Αναγνωστοπούλου: Να πάρει θέσει η Ν.Δ για τις διαφορετικές γραμμές Κουμουτσάκου, Γεωργιάδη

Βουλή, Πολιτική   | 23/01/2019 | 15:15

Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στις «διαφορετικές θέσεις» που εξέφρασαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος «πέρασε τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και πάει στον αναθεωρητισμό της» κάλεσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγωστοπούλου υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, «άλλα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και άλλα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πάει στον αναθεωρητισμό της Συνθήκης του Βουκουρεστίου» και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει πρώτα θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα εθνικής σημασίας και «μετά ας κατηγορήσει όσο θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή λύνεται το Μακεδονικό ζήτημα, διότι στη γείτονα χώρα υπάρχει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία νίκησε τον εθνικισμό και στη χώρα μας υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση, η οποία είχε πάντα αδιαπραγμάτευτο μέτωπο εναντίον του εθνικισμού και σε αυτό συσπειρώθηκαν όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Απευθυνόμενη, δε, προς την ΝΔ, είπε: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να χρυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό. Εμείς μπορούμε και το κάνουμε».

Η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε για μία ιστορική συμφωνία που επιλύει ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο διήρκησε 30 χρόνια και προκειμένου -όπως είπε- να αποσαφηνιστεί αυτό προχώρησε σε ένα οδοιπορικό της Συμφωνίας, λέγοντας ότι έχει σημασία για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Σημείωσε ότι το πρώτο βήμα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αφού η κατάσταση είχε περιπλακεί και η χώρα οδηγείτο σε αδιέξοδο από το 1991 έως το 1995, κάτι που σήμαινε ότι (η χώρα) την ώρα που κατέρρεε η Γιουγκοσλαβία γινόταν μέρος του βαλκανικού προβλήματος. Μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία είχε κατοχυρωμένα τα εθνικά σύνορά της και την εθνική κυριαρχία της, έμπαινε στο μάτι του κυκλώνα. Ένα εθνικιστικό μέτωπο άρχισε να δημιουργείται, το οποίο έμπαινε μέσα σε όλη αυτήν την καταιγίδα, μάλιστα με ένα προκλητικό πράγμα: Την αναθεώρηση της ίδιας της Συμφωνίας του Βουκουρεστίου, δηλαδή «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Στη συνέχεια, η κ. Αναγωνστοπούλου τόνισε πως πάρα πολύ σοφά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1995 προέβη σε μία εθνικά συμφέρουσα στροφή που ήταν η ενδιάμεση συμφωνία, με την οποία αρχίζει η χώρα να τραβιέται έξω από αυτό το βαλκανικό πρόβλημα. Αποδέχεται, δηλαδή, ανεξαρτησία και κυριαρχία αυτού του κράτους, γιατί έτσι τα εθνικά σύνορά μας δεν έπεφταν στην καταιγίδα που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και τον κατακερματισμό. «Ηταν πάγια εθνική πολιτική και την είχε πει κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993, ότι αυτό το κράτος -για εθνικούς λόγους- πρέπει να υπάρχει. Για να μην πάω στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το προχωρούσε και πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους» επισήμανε. Ακόμη, η ενδιάμεση Συμφωνία αποδέχεται ότι θα βρεθεί ονομασία κοινά αποδεκτή, αποδέχεται την προσωρινή ονομασία πΓΔΜ και αποδέχεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ να βρει αποδεκτά κοινή ονομασία. Σε αυτή την ενδιάμεση Συμφωνία, επίσης, τίθενται τα «μίνιμα ντεζινεράτα»της χώρας, ενώ δεν επιλύει προβλήματα, τα θέτει απλώς και τα κατονομάζει: Να μην υπάρχουν αλυτρωτισμοί, να μην απειλήσει τα σύνορα ο ένας του άλλου. Στο άρθρο 11 δέχεται η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τη γείτονα να ενταχθεί σε οποιοδήποτε οργανισμό, ενώ στο άρθρο 12 αποδέχεται τη FYROM ως διάδοχο κράτος της πρώην σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας. «Δικαίως το αποδέχθηκε γιατί αν δεν το αποδεχόταν τα εθνικά σύνορα με τη βόρεια πλευρά θα είχαν πρόβλημα. Αυτή η μεταβατική συνεργασία έδειξε στους γείτονες ότι εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε» συμπλήρωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε, επειδή αυτή η Συμφωνία ήταν μεταβατική, τώρα γίνεται το επόμενο βήμα, «η Συμφωνία των Πρεσπών πατάει σε αυτήν την ενδιάμεση και την καταργεί βέβαια αφού έχουμε μία καινούργια».

