «εξωστρέφεια στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων», στην ειδική ημερίδα με θέμα «Γέφυρες Συνεργασίας για μία Σύγχρονη Διακυβέρνηση της Χώρας», που διοργάνωσε η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα, στο πλαίσιο της αναμφίβολης γεωστρατηγικής υπεροχής της, θα συνεχίσει να έχει ισχυρή και δυναμική παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, κάτι που την αναδεικνύει σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Στεφανής διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας, αποτελούν κομβικό πυλώνα εθνικής ισχύος, που δύνανται με την διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητά τους να εγγυηθούν την ασφάλεια, εκπέμποντας τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων».

Στην ομιλία του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης: «Στο λυκαυγές της 3ης δεκαετίας του 21 αιώνα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το NATO, οι λοιποί διεθνείς οργανισμοί και τα έθνη, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πληθώρα ασύμμετρων προκλήσεων και απειλών.

Το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, χαρακτηρίζεται από έντονα φαινόμενα αστάθειας, ρευστότητας, υψηλής αλληλεξάρτησης και εύθραυστων ισορροπιών και διαμορφώνει πλέον μια ιδιαίτερη παγκόσμια ατζέντα, που περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις που γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές, όπως πολεμικές συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές, μετανάστευση, θρησκευτικό φονταμενταλισμό, διεθνή τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και πειρατεία, εξάπλωση όπλων μαζικής καταστροφής, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Στο πλαίσιο των συντελούμενων αυτών δεδομένων, όλοι οι δρώντες ανεξαρτήτως μεγέθους, σπεύδουν να λάβουν την πλέον κατάλληλη θέση για να προωθήσουν τα συμφέροντα και τις πολιτικές τους. Οι δυτικές κοινωνίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες αυτές υβριδικές απειλές, απαιτούν όλο και πιο επιτακτικά από τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στην υποχρέωση εξασφάλισης αισθήματος ασφάλειας, πάντα σεβόμενες τα εκάστοτε ισχύοντα συνταγματικά όρια και την προσωπική ελευθερία των πολιτών τους. Έτσι, σε εθνικό πλαίσιο, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες, με κοινή πάντα συνιστώσα την ανάγκη ενεργοποίησης των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την παροχή συνδρομής στους καθ’ ύλην αρμόδιους κρατικούς φορείς και την κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται σε επίπεδα ασφάλειας. Σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα σύνθετης αλληλεξάρτησης, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διατηρήσουν την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητά τους, διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο οργανισμό που θα εγγυάται την αποτροπή όλων των πιθανών προκλήσεων και την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των δυνητικών απειλών, διατηρώντας ακέραιη την εθνική τιμή και αξιοπρέπεια της πατρίδας. Βασική προϋπόθεση επιτυχίας αποτελεί η υπέρβαση των παγιωμένων αγκυλώσεων, της αδράνειας, του εφησυχασμού, της μιζέριας και της εμμονής σε στερεότυπες αντιλήψεις, που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο στρατιωτικό οικοδόμημα, το οποίο οφείλει να διαπνέεται από το αίσθημα της ανανέωσης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Στην εποχή του διαδικτύου, της έκρηξης των πληροφοριών και της επικοινωνίας, η εξωστρέφεια μέσω της ανάδειξης της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, αποτελεί εκτός όλων των άλλων, προτεραιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για τον σκοπό υλοποίησης της εξωστρέφειας, πρόσθεσε, οι δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσονται γύρω από τους παρακάτω κεντρικούς άξονες:

-Δράσεις για την ενίσχυση της γνώσης και της πληροφόρησης, μέσω συνεργιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα απλό παράδειγμα είναι η συμμετοχή σπουδαστών στρατιωτικών Σχολών σε προγράμματα military Erasmus. Απόρροια της εξωστρέφειας είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλος αριθμός του προσωπικού μας ενίσχυσαν τις γνώσεις τους με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών

-Δράσεις για την επιχειρησιακή αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας με συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές χώρες

-Δράσεις για την ενδυνάμωση του συστήματος διοίκησης, με έμφαση στην ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των ΕΔ και κρατικών αλλά και ιδιωτικών φορέων που ασχολούνται με την τεχνολογία,

