Αναγνωστοπούλου: Να πάρει θέσει η Ν.Δ για τις διαφορετικές γραμμές Κουμουτσάκου, Γεωργιάδη

Βουλή, Πολιτική   | 23/01/2019 | 15:15

Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στις «διαφορετικές θέσεις» που εξέφρασαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος «πέρασε τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και πάει στον αναθεωρητισμό της» κάλεσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγωστοπούλου υποστήριξε ότι κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, «άλλα είπε ο κ. Κουμουτσάκος και άλλα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πάει στον αναθεωρητισμό της Συνθήκης του Βουκουρεστίου» και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει πρώτα θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα εθνικής σημασίας και «μετά ας κατηγορήσει όσο θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή λύνεται το Μακεδονικό ζήτημα, διότι στη γείτονα χώρα υπάρχει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία νίκησε τον εθνικισμό και στη χώρα μας υπάρχει μία αριστερή κυβέρνηση, η οποία είχε πάντα αδιαπραγμάτευτο μέτωπο εναντίον του εθνικισμού και σε αυτό συσπειρώθηκαν όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Απευθυνόμενη, δε, προς την ΝΔ, είπε: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να χρυπήσετε ουσιαστικά τον εθνικισμό. Εμείς μπορούμε και το κάνουμε».

Η κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε για μία ιστορική συμφωνία που επιλύει ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο διήρκησε 30 χρόνια και προκειμένου -όπως είπε- να αποσαφηνιστεί αυτό προχώρησε σε ένα οδοιπορικό της Συμφωνίας, λέγοντας ότι έχει σημασία για το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Σημείωσε ότι το πρώτο βήμα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αφού η κατάσταση είχε περιπλακεί και η χώρα οδηγείτο σε αδιέξοδο από το 1991 έως το 1995, κάτι που σήμαινε ότι (η χώρα) την ώρα που κατέρρεε η Γιουγκοσλαβία γινόταν μέρος του βαλκανικού προβλήματος. Μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία είχε κατοχυρωμένα τα εθνικά σύνορά της και την εθνική κυριαρχία της, έμπαινε στο μάτι του κυκλώνα. Ένα εθνικιστικό μέτωπο άρχισε να δημιουργείται, το οποίο έμπαινε μέσα σε όλη αυτήν την καταιγίδα, μάλιστα με ένα προκλητικό πράγμα: Την αναθεώρηση της ίδιας της Συμφωνίας του Βουκουρεστίου, δηλαδή «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Στη συνέχεια, η κ. Αναγωνστοπούλου τόνισε πως πάρα πολύ σοφά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1995 προέβη σε μία εθνικά συμφέρουσα στροφή που ήταν η ενδιάμεση συμφωνία, με την οποία αρχίζει η χώρα να τραβιέται έξω από αυτό το βαλκανικό πρόβλημα. Αποδέχεται, δηλαδή, ανεξαρτησία και κυριαρχία αυτού του κράτους, γιατί έτσι τα εθνικά σύνορά μας δεν έπεφταν στην καταιγίδα που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και τον κατακερματισμό. «Ηταν πάγια εθνική πολιτική και την είχε πει κι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993, ότι αυτό το κράτος -για εθνικούς λόγους- πρέπει να υπάρχει. Για να μην πάω στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το προχωρούσε και πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους» επισήμανε. Ακόμη, η ενδιάμεση Συμφωνία αποδέχεται ότι θα βρεθεί ονομασία κοινά αποδεκτή, αποδέχεται την προσωρινή ονομασία πΓΔΜ και αποδέχεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ να βρει αποδεκτά κοινή ονομασία. Σε αυτή την ενδιάμεση Συμφωνία, επίσης, τίθενται τα «μίνιμα ντεζινεράτα»της χώρας, ενώ δεν επιλύει προβλήματα, τα θέτει απλώς και τα κατονομάζει: Να μην υπάρχουν αλυτρωτισμοί, να μην απειλήσει τα σύνορα ο ένας του άλλου. Στο άρθρο 11 δέχεται η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τη γείτονα να ενταχθεί σε οποιοδήποτε οργανισμό, ενώ στο άρθρο 12 αποδέχεται τη FYROM ως διάδοχο κράτος της πρώην σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας. «Δικαίως το αποδέχθηκε γιατί αν δεν το αποδεχόταν τα εθνικά σύνορα με τη βόρεια πλευρά θα είχαν πρόβλημα. Αυτή η μεταβατική συνεργασία έδειξε στους γείτονες ότι εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε» συμπλήρωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε, επειδή αυτή η Συμφωνία ήταν μεταβατική, τώρα γίνεται το επόμενο βήμα, «η Συμφωνία των Πρεσπών πατάει σε αυτήν την ενδιάμεση και την καταργεί βέβαια αφού έχουμε μία καινούργια».