Η κ. Αναγνωστοπούλου πρόσθεσε πως η ενιοδάμεση συμφωνία ήταν μεν σημαντική, όμως δεν έλυσε σημαντικά θέματα, και στο διάστημα που μεσολάβησε, 140 χώρες αναγνώρισαν αυτό το κράτος με τη συνταγματική ονομασία του, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Από την άλλη πλευρά, δημιουργήθηκε με αυτήν την προσωρινότητα μία άλλη πραγματικότητα στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και της γειτονικής και άρχισε να ανασυγκροτείται ο ακραίος εθνικισμός που έμπαινε στη λογική τού προ των Βαλκανικών Πολέμων προβλήματος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πολύ σοφά η ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησαν ένα βήμα μετά το 2007 και είπαν «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία έναντι όλων» και λυνόταν το πρόβλημα. «Ποτέ δεν είχε τεθεί στην εθνική γραμμή το θέμα των συνταγματικών τροποποιήσεων ούτε τίποτα άλλο» παρατήρησε.

«Αυτή είναι γενικώς η εθνική γραμμή, η οποία συμπύκνωνε τους θεμελιώδης άξονες της εθνικής πολιτικής από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2013, αποδέχονταν ότι εάν αποδεχτεί η γείτονα χώρα το erga omnes για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είμαστε υπέρ. Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, είπε ότι δεν θα τη δεχθούν ποτέ οι γείτονες. Τη δέχονται οι γείτονες σήμερα. Άρα, λοιπόν, αυτή ήταν η εθνική γραμμή» υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Συνοψίζοντας τα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το άρθρο 1 παρ 1. αφορά την εθνική θέση και ονομάζει Βόρεια Μακεδονία έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έναντι όλων. «Αυτό σημαίνει τέλος της μεταβατικότητας, ανατροπή όλων των παράπλευρων πραγματικοτήτων και ότι κανένας απολύτως δεν μπορεί να αποδέχεται άλλη συμφωνία από αυτή που περιέχεται στην Συμφωνία των Πρεσπών» συμπλήρωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι αποφασίζονται συνταγματικές τροποποιήσεις που ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί στην εθνική θέση μας. Δε, με τα άρθρα 4 και 6 δίνεται οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό και την ύπαρξης μειονότητας ακόμη κι αν αυτό εγερθεί από ιδιωτικό φορέα. Με το άρθρο 7, διασφαλίζονται για το παρελθόν, παρόν και μέλλον τα «μίνιμα ντεζιντεράτα» αυτής της χώρας. «Αυτό που εμείς ως ταυτότητα, ως συναίσθημα, ως εθνικά δίκαια και εθνικό συμφέρον έχουμε συμπυκνώσει, δηλαδή ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό αποφασίζει το άρθρο 7 ό,τι και να λέει ο οποισδήποτε. Ξεχωρίζει ένα πράγμα. Αυτό που οδηγεί στη βαλακανοποίηση των Βαλκανίων πάντα, τις διαφορετικές ιστορικότητες, τη διαφορετική κληρονομιά, γιατί στα Βαλκάνια και σε όλες τις χώρες του κόσμου τα έθνη φτιάχτηκαν με μεσοτοιχίες. Το κρίσιμο, λοιπόν, σε αυτές τις μεσοτοιχίες είναι όταν έρχεται μία τέτοια συμφωνία δεν κάνει τη μεσοτοιχία φρούριο για να πολεμήσει ο ένας τον άλλον, αλλά κάνει τη μεσοτοιχία διάβημα, έχοντας ξεχωρίσει τι είναι του ενός και τι είναι του άλλου, τι είναι αυτό που απασχολεί την ταυτότητά του. Και το δικό μας συναίσθημα είναι ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου. «Η Συμφωνία προβλέπει ότι μόνο εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία «νέτα σκέτα»» πρόσθεσε.

