Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Αποχώρησαν από τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για μεθοδεύσεις.

Τα δύο κόμματα διαμαρτύρονται, γιατί δεν έγινε αποδεκτός ο κατάλογος των προσώπων/μαρτύρων προς εξέταση.

«Ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει την «ομερτά» για να μείνει το παρακράτος στο σκοτάδι», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ θεσμική εκτροπή καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης που στο διάγγελμά του στις 8 Αυγούστου, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα έλεγε “στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές”, συνεχίζει να κρύβει τα πάντα στο σκοτάδι, μήπως και διασωθεί.

– Αρνείται να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών εφόσον έχει υπάρξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

– Αρνείται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της παρακολούθησης του.

– Οι πρώην εκλεκτοί του επικαλούνται αντισυνταγματικά το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι αρμόδια να ελέγχει την ΕΥΠ.

– Η κα Μπακογιάννη απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.

– Στην εξεταστική επικαλούνται ξανά το απόρρητο και η πλειοψηφία της ΝΔ παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να μην διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της.

– Και σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ έχει καταστρέψει τους φακέλους Ανδρουλάκη – Κουκάκη, κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας. Η ενοχή του είναι δεδομένη, αυτό που μένει είναι να απαλλαγεί η χώρα από το πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε από την μεταπολίτευση και μετά».

Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα, η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλος της επιτροπής Ευαγγελία Λιακούλη, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, κατηγόρησε τη ΝΔ για μεθοδεύσεις, κουρέλιασμα της δημοκρατίας και ευτελισμό των θεσμών. Όπως ανέφερε, δεν έγινε κανένας διάλογος για τον κατάλογο των μαρτύρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε καν ψηφοφορία, κάτι «πρωτοφανές», όπως είπε, στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Η κ. Λιακούλη κατήγγειλε θεσμική εκτροπή.

Αποχώρηση ΜέΡΑ25 από τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

“Με τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ΕΥΠ ένα ακόμα βαρύ καρφί έκλεισε ερμητικά το πρωθυπουργικά διαφημισμένο «άπλετο φως» μέσα στο φέρετρο της διαφάνειας”. Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε, αρνούμενο να συμμετάσχει στη φαρσοκωμωδία της Ομερταπολίτευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Με πληροφορίες από cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν πτυχές της παρακρατικής του σπείρας

Παρακολουθήσεις: Το ΠΑΣΟΚ καλεί Μητσοτάκη στην Εξεταστική – Όλη η λίστα

Εξεταστική Επιτροπή: Αυτά είναι τα πρόσωπα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν για να καταθέσουν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top