Άδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο-ρεκόρ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ-Θα εξετάσουμε δημοσιοποίηση κερδοσκόπων

Άδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο-ρεκόρ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ-Θα εξετάσουμε δημοσιοποίηση κερδοσκόπων

Για «πρόστιμο-ρεκόρ» που επιβλήθηκε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επιπλέον ότι δε δύνανται να αποκαλύψει το όνομα της αλυσίδας, διότι, όπως είπε, «δεν μας επιτρέπει ο νόμος να λέμε το όνομα της αλυσίδας (σ.σ.: που διαπράττει κερδοσκοπία) διότι κάθε διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί στο δικαστήριο. Αν εγώ πω το όνομα της αλυσίδας αλλά η δικαιοσύνη πει ότι το πρόστιμο δεν έπρεπε να μπει, για τους Χ λόγους που θα κρίνει το δικαστήριο, η εταιρία αυτή θα μπορεί να κυνηγάει και εμένα και το κράτος στα δικαστήρια. Βάζουμε πρόστιμο και αν συνεχίσει, θα ξανακάνουμε έλεγχο, το πρόστιμο διπλασιάζεται και μετά τριπλασιάζεται και μετά τετραπλασιάζεται. Μπορούμε να εξετάσουμε τη δημοσιοποίηση σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας επιχείρησης.»

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι

«Σήμερα θα υπογράψω τεράστιο πρόστιμο, το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού εμπορίου σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, διότι σε σειρά προϊόντων, που ελέγξαμε, είχε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους», αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ για όσα ειπώθηκαν στη Βουλή σχολίασε: «Τα νούμερα που ανέφεραν ως υπερκέρδη Τσίπρας και Βελόπουλος δεν θα τα σχολιάσω. Και μόνο το γεγονός ότι απέχουν 600 εκατομμύρια μεταξύ τους, λέει πολλά. Δεν μπορείς να ξέρεις ποια είναι τα κέρδη μιας επιχείρησης για το 2021 αν δεν δημοσιεύσει ισολογισμούς…».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Να βρει μιμητές η απόφαση του Δήμου Γλυφάδας για μείωση των δημοτικών τελών»

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Ανοίγει στις 29/3 η πλατφόρμα – Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης

Ουκρανία: Συμφωνήθηκε να ανοίξουν 7 ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Εκτός η Μαριούπολη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top