Αχτσιόγλου: Μείωση εισοδήματος, αύξηση χρεών και απειλή πλειστηριασμών

Αχτσιόγλου: Μείωση εισοδήματος, αύξηση χρεών και απειλή πλειστηριασμών

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους ερχόμενους μήνες.

«Την ώρα που μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνονται τα χρέη», δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση όχι απλώς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν αλλάζει ρότα για την ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά διά του κ. Σταϊκούρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τους ερχόμενους μήνες».

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, ότι «δια του κ. Σκυλακάκη απορρίπτει τη ρύθμιση των χρεών με κούρεμα βασικής οφειλής», για να τονίσει ότι «οι ιδεοληψίες τους έχουν καταντήσει επικίνδυνες».

Η κ. Αχτσιόγλου παραπέμπει στην ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Αναφέρει ειδικότερα ότι σύμφωνα με αυτή 4 στα 10 νοικοκυριά υπέστησαν σημαντική μείωση του εισοδήματός τους το 2020 και ότι τα 7 στα 10 νοικοκυριά που ζουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα είχαν μείωση εισοδήματος πάνω από 27%.

Επιπλέον, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πάνω από το 35% των νοικοκυριών όχι απλώς δεν προσδοκά βελτίωση αλλά αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και ότι 1 στα 3 λαϊκά νοικοκυριά βρίσκεται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