Επίσης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι με τη Συμφωνία «σπάει ένας επικίνδυνος αναθεωρητισμός, που ξεκίνησε με το εθνικιστικό μέτωπο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο άμεσο το εθνικό συμφέρον της χώρας, το εθνικό δίκαιο, την ίδια την ιστορία». «Γιατί οι Μακεδονομάχοι πολέμησαν για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής αυτής επικράτειας στον ελληνικό εθνικό κορμό, για να μπορεί αυτό το τμήμα να είναι στον ελληνικό εθνικό κορμό και να λέγεται ελληνικό. Αγωνίστηκαν για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατοχυρωθεί ως μέρος της ελληνικής εθνικής ιστορικής ταυτότητας κι όχι ως μέρος της ιστορίας κάποιον άλλων. Αυτός ήταν ο σκοτωμός» εξήγησε.

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι η Συμφωνία είναι η πρώτη προληπτική σταθεροποιητική ειρηνική κίνηση που γίνεται σε αυτήν την περιοχή. «Αν το αποδέχθηκε η Μέρκελ είναι γιατί πολλές φορές τέτοιου δυνάμεις βλέπουν τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που ίδια τους η πολιτική τα δημιουργεί» κατέληξε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17:0419/02

Εισαγγελική έρευνα για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη – Στ... Πολιτική ,Σημαντικά

17:0319/02

Αύριο το πρώτο υπουργικό μετά την ορκωμοσία των νέων μελών Πολιτική ,Σημαντικά

16:5419/02

Προτάσεις Γιώργου Ορφανού για μια ασφαλή Θεσσαλονίκη Δήμοι

16:5119/02

Κρίθηκαν διατηρητέοι οι τέσσερις υποστράτηγοι της Θεσσαλονίκης Κοινωνία

16:4319/02

Το φαινόμενο Πολάκη Άρθρα

16:3619/02

Οδύνη και θρήνος στο Λασίθι για τη Ροδούλα και τον Κώστα που πνίγηκαν στον Γεροπόταμο Κοινωνία

16:3219/02

Μειώθηκε η κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα λόγω φόρων… Οικονομία ,Σημαντικά

16:3119/02

Προς αποφυγή…εντυπώσεων Παραπολιτικά

16:2319/02

Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή: Θετικές οι εξελίξεις στην οικονομία Οικονομία

16:1619/02

«Έρχονται» χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών – Τι προβλέπει νομοσχέδιο Υγεία

16:1219/02

Β. Κορκίδης: Επιτακτικές οι συνεργασίες για την πάταξη του παρεμπορίου Ειδήσεις

16:0819/02

Ν.Δ.: Καμία αλλαγή τώρα στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Πολιτική

16:0419/02

Ουρές στην Τούμπα, για ένα εισιτήριο της Κ19! Αθλητισμός

15:5319/02

Υπερτριπλάσιες οι συμμετοχές στην Agrothessaly 2019 Οικονομία

15:4919/02

Στις 27/2 η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης Ειδήσεις

15:3719/02

Σάλος στο Κίεβο με ναζιστική σημαία σε εμπορικό κέντρο (VIDEO) Διεθνή

15:3219/02

Πανό και τρικάκια από αντιεξουσιαστές, έξω από το Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι Ελλάδα

15:3119/02

Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης από το Drama Club του Ανατόλια Πολιτισμός

15:2519/02

Σαντορίνη: Μυστήριο με πτώση αυτοκινήτου σε βράχια – Εξαφανίστηκε 27χρονος Ελλάδα

15:1319/02

Απόδραση κρατούμενου στη διάρκεια μεταγωγής Κοινωνία

15:1119/02

Προσαγωγή δύο Τούρκων έξω από σχολείο στην Αγία Παρασκευή Κοινωνία

15:0719/02

Θείος Βάνια. Παράταση παραστάσεων έως την Κυριακή 3 Μαρτίου Πολιτισμός

15:0419/02

Ζαχαράκη: Ο Πολάκης είναι ο καθρέφτης του Τσίπρα Κόμματα ,Πολιτική

15:0119/02

Άδειασμα Πολάκη απο Φίλη: Να ερευνηθεί η ηχογράφηση του Στουρνάρα Κόμματα ,Πολιτική

