Χ. Καστανίδης: Οι Έλληνες βρήκαν πολύ καλύτερες ημέρες όταν το τιμόνι πήρε το ΠΑΣΟΚ

Χ. Καστανίδης: Οι Έλληνες βρήκαν πολύ καλύτερες ημέρες όταν το τιμόνι πήρε το ΠΑΣΟΚ

Παρών, όπως λέει, από 18 χρονών, (1974) σε όλες τις ανατάσεις αλλά και τις πτώσεις της παράταξης ο Χάρης Καστανίδης που έθεσε χθες την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, περιγράφει τον χώρο του ως περιορισμένο σε «ισχνό παρόν έναντι του λαμπρού παρελθόντος της παράταξης που άλλαξε τη μοίρα της χώρας».

Στο ερώτημα περί δεξαμενής και επιστροφής στελεχών θα απαντήσει:

«Με ενδιαφέρει η διαμόρφωση νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι η προσωπική στάση στελεχών που πήγαν στη μία ή την άλλη πλευρά. Ο αποκαμωμένος και θλιμμένος κόσμος στον καναπέ πρέπει να δει ποια είναι η ταυτότητα του».

«Θα πρέπει το ακρωνύμιο, του ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολα και τα χρώματα να επανέλθουν»

Όπως τόνισε το, το ζητούμενο είναι να συνδεθεί το παρελθόν και οι μεγάλες του στιγμές καθώς κα τα λάθη, με το παρόν και το μέλλον. Δεν μπορείς να αναζητάς μια καλύτερη ημέρα ξεχνώντας τα ονόματα και τα σύμβολα, είπε ο κ. Καστανίδης κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην φράση «το όνομα μας, η ψυχή μας». Αυτό, όπως είπε, ισχύει και για την παράταξη του.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις με τους συνυποψηφίους του, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τον βουλευτή και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο Χάρης Καστανίδης απάντησε:

«Σέβομαι όλους συναδέλφους και συντρόφους όπως είναι προφανές. Με σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που αγωνιζόμαστε στην ίδια παράταξη ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν όλοι ».

Οι διαδικασίες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ημερολογιακά

Οι διαδικασίες θα καθοριστούν μέσα στο Σεπτέμβριο με συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και η ολοκλήρωση αναμένεται επίσης κανονικά στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top