Η κ. Αναγνωστοπούλου πρόσθεσε πως η ενιοδάμεση συμφωνία ήταν μεν σημαντική, όμως δεν έλυσε σημαντικά θέματα, και στο διάστημα που μεσολάβησε, 140 χώρες αναγνώρισαν αυτό το κράτος με τη συνταγματική ονομασία του, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Από την άλλη πλευρά, δημιουργήθηκε με αυτήν την προσωρινότητα μία άλλη πραγματικότητα στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και της γειτονικής και άρχισε να ανασυγκροτείται ο ακραίος εθνικισμός που έμπαινε στη λογική τού προ των Βαλκανικών Πολέμων προβλήματος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πολύ σοφά η ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησαν ένα βήμα μετά το 2007 και είπαν «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία έναντι όλων» και λυνόταν το πρόβλημα. «Ποτέ δεν είχε τεθεί στην εθνική γραμμή το θέμα των συνταγματικών τροποποιήσεων ούτε τίποτα άλλο» παρατήρησε.

«Αυτή είναι γενικώς η εθνική γραμμή, η οποία συμπύκνωνε τους θεμελιώδης άξονες της εθνικής πολιτικής από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2013, αποδέχονταν ότι εάν αποδεχτεί η γείτονα χώρα το erga omnes για τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είμαστε υπέρ. Ο Αντώνης Σαμαράς, μάλιστα, είπε ότι δεν θα τη δεχθούν ποτέ οι γείτονες. Τη δέχονται οι γείτονες σήμερα. Άρα, λοιπόν, αυτή ήταν η εθνική γραμμή» υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Συνοψίζοντας τα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το άρθρο 1 παρ 1. αφορά την εθνική θέση και ονομάζει Βόρεια Μακεδονία έναντι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έναντι όλων. «Αυτό σημαίνει τέλος της μεταβατικότητας, ανατροπή όλων των παράπλευρων πραγματικοτήτων και ότι κανένας απολύτως δεν μπορεί να αποδέχεται άλλη συμφωνία από αυτή που περιέχεται στην Συμφωνία των Πρεσπών» συμπλήρωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι αποφασίζονται συνταγματικές τροποποιήσεις που ποτέ δεν είχαν προβλεφθεί στην εθνική θέση μας. Δε, με τα άρθρα 4 και 6 δίνεται οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό και την ύπαρξης μειονότητας ακόμη κι αν αυτό εγερθεί από ιδιωτικό φορέα. Με το άρθρο 7, διασφαλίζονται για το παρελθόν, παρόν και μέλλον τα «μίνιμα ντεζιντεράτα» αυτής της χώρας. «Αυτό που εμείς ως ταυτότητα, ως συναίσθημα, ως εθνικά δίκαια και εθνικό συμφέρον έχουμε συμπυκνώσει, δηλαδή ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό αποφασίζει το άρθρο 7 ό,τι και να λέει ο οποισδήποτε. Ξεχωρίζει ένα πράγμα. Αυτό που οδηγεί στη βαλακανοποίηση των Βαλκανίων πάντα, τις διαφορετικές ιστορικότητες, τη διαφορετική κληρονομιά, γιατί στα Βαλκάνια και σε όλες τις χώρες του κόσμου τα έθνη φτιάχτηκαν με μεσοτοιχίες. Το κρίσιμο, λοιπόν, σε αυτές τις μεσοτοιχίες είναι όταν έρχεται μία τέτοια συμφωνία δεν κάνει τη μεσοτοιχία φρούριο για να πολεμήσει ο ένας τον άλλον, αλλά κάνει τη μεσοτοιχία διάβημα, έχοντας ξεχωρίσει τι είναι του ενός και τι είναι του άλλου, τι είναι αυτό που απασχολεί την ταυτότητά του. Και το δικό μας συναίσθημα είναι ότι η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου. «Η Συμφωνία προβλέπει ότι μόνο εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία «νέτα σκέτα»» πρόσθεσε.