14:4919/02

Μητροπολίτης Βαρνάβας: Η Δυτική Θεσσαλονίκη υφίσταται έναν ταξικό ρατσισμό (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:4919/02

Επίθεση με βαριοπούλες σε υποκατάστημα τράπεζας στα Εξάρχεια Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4819/02

Βόρεια Μακεδονία: Υπεγράφη συμφωνία για τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής Πολιτική

14:4519/02

Υποψήφιος δήμαρχος δώρισε βιβλία στην δημοτική βιβλιοθήκη Δήμοι

14:4119/02

Α. Εξαδάχτυλος: Να αποτρέψουμε την επέκταση της βίας στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκη ,Υγεία

14:3219/02

Κομισιόν: Σεβασμός στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους ΕΕ ,Οικονομία

14:2519/02

Γ. Κατρούγκαλος: Πρωταρχική προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα των πολιτών μας μετά το B... Διεθνή ,Πολιτική

14:2119/02

Δουζίνας για Πολάκη: Είναι κάτι που δεν θα το έκανα εγώ, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη... Κόμματα ,Πολιτική

14:0819/02

Μαξίμου: Όλες οι πλευρές οφείλουν να αποδεικνύουν σεβασμό στην ανεξαρτησία Κόμματα ,Πολιτική

14:0619/02

Εκδόθηκε η άδεια εγκατάστασης για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδα ,Ενέργεια

14:0219/02

Ξανάνοιξε το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης Διεθνή

13:5619/02

Υποψήφιοι ΚΚΕ σε δήμο και Περιφέρεια: «Δεν παζαρεύουμε την ψήφο του κόσμου…» Πολιτική

13:5519/02

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο food festival για χορτοφάγους Θεσσαλονίκη

13:5519/02

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Στοάς Μοδιάνο (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

13:5419/02

Μ.Γεράνης: Έφυγε και η παραμικρή καχυποψία για το Σ.Μ.Α Ευκαρπίας – Δύο χρόνια οφ... Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

13:4719/02

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ Lifestyle ,Διεθνή

13:4319/02

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» ζητά νέο κυκλοφοριακό και ενεργειακό σχεδιασμό Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

13:2519/02

Έρευνα: Η θρησκευτική πίστη στην Ευρώπη-Ποιά τα ποσοστά της Ελλάδας Ελλάδα

13:2419/02

Διεύρυνση συνεργασίας των ελληνικών λουτροπόλεων με ESPA Οικονομία

13:2319/02

Υπουργείο Εργασίας:Παρέδωσε ο Ν. Ηλιόπουλος στον Κ. Μπάρκα(ΦΩΤΟ) Πολιτική

13:2119/02

ΠΟΕΔΗΝ: Παραιτήθηκε ο μοναδικός Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου Άμφισσας Ελλάδα ,Υγεία

13:1319/02

Σουρωτή: Εκπαίδευση εργαζομένων από το ΠΑΜΑΚ Επιχειρήσεις

13:1019/02

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα Κόμματα ,Πολιτική

13:0519/02

Νέα Δωρεά από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοινωνία ,Οικονομία

13:0419/02

Νέο «ντου» Ρουβίκωνα σε εταιρεία εύρεσης εργασίας Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5519/02

Ηράκλειο: Σήμερα οι κηδείες των τεσσάρων θυμάτων της τραγωδίας στον Γεροπόταμο Ελλάδα

12:5119/02

ΕΥ: Φορολογικό Εργαστήριο Προηγμένης Τεχνολογίας Επιχειρήσεις ,Φορολογία

12:4519/02

Ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο της Καβάλας Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3319/02

EBEΘ: Ενημέρωση για το «γαλάζιο» πρόγραμμα 4helix+ Οικονομία ,Περιβάλλον

12:3119/02

Πρώτη σε πωλήσεις η φέτα «Δωδώνη» το 2018 Επιχειρήσεις

12:2419/02

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς συνεδριακού τουρισμού Ελλάδα

