Αμυράς: Θα βοηθήσουμε τον Δ. Καλαμαριάς για Γαλάζια Σημαία στην Πλαζ Αρετσούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αμυράς: Θα βοηθήσουμε τον Δ. Καλαμαριάς για Γαλάζια Σημαία στην Πλαζ Αρετσούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η προσπάθεια για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Δαρδαμανέλη στο αναψυκτήριο της Πλαζ.

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Ο τελευταίος στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθειες που γίνονται για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του υπουργείου για την υλοποίηση του στόχου.

«Βρισκόμαστε σε ένα μέρος το οποίο πριν από τρία χρόνια έμοιαζε να είναι λίγο ξεχασμένο. Με βήματα που έχουμε κάνει και με βήματα που σχεδιάζουμε ακόμη πιο δυναμικά και σε συνεργασία με τον υφυπουργό, Γιώργο Αμυρά θα καταφέρουμε να εγκαταστήσουμε σε δύο χρόνια από τώρα την Γαλάζια Σημαία στην πλαζ της Αρετσούς. Έχουν γίνει ήδη κάποιες κινήσεις από ένα τετραετές πλάνο που πρέπει να περάσουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Δαρδαμανέλης.

Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε

Από την πλευρά του ο Γ. Αμυράς τόνισε για το θέμα πως «χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα πανέμορφο και δροσερό μέρος όπως είναι η πλαζ Αρετσούς. Σ’ αυτή την παραλία, η οποία μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ήταν σχεδόν αόρατη, όχι μόνο για τους δημότες της Καλαμαριάς αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Εμείς θα βοηθήσουμε στην προσπάθεια για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας, διότι εδώ υπάρχει ένα υπέροχο πλεονέκτημα. Να είσαι δηλαδή στο σπίτι και με τα πόδια να έρχεσαι να κάνεις τη βουτιά σου».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειες επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης. «Εδώ, είναι επίσης ο ιδανικός τόπος για να συζητήσουμε τον τρόπο που μπορούμε να μετακινούμαστε μέσα στις πόλεις, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

Ζούμε σε μια εποχή κλιματικής κρίσης, επομένως κάθε ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατο που κυκλοφορεί σε μια πόλη αποτελεί μια μικρή ασπίδα και μια μικρή νίκη έναντι της κλιματικής κρίσης. Εμείς ως υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε βάλει την ηλεκτροκίνηση πάρα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας με προγράμματα επιδότησης και κινήτρων και για ιδιώτες και για επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Αμυράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Καραμανλής από Καλαμαριά: Δέσμευση της κυβέρνησης για λύση στο θέμα της διάνοιξης της Πόντου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΚΕΔΕ: Θα συνδράμουμε στον Εθνικό στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας

‘Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης

ΑΠΘ: Συγκέντρωση φοιτητών στην πρυτανεία-«Να αποχωρήσει η αστυνομία από το πανεπιστήμιο» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δίκη Φιλιππίδη: «Τον δολοφόνησαν» είπε η σύζυγός του – «Το όπλο κρατούν άνθρωποι που ταΐσαμε»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top