Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Θα ακολουθήσω το δόγμα Ντράγκι

Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Θα ακολουθήσω το δόγμα Ντράγκι

«Δόγμα Ντράγκι» προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης για το ζήτημα της καταβολής των εκκρεμών συντάξεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι  «το δόγμα μου είναι δόγμα Ντράγκι whatever it takes, ό,τι χρειάζεται» κάνοντας, έτσι, αναφορά στη ρήση του νυν Ιταλού πρωθυπουργού για τη διάσωση της ευρωζώνης, όταν ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ.

Αναφερόμενος στη διαδικασία απονομής των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας, προαναγγέλλοντας δράσεις σε δύο επίπεδα: ένα καθαρά οργανωτικό μέσα στον ΕΦΚΑ, το άλλο το νομοθετικό/κανονιστικό. «Όλη η δουλειά που κάνουμε για να κλείσει το θέμα των συντάξεων οριστικά. Έχουμε περάσει κάποια μέτρα, θα περάσουμε κι άλλα» τόνισε.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι, δεν μπορεί να βασανίζουμε τους πολίτες για λεπτομέρειες, και την ιδία στιγμή να τους χρωστάμε για μήνες ή χρόνια και να μην τρέχει τίποτα. Τρέχει και παρατρέχει» ξέσπασε ο υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά τις προκαταβολές συντάξεων είπε ότι θα έχουν δοθεί μέχρι το Πάσχα όπως, άλλωστε, έχει δεσμευθεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ. «Έχουν γίνει αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που προσεγγίζουν  τις 30.000. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιστεύω  θα δηλώσουν αρκετοί περισσότεροι. Πρόκειται για μέτρο ανακούφισης, δεν κοκορευόμαστε γι’ αυτό, είναι στοιχειώδης ευαισθησία του κράτους για οφειλή μηνών και ή χρόνων» σχολίασε.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μείωση για εργοδότες – εργαζόμενους κατά 5% μέσα στην τετραετία. «Ήδη έχει προχωρήσει μείωση κατά 3% από τις αρχές του χρόνου, είχε ξεκινήσει και προηγούμενη μείωση. Ένα και κάτι απομένει για να ολοκληρωθεί η δέσμευσή μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