-Δράσεις με περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα, (αξιοποίηση πράσινης ανάπτυξης) μέσω συμμετοχής σε προγράμματα ΕΣΠΑ, Horizon 2020

-Διάδραση με φορείς της κοινωνίας των πολιτών (Χαμόγελο του Παιδιού, Λύκειο Ελληνίδων)

-Δράσεις εμπέδωσης και ενσωμάτωσης της καινοτομίας, μέσω συνεργασιών με Ινστιτούτα και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συναφώς με εξωστρεφή προσανατολισμό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

α. Συνεργάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την επικοινωνιακή προώθηση και ανάδειξη των βιομηχανικών δυνατοτήτων της χώρας μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις και σε εθνικά περίπτερα,

β. Αξιοποιεί τους Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, προωθώντας διακρατικές συνεργασίες, στο πλαίσιο ενεργοποίησης της αμυντικής διπλωματίας,

γ. Προωθεί σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς λοιπών υπουργείων την ανάπτυξη, με συμμετοχή σε συνεργατικά σχήματα, ώστε να προωθούν δράσεις διττής χρήσης. Παράλληλα η ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών, μέσω της ανάπτυξης κατάλληλων τεχνολογιών αποτελεί σημαντική παράμετρο εξωστρέφειας για την καθοδήγηση της έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της άμυνας.

Υπό αυτό το πρίσμα το ΥΠΕΘΑ:

α. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς καθώς και πανεπιστήμια,

β. Διεξάγει, αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογική έρευνα στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών των ΕΔ και συμμετέχει με φορείς της επιστημονικής κοινότητας και λοιπούς δημόσιους φορείς, σε ερευνητικά προγράμματα Διεθνών Οργανισμών και διεθνών συνεργατικών σχημάτων. Η συμμετοχή μας στα συνεργατικά αυτά σχήματα, προσδίδει κύρος, αναγνώριση, μας καθιερώνει εντός και εκτός συνόρων και τα δικά μας οφέλη είναι πολλαπλά (εξειδίκευση, πρωτοπορία, έσοδα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμμετοχή μας στα προγράμματα Permanent  Structured  Cooperation (PESCO) της ΕΕ, όπου η Ελλάδα ηγείται σε πέντε προγράμματα και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα το Cyber Defence. Η ίδια στρατηγική εξωστρέφειας υιοθετείται και στο ΝΑΤΟ, όπου με τα Κέντρα Αριστείας, καθιερώνουμε το κύρος και εδραιώνουμε την διεθνή αντίληψη περί της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Συναφώς στο πλαίσιο της προώθησης καινοτόμων δράσεων εξωστρέφειας, το ΥΠΕΘΑ διοργανώνει ειδικές ημερίδες, με ομιλητές εξειδικευμένους ερευνητές της πανεπιστημιακής κοινότητας του εσωτερικού και του εξωτερικού, και στελέχη της Ιδιωτικής και Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας με σκοπό την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

01:0024/02

Τα 4 ζώδια που ερωτεύονται εύκολα Διάφορα

00:3024/02

Ρούλα Κορομηλά: «Δύο άνθρωποι που έφυγαν, μα δεν θα τους ξεχάσω ποτέ» Διάφορα

00:1924/02

Μυτιλήνη: Συμβολική διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας δομής προσφύγων Ελλάδα ,Κοινωνία

00:0924/02

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια τη Δευτέρα για τον κοροναϊό Ελλάδα ,Πολιτική ,Υγεία

23:5923/02

Λ. Μενδώνη για το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα Ελλάδα ,Πολιτική

23:4623/02

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη μετά την έξαρση στην Ιταλία Διεθνή ,Υγεία

23:3323/02

Ανακοίνωση δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κατά της νέας δομής Ελλάδα ,Κοινωνία

23:2123/02

Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία λόγω κοροναϊού Διεθνή

23:0823/02

Κοροναϊός: Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές όταν επιστρέψουν από Ιταλία Διεθνή ,Ελλάδα ,Παιδεία

22:5523/02

Συγκέντρωση κατά της δημιουργίας της νέας δομής στη Χίο Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4223/02

