Χ. Θεοχάρης για Προμαχώνα: Έρχονται 4 θέσεις εργασίας – Ανοίγουν και άλλοι συνοριακοί σταθμοί

Χ. Θεοχάρης για Προμαχώνα: Έρχονται 4 θέσεις εργασίας – Ανοίγουν και άλλοι συνοριακοί σταθμοί

Για το θέμα της τεράστιας ταλαιπωρίας των τουριστών και επισκεπτών της χώρας μας από τους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα και Ευζώνων μίλησε μεταξύ άλλων στη Βεργίνα Τηλεόραση και στο δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Όπως ο ίδιος σημείωσε «υπήρχαν καθυστερήσεις και πριν την πανδημία» ενώ τόνισε ότι η συνθήκη του Σένγκεν θέτει πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο ασφαλείας σε επίπεδο ελέγχων διαβατηρίου «κι επομένως απαιτούνται πιο εντατικοί έλεγχοι και πιο ουσιαστικοί. Λειτουργούμε συνεργατικά και συντονισμένα όλες οι υπηρεσίες για να λύσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο υπουργός.

Μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα ομαλοποιηθεί αρκετά η κατάσταση

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ήδη υπάρχει διαδικασία απλοποιημένων ελέγχων κατά περίπτωση, όταν δημιουργούνται μεγάλες «ουρές» ενώ αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν οι διεργασίες ομαλοποίησης και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν τοποθετηθεί 4 θέσεις εργασίας στον Προμαχώνα, 2 προς την έξοδο και 2 προς την είσοδο. Επίσης σημείωσε ότι αποφασίστηκε να ανοίξουν και άλλοι συνοριακοί σταθμοί και να επεκταθούν σε 24ωρη λειτουργία όσοι τώρα λειτουργούν με 8ωρο όπως οι Εύζωνοι. Όπως ο ίδιος είπε αυτή τη στιγμή περιμένουν στο υπουργείο το σχέδιο της πολιτικής προστασίας για να συμβασιοποιηθεί προσωπικό για να καλύψει 24ωρη βάρδια και να ανοίξουν και άλλες είσοδοι όπως η Δοϊράνη.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν το Σεπτέμβριο νέα προγράμματα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top