Αυγενάκης για EKO Rally Acropolis: Tα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον

Αυγενάκης για EKO Rally Acropolis: Tα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον

Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα του οικονομικού και κοινωνικού αποτυπώματος της διοργάνωσης του ΕΚΟ Rally Acropolis, τα οποία μετρήθηκαν για πρώτη φορά από δύο έρευνες, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Κάπα Research, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην έναρξη του Συνεδρίου «ΕΚΟ Rally Acropolis FORUM».

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε λίγο πριν παρουσιαστούν αναλυτικά οι έρευνες, ότι:

  • ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναδείχθηκε σε 4ο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον στίβο
  • 9 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν την ανάληψη διεθνών αθλητικών διοργανώσεων από τη χώρα μας
  • 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στην αξιοποίηση εμβληματικών και κεντρικών σημείων των ελληνικών πόλεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με στόχο τη διεθνή προβολή τους
  • Το Ράλλυ Ακρόπολις γνώρισε ιστορικά υψηλά αποδοχής από τους Έλληνες φίλους του σπορ
  • με 7/10 Έλληνες να έχουν παρακολουθήσει μέρος του αγώνα από τηλεόραση και διαδίκτυο
  • με 25.000 θεατές στο Σύνταγμα την πρώτη ημέρα
  • με 300.000 θεατές στα ελληνικά βουνά, όπου έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο
  • Το 70% του προϋπολογισμού του αγώνα προέρχεται από χορηγίες για διαφημιστική προβολή
  • Η αξία της τηλεοπτικής προβολής, μόνο από το κανάλι της COSMOTE TV, αποτιμάται σε 3.8 εκ. €
  • Η συνολικές δαπάνες διαμονής/μετακίνησης/σίτισης άγγιξαν τα 20 εκ. ευρώ και, μάλιστα, σε συνθήκες πανδημίας.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και τίποτα πιο αποτελεσματικό για τη διαρκή αυτοβελτίωση, από την αποτίμηση και τον απολογισμό. Μετρήσαμε το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον του» και υπογράμμισε «στόχος μας ήταν και παραμένει να δώσουμε υπεραξία στο κάθε ευρώ. Διότι αυτό ακριβώς είναι το μέτρο της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στη δημόσια διοίκηση».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, επιπλέον, ότι «η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιτυγχάνει ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς στρατηγικούς στόχους της Πολιτείας. Και αυτή είναι και παραμένει η φιλοσοφία και η πολιτική μας, δηλαδή η προσέλκυση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, διότι παρέχουν ένα υψηλότατου επιπέδου αθλητικό́ προϊόν στο ελληνικό́ και διεθνές, αθλητικό́ και όχι μόνο, κοινό.

Επιτυγχάνεται τεράστια προβολή, ανυπολόγιστης αξίας και πολυδιάστατης μορφής της χώρας και των τοπικών κοινωνιών σε ένα παγκόσμιο κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Προσφέρουν άμεσα και σημαντικότατα οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινωνίες και τέλος, καθιστούν την Ελλάδα γενικά, και τις τοπικές κοινωνίες ειδικά, τουριστικούς προορισμούς για το διεθνές κοινό, τόσο σε επίπεδο γενικού τουρισμού, όσο και σε επίπεδο αθλοτουρισμού».

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης, σημείωσε ότι «ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία είναι η αυτοπεποίθηση. Και ένα σημαντικό κλειδί για την αυτοπεποίθηση είναι η προετοιμασία. Η χώρα διαθέτει πια την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά, την ελπίδα και τη γνώση. Και σήμερα, αναλύοντας όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα δεδομένα, ξεκινάει η προετοιμασία. Είναι η αφετηρία για ακόμη πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, είναι η αφετηρία για μια νέα περίοδο στο ελληνικό motorsport, είναι η αφετηρία για το μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημαθία: «Καμπάνα» 5.000 ευρώ και «λουκέτο» σε καφέ για πελάτη χωρίς πιστοποιητικό

ΕΒΕΘ: Η διανοητική ιδιοκτησία και η αξία της για τις επιχειρήσεις

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το χριστουγεννιάτικο όχημα της Coca Cola (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top