Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Στόχος είναι η αύξηση στα 751 ευρώ

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Στόχος είναι η αύξηση στα 751 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα του κατώτατου μισθού, ενώ σημείωσε ότι στόχος της είναι η αύξησή του στα 751 ευρώ.

Σχολιάζοντας τον νέο εργασιακό νόμο είπε ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται όσο ενισχύεται η οικονομία, ενώ σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού νόμου θα κριθεί στην πράξη.

Έκανε αναφορά στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς. Επίσης, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης συντάξεων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

Πηγή: ant1news.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