Επίσης, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι με τη Συμφωνία «σπάει ένας επικίνδυνος αναθεωρητισμός, που ξεκίνησε με το εθνικιστικό μέτωπο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο άμεσο το εθνικό συμφέρον της χώρας, το εθνικό δίκαιο, την ίδια την ιστορία». «Γιατί οι Μακεδονομάχοι πολέμησαν για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής αυτής επικράτειας στον ελληνικό εθνικό κορμό, για να μπορεί αυτό το τμήμα να είναι στον ελληνικό εθνικό κορμό και να λέγεται ελληνικό. Αγωνίστηκαν για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να κατοχυρωθεί ως μέρος της ελληνικής εθνικής ιστορικής ταυτότητας κι όχι ως μέρος της ιστορίας κάποιον άλλων. Αυτός ήταν ο σκοτωμός» εξήγησε.

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι η Συμφωνία είναι η πρώτη προληπτική σταθεροποιητική ειρηνική κίνηση που γίνεται σε αυτήν την περιοχή. «Αν το αποδέχθηκε η Μέρκελ είναι γιατί πολλές φορές τέτοιου δυνάμεις βλέπουν τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που ίδια τους η πολιτική τα δημιουργεί» κατέληξε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

01:3026/08

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στο Μεξικό Διεθνή

00:3026/08

Αυτή είναι η επικρατέστερη για παρτενέρ του Πέτρου Πολυχρονίδη στον «Τροχό της Τύχης» Lifestyle

23:5825/08

G7-Μέρκελ: Να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για τη μείωση εντάσεων σε σχέση με το Ιράν Διεθνή

23:5025/08

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

23:4025/08

Σοκ στη Φθιώτιδα από την αυτοκτονία 53χρονου Ελλάδα

23:3025/08

Τζέφρι Πάιατ-Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακογιάννη Ελλάδα

23:2025/08

Με νίκη ξεκίνησε τη Super League ο ΠΑΟΚ Αθλητισμός

23:1125/08

Θεσσαλονίκη-Έπεσε σε φωταγωγό πολυκατοικίας Θεσσαλονίκη

23:1025/08

G7: Οι συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ του Ιράν ήταν «θετικές» και «θα συνεχιστούν» Διεθνή

23:0525/08

Μηχανική βλάβη σε σκάφος στην Πέρδικα Ελλάδα

23:0125/08

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: «Φιλία, αγάπη, συναδέλφωση», το μήνυμα στην Τελετή Έναρξη... Αθλητισμός

22:5025/08

Εργασίες στη Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκη

22:3925/08

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στον Πυργετό Ελλάδα

22:3025/08

Πέντε νεκροί από σύγκρουση ελικοπτέρου με μικρό αεροσκάφος (ΦΩΤΟ) Διεθνή

22:1925/08

G7-Ζαρίφ: Προσκλήθηκα στο Μπιαρίτς με τη «σύμφωνη γνώμη» των ΗΠΑ Διεθνή

22:0925/08

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή των Φαρσάλων Ελλάδα

22:0025/08

SUP για το πρωθυπουργικό ζεύγος στα Χανιά (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

21:5025/08

Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος Διεθνή

21:3925/08

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων- Που υπάρχουν καθυστερήσεις (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

21:3025/08

Φθιώτιδα: 30χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Κοινωνία

21:2125/08

Γενική απεργία για τις Ισπανίδες καμαριέρες ΕΕ

21:1025/08

Λάρισα-Φωτιά σε βιοτεχνία Ελλάδα

21:0025/08

Αυξήσεις μισθών με μείωση εισφορών – Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομία ,Σημαντικά