Κοροναϊός: Η Αυστρία αρνήθηκε είσοδο τρένου από την Ιταλία Διεθνή ,Υγεία

22:3423/02

Θεσ/νικη: «Επιχείρηση» καθαρισμού μετά τον αγώνα στη Τούμπα Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:2923/02

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ Αθλητισμός

22:1723/02

Συγκίνηση με τον Μάκη «Μανάβη» στην Τούμπα (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

22:0423/02

G20: Ο Κοροναϊός θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία Διεθνή

21:5123/02

Κύπρος: «Δεν υπήρξε κρούσμα κοροναϊού στο αεροδρόμιο Λάρνακας» Διεθνή ,Υγεία

21:3823/02

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» την Τούμπα με 0-1 Αθλητισμός ,Σημαντικά

21:3223/02

Η Αρμενία κλείνει τα σύνορά της με το Ιράν λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

21:2623/02

Ανησυχία για 10 ελληνικά σχολεία που είναι στην Ιταλία Ελλάδα ,Παιδεία

21:1923/02

Βρετανία: Τέσσερα νέα κρούσματα κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

21:1023/02

Θεσσαλονίκη: Πήρε «φωτιά» η Τούμπα (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

21:0623/02

Παρεμπόριο στο Σχιστό: Πρόστιμα 6.500 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5423/02

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 0-1 με αυτογκόλ του Γιαννούλη Αθλητισμός

20:5323/02

Το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα Ελλάδα ,Πολιτική

20:4123/02

Γλυφάδα: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το τροχαίο Χωρίς κατηγορία

20:3523/02

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Λήξη Α’ Ημιχρόνου στο 0-0 Αθλητισμός

20:2823/02

Η άγνωστη επίθεση από χάκερ σε Μαξίμου και ΕΛ.ΑΣ. Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1523/02

Υπ. Υγείας: Σύσκεψη για τα νέα δεδομένα του κοροναϊού Ελλάδα ,Πολιτική ,Υγεία

20:0223/02

Περιοδεία Μ. Βορίδη σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία Ελλάδα ,Πολιτική

19:5523/02

Κοροναϊός: Τέλος όλες οι εκδρομές προς Ιταλία με εντολή Κεραμέως Ελλάδα ,Παιδεία ,Σημαντικά

19:4923/02

Βελτίωση του καιρού τη Δευτέρα με λιακάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

19:3623/02

Η Λ. Μενδώνη είχε προτείνει την Κ. Δημουλά για Νόμπελ Ελλάδα

19:2323/02

Πέτσας: Προς το συμφέρον των νησιωτών οι κλειστές δομές Ελλάδα ,Πολιτική

19:1023/02

Και τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία Διεθνή ,Σημαντικά

19:0423/02

Έτοιμοι για το ντέρμπι της Τούμπας Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

18:5623/02

Βάρκιζα: 65χρονος πέθανε περιμένοντας το λεωφορείο Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4323/02

Καρπενήσι: 30χρονος απανθρακωμένος σε ΙΧ (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3023/02

Ξάνθη: Έσπασε κάθε ρεκόρ η παιδική καρναβαλική παρέλαση Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2723/02

Νέος ισχυρός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν Διεθνή

18:1723/02

Sunday Times: Τζόνσον, «να επιστρέψεις τα γλυπτά στην Αθήνα γιατί εκεί ανήκουν» Διεθνή

18:0423/02

Εξελέγησαν τα 8 αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Πολιτική

17:5123/02

Κοροναϊός: Καταγραφή των G20 για τους οικονομικούς κινδύνους Διεθνή

17:3823/02

Γλυφάδα: “Μπήκα σε αμάξι φίλου και έφυγα” είπε ο 40χρονος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2523/02

Ποια η απόφαση για τα σούπερ μάρκετ Bazaar Χωρίς κατηγορία

17:1223/02

Κατέκτησε την Μασσαλία ο Τσιτσιπάς Αθλητισμός

16:5923/02

Κοροναϊός: Η Τουρκία κλείνει τα σύνορά της με την Τεχεράνη Διεθνή

16:4623/02

Συνάντηση Ν. Δένδια με Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ τη Δευτέρα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

