Αναγνωστοπούλου: Να πάρει θέσει η Ν.Δ για τις διαφορετικές γραμμές Κουμουτσάκου, Γεωργιάδη

Αναγνωστοπούλου: Να πάρει θέσει η Ν.Δ για τις διαφορετικές γραμμές Κουμουτσάκου, Γεωργιάδη
Βουλή, Πολιτική   | 23/01/2019 | 15:15

Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στις «διαφορετικές θέσεις» που εξέφρασαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος «πέρασε τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και πάει στον αναθεωρητισμό της» κάλεσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγωστοπούλου υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, «άλλα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και άλλα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πάει στον αναθεωρητισμό της Συνθήκης του Βουκουρεστίου» και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει πρώτα θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα εθνικής σημασίας και «μετά ας κατηγορήσει όσο θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή λύνεται το Μακεδονικό ζήτημα, διότι στη γείτονα χώρα υπάρχει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία νίκησε τον εθνικισμό και στη χώρα μας υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση, η οποία είχε πάντα αδιαπραγμάτευτο μέτωπο εναντίον του εθνικισμού και σε αυτό συσπειρώθηκαν όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Απευθυνόμενη, δε, προς την ΝΔ, είπε: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να χρυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό. Εμείς μπορούμε και το κάνουμε».

Η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε για μία ιστορική συμφωνία που επιλύει ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο διήρκησε 30 χρόνια και προκειμένου -όπως είπε- να αποσαφηνιστεί αυτό προχώρησε σε ένα οδοιπορικό της Συμφωνίας, λέγοντας ότι έχει σημασία για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Σημείωσε ότι το πρώτο βήμα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αφού η κατάσταση είχε περιπλακεί και η χώρα οδηγείτο σε αδιέξοδο από το 1991 έως το 1995, κάτι που σήμαινε ότι (η χώρα) την ώρα που κατέρρεε η Γιουγκοσλαβία γινόταν μέρος του βαλκανικού προβλήματος. Μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία είχε κατοχυρωμένα τα εθνικά σύνορά της και την εθνική κυριαρχία της, έμπαινε στο μάτι του κυκλώνα. Ένα εθνικιστικό μέτωπο άρχισε να δημιουργείται, το οποίο έμπαινε μέσα σε όλη αυτήν την καταιγίδα, μάλιστα με ένα προκλητικό πράγμα: Την αναθεώρηση της ίδιας της Συμφωνίας του Βουκουρεστίου, δηλαδή «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Στη συνέχεια, η κ. Αναγωνστοπούλου τόνισε πως πάρα πολύ σοφά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1995 προέβη σε μία εθνικά συμφέρουσα στροφή που ήταν η ενδιάμεση συμφωνία, με την οποία αρχίζει η χώρα να τραβιέται έξω από αυτό το βαλκανικό πρόβλημα. Αποδέχεται, δηλαδή, ανεξαρτησία και κυριαρχία αυτού του κράτους, γιατί έτσι τα εθνικά σύνορά μας δεν έπεφταν στην καταιγίδα που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και τον κατακερματισμό. «Ηταν πάγια εθνική πολιτική και την είχε πει κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993, ότι αυτό το κράτος -για εθνικούς λόγους- πρέπει να υπάρχει. Για να μην πάω στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το προχωρούσε και πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους» επισήμανε. Ακόμη, η ενδιάμεση Συμφωνία αποδέχεται ότι θα βρεθεί ονομασία κοινά αποδεκτή, αποδέχεται την προσωρινή ονομασία πΓΔΜ και αποδέχεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ να βρει αποδεκτά κοινή ονομασία. Σε αυτή την ενδιάμεση Συμφωνία, επίσης, τίθενται τα «μίνιμα ντεζινεράτα»της χώρας, ενώ δεν επιλύει προβλήματα, τα θέτει απλώς και τα κατονομάζει: Να μην υπάρχουν αλυτρωτισμοί, να μην απειλήσει τα σύνορα ο ένας του άλλου. Στο άρθρο 11 δέχεται η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τη γείτονα να ενταχθεί σε οποιοδήποτε οργανισμό, ενώ στο άρθρο 12 αποδέχεται τη FYROM ως διάδοχο κράτος της πρώην σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας. «Δικαίως το αποδέχθηκε γιατί αν δεν το αποδεχόταν τα εθνικά σύνορα με τη βόρεια πλευρά θα είχαν πρόβλημα. Αυτή η μεταβατική συνεργασία έδειξε στους γείτονες ότι εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε» συμπλήρωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε, επειδή αυτή η Συμφωνία ήταν μεταβατική, τώρα γίνεται το επόμενο βήμα, «η Συμφωνία των Πρεσπών πατάει σε αυτήν την ενδιάμεση και την καταργεί βέβαια αφού έχουμε μία καινούργια».

