Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Στον διορισμό νέου επικεφαλής του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για τον πολιτικό επιστήμονα, κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, ο οποίος έλαβε σήμερα την απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της διαδικασίας της υποβολής της πρότασης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της ακόλουθης ακρόασης του προτεινόμενου, όπως αναφέρει το protothema.gr.

“Με την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στην ηγεσία του Οργανισμού, επιδιώκουμε την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων στον πληθυσμό που καλύπτει, όπως η μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας. Ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με σημαντική διαδρομή, εμπειρία και δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, είναι το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή, καθιστώντας σαφές για ποιο λόγο ζητείται η διατύπωση θετικής γνώμης από τους βουλευτές.

Ο ΟΚΑΝΑ είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Έχει την αρμοδιότητα για το διυπουργικό συντονισμό, το σχεδιασμό, την προώθηση και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής κατά των εξαρτήσεων, με δράσεις για τη μείωση της βλάβης, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας, τελικός στόχος είναι οι 8.500 περίπου ωφελούμενοι των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ να υποστηριχθούν στη θεραπεία, την κοινωνική προστασία και να ικανοποιηθούν και άλλες ανάγκες τους που δεν είχαν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν. Ειδικότερα, εξήγησε πως “με το λειτουργικό εκσυγχρονισμό του φορέα επιδιώκεται, πέραν των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται σε ωφελούμενους, η ένταξη στα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ περισσοτέρων συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης και θεραπείας. Απώτερος στόχος, η διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου δράσεων στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, το οποίο θα αντιμετωπίζει στοχευμένα την αυξημένη ζήτηση παροχής των εν λόγω υπηρεσιών”.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ

Ο νέος επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ – θα διαδεχθεί τον κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο- προέρχεται από τον χώρο της υγείας, και πιο συγκεκριμένα από το ιδιαίτερο πεδίο της ψυχικής υγείας. Από το 2014 βρισκόταν στη διοίκηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής – από το 2014 ως το 2019 ήταν Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο και τον περασμένο Μάιο ορίστηκε κοινός Διοικητής του ΨΝΑ Δαφνί και ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

Προηγουμένως και σύμφωνα με το βιογραφικό του είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως διοικητικό στέλεχος.

Σε ό,τι αφορά τις σπουδές του, ο κ. Θεοχάρης είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΑ) και στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΜΒΑ).

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ορίσει και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top