16:3323/02

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

16:2123/02

Συνεχίστηκε ο καθαρισμός δημόσιων χώρων από τον δήμο Αθηναίων Δήμοι ,Ελλάδα

16:0823/02

Έφτιαξαν το μεγαλύτερο κιχί στην αποκριάτικη Κοζάνη (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5623/02

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Έχουμε Δημοκρατία ή χούντα του Μαρινάκη; Αθλητισμός

15:4223/02

Μακρύγιαλος: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά του ξενώνα προσφύγων Κοινωνία ,Σημαντικά

15:2723/02

Ιταλία – Κοροναϊός: Πάνω από 100 τα κρούσματα – Έκτακτα μέτρα Διεθνή

15:1523/02

Κική Δημουλά: Την Τρίτη η κηδεία της Κοινωνία

15:0323/02

Πρέσβης Κατάρ: Σημαντική συνεργασία μετά την επίσκεψη Αυγενάκη Αθλητισμός

14:4823/02

Η ανάρτησή Τζιτζικώστα για τον θάνατο της Κικής Δημουλά Πολιτική

14:3523/02

Δολοφονία 45χρονου: Σεβασμό από δημοσιογράφους ζητά η οικογένεια Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2623/02

Λέκκας: Επίκειται μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη Κοινωνία

14:1323/02

Πάτρα: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό σε σχολείο Κοινωνία

14:0023/02

21 χρόνια η Γαλατά, 8.801 ημέρες η Εβερτον, απίθανο σερί στην Τούμπα! Αθλητισμός

13:4723/02

Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός στο Diamond Princess Διεθνή

13:3523/02

Θεσσαλονίκη: Θα «έσπρωχνε» 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων Θεσσαλονίκη

13:2323/02

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας Πολιτική ,Υγεία

13:1023/02

Συμπαράσταση ΥΠΕΞ για τον σεισμό σε Τουρκία & Ιράν Πολιτική

12:5723/02

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όχι άλλο κάρβουνο… Πολιτική ,Σημαντικά

12:4323/02

Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα – Δείτε φωτογραφίες Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:2723/02

Μακρύγιαλος: Συλλαλητήριο κατά του ξενώνα για πρόσφυγες (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:2423/02

Στη Βαρκελώνη οι δήμοι Αριστοτέλη, Αμφίπολης και Καβάλας Δήμοι ,Τουρισμός

12:1123/02

Συγκλονίζει ο πατέρας του Νάσου: «Αυτός είναι δολοφόνος» Κοινωνία

11:5923/02

Κύπρος: Συμπλοκή με ένα νεκρό στη Λευκωσία Διεθνή

11:4723/02

Ιταλία – Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις – Πάνω από 100 τα κρούσματα Διεθνή

11:3523/02

Σχιστό: Μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου Κοινωνία

11:2223/02

Άγνωστη κυβερνοεπίθεση σε Μαξίμου, ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ Κοινωνία

11:0923/02

Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ Πολιτική

11:0223/02

Πέθανε ο πρόεδρος των σούπερ μάρκετ Bazaar Κοινωνία

10:5023/02

Αυστραλία: Τελετή μνήμης για τους 25 νεκρούς από τις φωτιές Διεθνή

10:3723/02

Επτά νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν (VIDEO) Διεθνή ,Σημαντικά

10:2523/02

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα Κοινωνία

10:1223/02

Πυρκαγιά σε παροπλισμένο πλοίο στο Πέραμα Χωρίς κατηγορία

10:0023/02

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ Πολιτική

09:4823/02

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ελεύθερος ο οδηγός – Τι ανέφερε Κοινωνία

09:3523/02

Ισχυρός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν Διεθνή

09:2323/02

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 45χρονου Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

09:1123/02

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στην Τούμπα Αθλητισμός ,Σημαντικά

09:0023/02

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία Διεθνή

08:4723/02

Πάμε Στοίχημα: Με ρίσκο στο Αγρίνιο και Μαδρίτη! Αθλητισμός

08:3523/02

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: «Κλειδώνει» ο επόμενος κύκλος Οικονομία ,Σημαντικά

08:2323/02

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

08:1323/02

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