Η κ. Αναγνωστοπούλου πρόσθεσε πως η ενιοδάμεση συμφωνία ήταν μεν σημαντική, όμως δεν έλυσε σημαντικά θέματα, και στο διάστημα που μεσολάβησε, 140 χώρες αναγνώρισαν αυτό το κράτος με τη συνταγματική ονομασία του, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Από την άλλη πλευρά, δημιουργήθηκε με αυτήν την προσωρινότητα μία άλλη πραγματικότητα στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και της γειτονικής και άρχισε να ανασυγκροτείται ο ακραίος εθνικισμός που έμπαινε στη λογική τού προ των Βαλκανικών Πολέμων προβλήματος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πολύ σοφά η ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησαν ένα βήμα μετά το 2007 και είπαν «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία έναντι όλων» και λυνόταν το πρόβλημα. «Ποτέ δεν είχε τεθεί στην εθνική γραμμή το θέμα των συνταγματικών τροποποιήσεων ούτε τίποτα άλλο» παρατήρησε.

«Αυτή είναι γενικώς η εθνική γραμμή, η οποία συμπύκνωνε τους θεμελιώδης άξονες της εθνικής πολιτικής από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2013, αποδέχονταν ότι εάν αποδεχτεί η γείτονα χώρα το erga omnes για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είμαστε υπέρ. Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, είπε ότι δεν θα τη δεχθούν ποτέ οι γείτονες. Τη δέχονται οι γείτονες σήμερα. Άρα, λοιπόν, αυτή ήταν η εθνική γραμμή» υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Συνοψίζοντας τα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το άρθρο 1 παρ 1. αφορά την εθνική θέση και ονομάζει Βόρεια Μακεδονία έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έναντι όλων. «Αυτό σημαίνει τέλος της μεταβατικότητας, ανατροπή όλων των παράπλευρων πραγματικοτήτων και ότι κανένας απολύτως δεν μπορεί να αποδέχεται άλλη συμφωνία από αυτή που περιέχεται στην Συμφωνία των Πρεσπών» συμπλήρωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι αποφασίζονται συνταγματικές τροποποιήσεις που ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί στην εθνική θέση μας. Δε, με τα άρθρα 4 και 6 δίνεται οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό και την ύπαρξης μειονότητας ακόμη κι αν αυτό εγερθεί από ιδιωτικό φορέα. Με το άρθρο 7, διασφαλίζονται για το παρελθόν, παρόν και μέλλον τα «μίνιμα ντεζιντεράτα» αυτής της χώρας. «Αυτό που εμείς ως ταυτότητα, ως συναίσθημα, ως εθνικά δίκαια και εθνικό συμφέρον έχουμε συμπυκνώσει, δηλαδή ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό αποφασίζει το άρθρο 7 ό,τι και να λέει ο οποισδήποτε. Ξεχωρίζει ένα πράγμα. Αυτό που οδηγεί στη βαλακανοποίηση των Βαλκανίων πάντα, τις διαφορετικές ιστορικότητες, τη διαφορετική κληρονομιά, γιατί στα Βαλκάνια και σε όλες τις χώρες του κόσμου τα έθνη φτιάχτηκαν με μεσοτοιχίες. Το κρίσιμο, λοιπόν, σε αυτές τις μεσοτοιχίες είναι όταν έρχεται μία τέτοια συμφωνία δεν κάνει τη μεσοτοιχία φρούριο για να πολεμήσει ο ένας τον άλλον, αλλά κάνει τη μεσοτοιχία διάβημα, έχοντας ξεχωρίσει τι είναι του ενός και τι είναι του άλλου, τι είναι αυτό που απασχολεί την ταυτότητά του. Και το δικό μας συναίσθημα είναι ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου. «Η Συμφωνία προβλέπει ότι μόνο εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία «νέτα σκέτα»» πρόσθεσε.

