Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες, τονίζουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων την Τετάρτη 1/02.
«Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» διαμηνύουν.
Ν. Δένδιας: Εξωτερική πολιτική με αταλάντευτη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας
Επίσης, υπογραμμίζουν ότι «στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα» και διαμηνύουν πως η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. «Είναι το “ανερχόμενο προφίλ” μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη» όπως σημειώνουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φίλκεραμ Johnson: Πωλήθηκε το βιομηχανικό ακίνητο στην Πυλαία
Fed: Νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης
Λευκός Πύργος: Σιωπή, κεριά, βίντεο-γροθιά και αμέτρητα “γιατί” για τον Άλκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)
ΔΕΣΦΑ για Ρεβυθούσα: Ισχυρό ενδιαφέρον για slots μέχρι το 2027