20:5225/08

G7: Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία κατέληξαν σε μια «κατ΄αρχήν» εμπορική συμφωνία Διεθνή

20:4425/08

Kλιμάκωση στο Χονγκ Κονγκ: H αστυνομία κάνει χρήση αντλιών νερού και πυροβολεί (ΦΩΤΟ) Διεθνή

20:3225/08

Σοκ- Παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι Ελλάδα ,Σημαντικά

20:3025/08

Βαρκελώνη: Η αστυνομία μοιράζει εφεδρικά ρούχα στους λουόμενους ΕΕ

20:2325/08

Ο Αμβρόσιος αποχαιρέτισε το ποίμνιο του Αιγίου: «Για εσάς έγινα ολοκαύτωμα» Ελλάδα

20:1525/08

Ολονύχτια διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη- Δείτε αναλυτικά Θεσσαλονίκη

20:0825/08

Ν. Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού Πολιτική

20:0125/08

Βαρεμένος: Ο Καραμανλής, αντί απολογίας, επιμένει στη μηδενιστική και τοξική πολιτική Πολιτική

19:5425/08

Πιερία: Βυθίστηκε σκάφος στους Αμμόλοφους Κοινωνία

19:4825/08

Τροχαίο στην Εγνατία- Φωτιά σε χόρτα Θεσσαλονίκη

19:4725/08

Παρολίγον τραγωδία στις Πρέσπες-Αναποδογύρισε βάρκα Ελλάδα

19:4025/08

Σκουρλέτης-Δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές Κόμματα ,Πολιτική

19:3325/08

Εκκενώθηκε παραλία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στη θάλασσα Διεθνή ,ΕΕ

19:3125/08

Ορκίστηκε δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης (VIDEO-ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

19:2625/08

Ο Τραμπ μετανιώνει που δεν αύξησε περισσότερο τους δασμούς στις εισαγωγές των κινεζικών... Διεθνή

19:1925/08

Συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1225/08

Πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και τον παρέσυρε αυτοκίνητο (VIDEO) Ελλάδα

19:0425/08

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να βοηθήσουν τις χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην... Διεθνή

18:5725/08

Ο Ρεπουμπλικάνος Γουόλς υποψήφιος για το χρίσμα εν όψει των προεδρικών του 2020 Διεθνή

18:5025/08

Τραγικό τροχαίο: Νεκρός 16χρονος – Οδηγούσε η μητέρα του Κοινωνία

18:4325/08

Ραγκούσης: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το «άνοιγμα» σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα Κόμματα ,Πολιτική

18:3625/08

Κάρπαθος: Ανασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δύο δυτών Ελλάδα ,Σημαντικά

18:2925/08

Φονικό στη Μόρια Ελλάδα

18:2225/08

Ο Κιμ επέβλεψε τη δοκιμή εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων Διεθνή

18:1525/08

Καράογλου: Ο τουρισμός και ο πολιτισμός προωθούν τους δεσμούς συνεργασίας Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:0825/08

Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Η Κολομβία ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας Διεθνή

18:0025/08

120 δόσεις: 215 εκατ. στα κρατικά ταμεία – Βελτιώσεις στη ρύθμιση το Σεπτέμβριο Οικονομία ,Σημαντικά

17:5225/08

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο (Χάρτης) Ελλάδα

17:4525/08

«Έρχεται» η συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ – Οι κυβερνητικές προτεραιότητες Πολιτική ,Σημαντικά

17:3825/08

G7-Τζόνσον: H Βρετανία εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου Διεθνή ,ΕΕ

17:3125/08

Στη Μπιαρίτς ο Ιρανός ΥΠΕΞ – Δε θα έχει συνομιλίες με Τραμπ Διεθνή

17:2425/08

Φλαμπουράρης: Οι προϋποθέσεις επιτυχούς ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Κόμματα ,Πολιτική

17:1625/08

Συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών Κοινωνία

17:0925/08

Πέτσας: Ανοιχτή η κυβέρνηση για ευρύτερες συναινέσεις, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Κόμματα ,Πολιτική

17:0225/08

Γεραπετρίτης: Αισιόδοξος για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων Κόμματα ,Πολιτική