Επίσης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι με τη Συμφωνία «σπάει ένας επικίνδυνος αναθεωρητισμός, που ξεκίνησε με το εθνικιστικό μέτωπο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο άμεσο το εθνικό συμφέρον της χώρας, το εθνικό δίκαιο, την ίδια την ιστορία». «Γιατί οι Μακεδονομάχοι πολέμησαν για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής αυτής επικράτειας στον ελληνικό εθνικό κορμό, για να μπορεί αυτό το τμήμα να είναι στον ελληνικό εθνικό κορμό και να λέγεται ελληνικό. Αγωνίστηκαν για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατοχυρωθεί ως μέρος της ελληνικής εθνικής ιστορικής ταυτότητας κι όχι ως μέρος της ιστορίας κάποιον άλλων. Αυτός ήταν ο σκοτωμός» εξήγησε.

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι η Συμφωνία είναι η πρώτη προληπτική σταθεροποιητική ειρηνική κίνηση που γίνεται σε αυτήν την περιοχή. «Αν το αποδέχθηκε η Μέρκελ είναι γιατί πολλές φορές τέτοιου δυνάμεις βλέπουν τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που ίδια τους η πολιτική τα δημιουργεί» κατέληξε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:4815/11

Εργασίες σε Διαβατά, Ωραιόκαστρο και Σταυρούπολη Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

11:3315/11

Κινητοποιήσεις από σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1815/11

Euro 2020: Η Ελλάδα και η βροχή των γκολ! Αθλητισμός

11:1015/11

Καραμανλής: Aμερικανικό consortium για το Αλεξανδρούπολη – Μαύρη Θάλασσα Οικονομία ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:0215/11

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο από την Βουλή των Ελλήνων Ελλάδα ,Πολιτική

10:5615/11

Πατούλης: 4 νέοι αντιπεριφερειάρχες στο επιτελείο του Ελλάδα ,Περιφέρειες

10:4715/11

Αχαΐα: Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν σε μοναστήρι Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3715/11

Διακοπή νερού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2515/11

Νομική μορφή για την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

10:0415/11

Δράμα: Εξαπάτησε ηλικιωμένο με τα αναδρομικά του Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5615/11

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η ημερίδα των αστυνομικών «No Plastic Area» Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

09:4715/11

Σέρρες: Καταγγελία δανειολήπτη για τράπεζα Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3815/11

Απίθανος Αντετοκούνμπο – Έφτασε λίγο πριν το 40αρι! Αθλητισμός ,Διεθνή

09:2915/11

ΟΑΣΑ: Χιλιάδες πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή Ελλάδα ,Κοινωνία

09:2015/11

ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Διάφορα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1215/11

Αγγελοπούλου: Σημαντικότερο το 2021 από το 2004 Ελλάδα ,Πολιτισμός

08:5715/11

Ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Βολιβία Διεθνή

08:4515/11

Περιστέρι: Έκρηξη σε ΑΤΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3415/11

Μάνδρα Αττικής: 2 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1615/11

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ κύκλωμα φοροδιαφυγής Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:0815/11

Χιλή: Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος Διεθνή

08:0015/11

Θεσσαλονίκη: Από Νοέμβριο…Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:4915/11

Θεσσαλονίκη: Πορείες σήμερα από Κύπριους φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4015/11

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3215/11

Στην Ημαθία ο Πρωθυπουργός Β.Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

07:2415/11

Τροχαίο για τον Άγγελο Αναστασιάδη (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1315/11

Στον Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά Ελλάδα ,Κοινωνία

06:3015/11

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

06:0015/11

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο του «Εν Έργω» – 3η Πράξη Δημοκρατίας Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

05:3015/11

Το ετήσιο Tax Forum στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

05:0015/11

Τι προσφέρει το καρότο στην υγεία μας Υγεία

04:3015/11

Ο Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα για 9η χρονιά! Δήμοι ,Ελλάδα ,Πολιτισμός

04:0015/11

H κομμένη σκηνή του Joker και ο λόγος που δεν προβλήθηκε Διεθνή

03:3015/11

Ζωικό βασίλειο: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες Επιστήμη

03:0015/11

Γιατί φερόμαστε πιο άσχημα στους δικούς μας ανθρώπους; Διάφορα

02:3015/11

Ξέρετε πόσα κουταλάκια ζάχαρη καταναλώνετε την ημέρα; Υγεία

02:0015/11

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε Λάκκωμα και Μουδανιά Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:3015/11