12:2219/02

Ernst & Young:Έναρξη λειτουργίας του παγκόσμιου Φορολογικού Εργαστηρίου Προηγμένης... Διεθνή ,Οικονομία

12:1819/02

Οι νέοι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» Ωραιοκάστρου Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

12:1219/02

Les Echos: Καταστροφικές οι συνέπειες μιας αποπνικτικής δημοσιονομικής πολιτικής Διεθνή ,Οικονομία

12:1219/02

Η ΠΚΜ ενοποιεί το τουριστικό με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας σε συνεργασία με το Δήμο Δήμοι ,Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

12:0219/02

Δεύτερη στην Ε.Ε. η Ελλάδα με 7 δισ. ευρώ περιβαλλοντικούς φόρους Ενέργεια ,Σημαντικά

11:5519/02

Η έκπληξη στην Νοτοπούλου και μια παράδοση-παραλαβή που άλλαξε μέρα και ώρα! (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

11:5419/02

Στουρνάρας: Βάναυση θεσμική εκτροπή οι ενέργειες Πολάκη-Να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές Ελλάδα ,Σημαντικά

11:4519/02

Συνελήφθη για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη Ελλάδα ,Κοινωνία

11:2819/02

Ψωμιάδης για Σπυράκη: Κάποιοι στη ΝΔ ανακουφίστηκαν με την υπογραφή της Συνθήκης των Πρ... Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

11:2419/02

Βρετανία: Η Honda κλείνει το εργοστάσιο στο Σουίντον-Σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας Auto Moto ,Διεθνή

11:2019/02

Άρχισαν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Παραμένουν όλοι οι αντιστράτηγοι Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0819/02

Εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Παραπολιτικά

11:0019/02

Βουλγαρία: Πάνω απο δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς Διεθνή ,Υγεία

10:5419/02

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5019/02

Ρώμη: Έκλεισε το αεροδρόμιο Τσιαμπίνο λόγω φωτιάς Διεθνή

10:4519/02

Μαρίγια Γκάμπριελ: Η Ψηφιακή Ατζέντα για τα Δυτικά Βαλκάνια παράγει ήδη αποτελέσματα Διεθνή ,ΕΕ

10:4419/02

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που διακινούσαν ναρκωτικά στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4019/02

Σήμερα η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019 Ελλάδα

10:3719/02

Βρέθηκαν στην κατοχή του 54 παράνομα πακέτα τσιγάρων Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

10:3119/02

Βανδαλισμός στα γραφεία του ΚΚΕ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2019/02

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες Ελλάδα

10:0819/02

Δήμαρχος Φαιστού: Αναλαμβάνω συνειδησιακά την ευθύνη για την τραγωδία στον Γεροπόταμο(V... Ελλάδα

10:0219/02

Ρουμανία: Πάνω από 130 οι νεκροί από την γρίπη Διεθνή ,Υγεία

10:0019/02

Χειροπέδες σε 25χρονο για καταδικαστικό έγγραφο Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5419/02

Είχε κλέψει πάνω από 4.000 ευρώ από σπίτια και επιχειρήσεις Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4919/02

Τρεις της «Πρωτοβουλίας» στο Σπ. Βούγια Παραπολιτικά

09:4819/02

Θ. Μωραΐτης: «Είναι μονόδρομος η ευρεία προοδευτική συμμαχία» Κόμματα ,Πολιτική

09:4719/02

Πύρινα βέλη Παραπολιτικά

09:4619/02

Συμφωνία της ΠΟΞ για δημόσια εκτέλεση μουσικής Επιχειρήσεις

09:4319/02

Στην έκδοση 15ετούς ευρωπαϊκού ομολόγου προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία Διεθνή ,Οικονομία

09:4019/02

Το «Μητέρα» στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια της ΑΧΑ Επιχειρήσεις ,Υγεία

