Αλ. Τσίπρας: Θρηνούμε 15.000 συμπολίτες μας και στην κυβέρνηση παίζουν κρυφτό (VIDEO)

Αλ. Τσίπρας: Θρηνούμε 15.000 συμπολίτες μας και στην κυβέρνηση παίζουν κρυφτό (VIDEO)

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

Οι θάνατοι ανέρχονται σε 300 κάθε εβδομάδα. Ένα χωριό «φεύγει» και η συμπεριφορά από πλευράς κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία Αποφάσισαν από μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίκαιρη ερώτηση του για τη διαχείριση της πανδημίας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Η πρωτοβουλία μου ας γίνει ξυπνητήρι σε μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες», τόνισε.

«Υποστελεχωμένα είναι τα νοσοκομεία τη στιγμή που ο βασικός στόχος τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό δείχνει να εγκαταλείπεται. Τα νούμερα είναι αμείλικτα, η Ελλάδα είναι τελευταία από χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε εμβολιαστική κάλυψη. Είμαστε στη 19η ή την 20ή θέση», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ένα χρόνο θρηνούμε πάνω από 15.000 συμπολίτες μας και ξεπερνάμε σε απολογισμό χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικό παράδειγμα. Και από την πλευρά της κυβέρνησης παίζουμε κρυφτό αλλά στην προσπάθεια της αυτή κρύβει την αλήθεια και τον κίνδυνο για τους πολίτες και δημιουργείται κλίμα χαλαρότητας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε «πώς αλλάζεις μια ομάδα που έχει επιτυχίες;».

Αναφέρθηκε στον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη τον οποίο όπως είπε συμπαθεί αλλά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τον τοποθέτησε κλείνοντας το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών που προέρχονται από την ακροδεξιά και για να παρακάμψει με μεγαλύτερη ευκολία τους επιστήμονες».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ερώτημα:

«Τι απέγινε με την περιβοήτη Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Ποιος επιστημονικά αρμόδιος πήρε τις αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων»;

Δεν το διαβάζουμε ούτε στις ιστοσελίδες που πήρανε εκατομμύρια για την καμπάνια του εμβολιασμού, αλλά το λέει μέχρι και ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως ο κύριος Κύρτσος, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μέσα στον επικοινωνιακό παροξυσμό αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα και στερήσατε αξιοπιστία από την ίδια τη διαδικασία. Το είπατε για να πετάξετε την ευθύνη που έχει κάθε κυβέρνηση για υποδομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για να γίνει τείχος ανοσίας και όχι μαύρη τρύπα», πρόσθεσε, μιλώντας και για υπερχρεωμένο ΕΣΥ.

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες». Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό». Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