Πρόγραμμα ταινιών σε αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:0015/11

Έναρξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

00:3015/11

Θέατρο Αυλαία: Masterclass υποκριτικής Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

00:0015/11

Δράσεις εθελοντισμού ενεργών πολιτών στηρίζει το Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδα

23:5014/11

Βολιβία: Η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας Διεθνή

23:4214/11

Μπορίσοφ: Το παρελθόν πάντα αποτελεί τροχοπέδη Βαλκάνια

23:4014/11

Κροατία: Στις 22 Δεκεμβρίου οι προεδρικές εκλογές Διεθνή

23:3014/11

Ηράκλειο: Σύλληψη για μπαλωθιές σε εκδήλωση Ελλάδα ,Κοινωνία

23:3014/11

Συνάντηση Παυλόπουλου – Αγγελοπούλου Ελλάδα

23:3014/11

Κάλεσμα Ζάεφ για επενδύσεις στη χώρα του Βαλκάνια

23:2014/11

Για 5η συνεχή χρονιά το We care For You Week ένωσε όλους τους ανθρώπους της ΑΧΑ Επιχειρήσεις

23:1014/11

Ημερίδα: «Οι αναπτυξιακές υποδομές και το περιβάλλον στην Δ. Θεσσαλονίκη» Θεσσαλονίκη

23:0014/11

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενετία Διεθνή

22:5014/11

Σεμινάριο με θέμα «το θετικό παιδί και εμείς» Θεσσαλονίκη

22:4814/11

Καλιφόρνια: Μαθητής λυκείου σκόρπισε τον θάνατο – Ανήμερα των γενεθλίων του Διεθνή

22:4514/11

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Πολυτεχνείου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4014/11

Βέλγιο: Ο πρώτος θάνατος στη χώρα από χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου Διεθνή

22:3314/11

Τζακ ποτ στο Τζόκερ Κοινωνία

22:2414/11

Κ. Μητσοτάκης: Να κυματίσει η σημαία της Ευρώπης σε Τίρανα και Σκόπια Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

22:1014/11

Συνάντηση Πάιατ – Ζάεφ Βαλκάνια

22:0014/11

Φυλακές Κορυδαλλού: Νέα έφοδος- Τι εντόπισαν οι αρχές Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5014/11

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπορίσοφ: Τι συζητήθηκε Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

21:4014/11

Ινδονησία: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι Διεθνή

21:3314/11

Ο Κ. Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

21:3014/11

Στήριξη Θεοχάρη σε όσους συνεργάζονταν με την «Thomas Cook» Τουρισμός

21:2014/11

Τέλος η ταλαιπωρία για τις άδειες οδήγησης Ελλάδα

21:1014/11

Φρουζής: Mε στοχοποίησαν για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα Πολιτική

21:0014/11

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων Βαλκάνια

20:5014/11

Καλιφόρνια: Μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο του Διεθνή

20:4014/11

Σέρρες: Στο νοσοκομείο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από σκυλιά Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3014/11

Βρούτσης: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για πώληση ασφαλιστικών οφειλών σε funds Οικονομία

20:2014/11

Novartis: Ο Άρειος Πάγος θα ζητήσει την κατάθεση Φρουζή Πολιτική

20:1514/11

Πρόσκληση Ζάεφ σε Μητσοτάκη για επίσημη επίσκεψη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

20:1014/11

Πιτ μπουλ επιτέθηκε και τραυμάτισε…τους διαρρήκτες Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0014/11

Γεννηματά για ΔΕΗ: Η ΝΔ προετοιμάζει αδιαφανείς προσλήψεις «ημετέρων» Ενέργεια

19:5214/11

Ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές και δωρεές Οικονομία

19:5014/11

Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης Οικονομία

19:4014/11

Ινδονησία: Σεισμός 7,4 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι Διεθνή

19:3314/11

Γ. Κουμουτσάκος: Αναγκαίος ένας μηχανισμός επαναπατρισμού Διεθνή ,ΕΕ

19:3014/11

Οι βελτιώσεις Σταϊκούρα για χρέη ιδιωτών Οικονομία

19:2014/11

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με τραυματίες σε σχολείο Διεθνή

19:1014/11

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε το φθηνό λαϊκισμό Κόμματα ,Πολιτική

19:0014/11

Οι αλλαγές Σταϊκούρα για την προστασία της α’ κατοικίας Οικονομία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