09:3419/02

Coca Cola: Έπιπλα zero waste από 500 κιλά πλαστικού Επιχειρήσεις ,Περιβάλλον

09:2919/02

Πέταξαν μολότοφ σε μπαλκόνι οικοδομής στη Νεάπολη(VIDEO) Θεσσαλονίκη

09:2619/02

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος Ελλάδα

09:2419/02

Συνελήφθη άνδρας για ναρκωτικά Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1919/02

ΕΣΠΑ : Ποιοι μπορούν να πάρουν επιδότηση έως 50% για επενδύσεις 10 έως 150 χιλιάδων ευρώ Οικονομία

09:1019/02

Νέα ανάρτηση Πολάκη: «Κύριε Αρχιτραπεζίτα θα έρθω να κουβεντιάσουμε από κοντά» Ελλάδα ,Πολιτική

09:0019/02

Η ομάδα της Πιερίας με το σπουδαίο κοινωνικό έργο που δεν διαθέτει ούτε… ΔΣ Κοινωνία ,Σημαντικά

09:0019/02

«Δήμαρχε ακούς;» – Εδώ Καλαμαριά Journalista ,Web TV ,Δήμοι

08:4919/02

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη Ελλάδα

08:3919/02

Τοσουνίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης SMS και από τον Καμμένο Κόμματα ,Πολιτική

08:2319/02

Ακόμη δύο διανομείς νεκροί- Ο ένας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

08:1219/02

Καταγγελίες φοιτητών του ΑΠΘ για τροφική δηλητηρίαση στη φοιτητική εστία Θεσσαλονίκη

08:0019/02

Αναστολή πλειστηριασμών κατοικιών ως το τέλος Μαΐου Οικονομία ,Σημαντικά

07:5519/02

Στάση Σίνδος- Στάση ζωής Η στήλη της Στύλου

07:5019/02

Εγνατία Οδός: Το ΥΠΟΙΑΝ θα βάλει 50 εκατ για τη βαριά συντήρηση Οικονομία ,Σημαντικά

07:4719/02

Αλλάζει τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολιτική

07:4619/02

Πολιτική κρίση στον Καναδά: Ο Τριντό χάνει τον πιο στενό του συνεργάτη Διεθνή

07:3819/02

Τα διλλήματα και οι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα-Το δύσκολο δίμηνο… Πολιτική ,Σημαντικά

07:3419/02

Ο «Κήπος»-Στο θέατρο Αυλαία Πολιτισμός

07:2619/02

Έργα ανάπλασης από την ΠΚΜ στις Σέρρες Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

07:1919/02

Κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

07:1219/02

Κλείνουν οι Δήμοι της Χώρας την Πέμπτη – Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ Δήμοι ,Ελλάδα

07:0519/02

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα Ελλάδα ,Σημαντικά

06:3019/02

Ρύποι θανάτου η απειλή για την Κύπρο Διεθνή ,ΕΕ

06:0019/02

Μας αδυνατίζουν τα υποκατάστατα ζάχαρης; Υγεία

05:3019/02

Θύμα χάκερς ο Λιούις Χάμιλτον Διάφορα

05:0019/02

Η Μόνα Λίζα από… χιόνι στο Τορόντο (βίντεο) Διάφορα

04:3019/02

Ξάπλωσε με πονοκέφαλο, έπεσε σε κώμα και ξύπνησε… μητέρα Διάφορα

04:0019/02

Πότε Πέφτει Πάσχα, Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα Ελλάδα

03:3019/02

H βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού Lifestyle

03:0019/02

Πες αντίο στα μαύρα στίγματα με αυτούς τους τρόπους! Διάφορα

02:3019/02

Ανακαλύψτε τι τύπο δέρματος έχετε Lifestyle

02:0019/02

Τα νέα κινητά θα διπλώνουν και θα …τυλίγονται Τεχνολογία

01:3019/02

Είναι ασφαλής για όσους έχουν τατουάζ η μαγνητική τομογραφία Υγεία

01:0019/02

Ολυμπιακός: «Λάζαρε είμαστε κοντά σου» Αθλητισμός

00:3019/02

Γαλλία: Στο Ελιζέ η Έμα Γουάτσον για την ισότητα των φύλων Διεθνή

00:2019/02

Ιταλία: Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε χωριά της Σαρδηνίας και Σικελίας Διεθνή