16:5425/08

Λάρισα- Σε εξέλιξη πυρκαγιά Ελλάδα

16:4725/08

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο Μουρίκι – Υπό μερικό έλεγχο στη Νέα Κίο Ελλάδα

16:4025/08

Κεγκέρογλου: Αντιφατικά τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Κόμματα ,Πολιτική

16:3325/08

Κατρούγκαλος: Υπέρ και κατά της εξωτερικής πολιτικής Κόμματα ,Πολιτική

16:2325/08

Ορκίστηκε εκ νέου δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου (ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:1625/08

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα Ελλάδα

16:0925/08

Μηχανική βλάβη σε υδροπτέρυγο – Επιστρέφει στον Πειραιά Ελλάδα

15:4525/08

Εντός του 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού Πολιτική ,Σημαντικά

15:1425/08

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο Κοινωνία

14:4925/08

Silver Alert: Εντοπίστηκε σώα η 75χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

14:2925/08

Ο πάπας κάνει έκκληση για δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για την κατάσβεση των πυρκαγ... Διεθνή

14:0325/08

Φωτιές στην Ηλεία- Χειροπέδες στον… serial εμπρηστή Κοινωνία ,Σημαντικά

13:5525/08

Τρένο χτύπησε με αγελάδες στην ανατολική Γαλλία Διεθνή

13:3325/08

84η ΔΕΘ: Τρεις προτάσεις για τον πρωθυπουργό Άρθρα

13:3025/08

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Όταν βρούμε αέριο θα κάνουν… ουρές Διεθνή ,Σημαντικά

13:0725/08

Αυξημένη η κίνηση στο δρόμο για Χαλκιδική Κοινωνία

12:4825/08

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο Κοινωνία

12:2725/08

Το ντέρμπι του… Μπέου και το «ποτέ» της Ξάνθης Αθλητισμός

11:5825/08

Με χαρτοφυλάκιο… κλιματικής αλλαγής η Φώφη Γεννηματά στις 9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ Πολιτική ,Σημαντικά

11:2225/08

Ωραιόκαστρο: Μέσα διασκέδαζαν και έξω τους… έκλεβαν Θεσσαλονίκη

11:0625/08

Λάρισα: Εκείνοι διασκέδαζαν και οι κλέφτες τους «άνοιγαν» τα αυτοκίνητα Κοινωνία

10:4825/08

Τραγωδία στην Καβάλα: Ένας 72χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία Δήμοι

10:3225/08

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα συνάψουν «γρήγορα» εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit Διεθνή

10:1425/08

Τοπική αυτοδιοίκηση και νέες προκλήσεις Άποψη ,Άρθρα

10:0525/08

Ο Τραμπ, το καλό κλίμα της G7 και οι διαρροές στο… twitter Διεθνή

09:5625/08

Παύλος Χρηστίδης: Υπεύθυνη η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ Πολιτική

09:4725/08

Μια 81χρονη Ελληνίδα windsurfer στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες Lifestyle ,Σημαντικά

09:3125/08

Κύθνος: 42χρονος ψαροντουφεκάς έχασε την ζωή του στη θάλασσα Κοινωνία

09:1225/08

Συναγερμός στα Κύθηρα- Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Σάμου Ελλάδα

09:0325/08

Θρίλερ στην Κάρπαθο: Αγνοούνται δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα Κοινωνία

08:5525/08

Το… βοδινό κρέας και η σόγια ευθύνονται για τις καταστροφές στον Αμαζόνιο Διεθνή

08:4125/08

15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικό του Κοινωνία

08:3625/08

34χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο Θεσσαλονίκη

08:2825/08

Γεμίζουν τον κρατικό κορβανά οι 120 δόσεις Οικονομία ,Σημαντικά

08:2125/08

Καταστροφή στο Αμαζόνιο: Κάηκαν 9.500.000 στρέμματα στη Βολιβία Διεθνή ,Σημαντικά

08:0025/08

Σε ποιες περιοχές είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή Κοινωνία

07:4625/08

Γκάζι στη θέρμανση και ψύξη από ΑΠΕ Ενέργεια