Χριστοφιλοπούλου: Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών

Χριστοφιλοπούλου: Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών
Κόμματα, Πολιτική   | 24/03/2019 | 10:10

«Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως «το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές θα είναι διψήφιο». «Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και θα αιφνιδιάσουμε όσους ποντάρουν στο αντίθετο», αναφέρει.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι υπάρχει διακύβευμα στις ευρωεκλογές κι αφορά στη προοδευτική στροφή που είναι όρος επιβίωσης για την ΕΕ. «Είναι αναγκαία όσο ποτέ η ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», σημειώνει και προσθέτει πως «αν δεν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπει φρένο στην άνοδο του λαϊκισμού, ακροδεξιού και αριστερού, που τόσα δεινά έχει φέρει».

Προσθέτει ότι «η επερχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές θα δυσκολέψει αναμφισβήτητα τον κ. Τσίπρα, και αυτό αποδεικνύεται αν δει κανείς τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών το 2009 και το 2014-2015». Και τονίζει ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση»

Εξηγεί γιατί είναι ανάγκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, ενώ για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ το επόμενο Σαββατοκύριακο η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι έχει ως στόχο «να περάσουμε από τον πολυκομματικό φορέα του σήμερα σε έναν ενιαίο φορέα». «Να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό αφήγημα με το οποίο θα πορευθούμε στις εκλογές. Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου, με τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει, να καπηλευθούν τις προοδευτικές ιδέες και τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούμε», σημειώνει.

Με αιχμηρό τρόπο η κ. Χριστοφιλοπούλου σχολιάζει την «Πρωτοβουλία προοδευτικών πολιτών- Γέφυρα». « Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πράγματι γεφυρώσει τις διαφορές τους με τους Αντώναρο, Παπακώστα, Κουντουρά και λοιπούς. Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη «συμμαχία» ειλικρινά δεν ξέρω. Οι «γέφυρες» που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Εύης Χριστοφιλοπούλου στον Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυρία Χριστοφιλοπούλου, η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει, άλλωστε απομένουν δύο- δυόμισι μήνες. Θα στηθούν μόνο κάλπες γι αυτές ή εκτιμάτε ότι θα γίνουν και οι κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάιο;

Ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει το αποκλειστικό προνόμιο της προκήρυξης εκλογών, ξέρει πότε θα τις κάνει. Από τη μια βλέπει τη δημοσκοπική του κατάρρευση και από την άλλη επιθυμεί να εξαντλήσει και το τελευταίο λεπτό στην εξουσία. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος με μεγαλοστομίες, λαϊκισμούς, λάθη και παραλείψεις. Επομένως, όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Οι πολίτες ζητούν λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και δεν μπορούν να περιμένουν πότε και με ποιο τρόπο θα αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να αποδράσει.

Γιατί το Κίνημα Αλλαγής διαφώνησε με την τροπολογία που αφορά στο ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή; Είναι τόσο σημαντικό θέμα και θα επηρεάσει τις εξελίξεις;

Η τροπολογία αποτελεί μια άθλια, ωμή συναλλαγή του Αλ. Τσίπρα με τους γυρολόγους που τον στηρίζουν. Προκειμένου να διατηρήσει μια πλασματική δεδηλωμένη κατέθεσε την τροπολογία- αντάλλαγμα σε όσους ψήφισαν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, και συνεχίζουν να ψηφίζουν ό,τι άλλο τους φέρνει, προσφέροντάς τους μια εξασφαλισμένη υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε την τροπολογία γιατί μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, αλλά γιατί καταδεικνύει την ωμότητα και τον κυνισμό τού Αλ. Τσίπρα στο χειρισμό των θεσμών, με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό και κομματικό του όφελος ή, εν προκειμένω, τον περιορισμό της ζημιάς του.

Υπάρχει και ποιο είναι το διακύβευμα στις ευρωεκλογές; Συμμερίζεσθε δηλαδή ότι θα είναι πρόκριμα για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών όπως υποστηρίζει η ΝΔ;

Φυσικά, και υπάρχει διακύβευμα στις Ευρωεκλογές. Η προοδευτική στροφή είναι όρος επιβίωσης για την ΕΕ. Είναι αναγκαία όσο ποτέ η ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αν δεν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπει φρένο στην άνοδο του λαϊκισμού, ακροδεξιού και αριστερού, που τόσα δεινά έχει φέρει. Όσο πιο ενωμένες και με κοινούς στόχους είναι οι χώρες της Ευρώπης τόσο θα απομακρύνονται ο εθνικισμός και η απομόνωση. Η επερχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές θα δυσκολέψει αναμφισβήτητα τον κ. Τσίπρα και αυτό αποδεικνύεται αν δει κανείς τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών το 2009 και το 2014-2015. Η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση.

Θα συνεργαστείτε με τη ΝΔ μετεκλογικά για να μην προκύψει κυβερνητική αβεβαιότητα; Γιατί ζητάτε ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τη Κεντροαριστερά;

Στο Κίνημα Αλλαγής επισημάναμε εγκαίρως την ανάγκη να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και τις πρόωρες εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει και γι΄ αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη, τον διαχρονικό θεσμικό εγγυητή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εκλογές είναι αυτόνομη. Κατεβαίνουμε στο λαό με το πρόγραμμά μας, το Σχέδιο «Ελλάδα» και με ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις για προοδευτική διακυβέρνηση. Μετά τη λαϊκή ετυμηγορία, θα επιδιώξουμε αυτό που σταθερά από το 2012 λέμε ότι έχει ανάγκη η χώρα: Την εθνική συνεννόηση. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη και συγκυβέρνηση με οποιαδήποτε παράταξη του δημοκρατικού τόξου. Οι πολίτες που μας κρίνουν, πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δύναμη να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Από πού προκύπτει η αισιοδοξία που εκφράζετε στο Κίνημα Αλλαγής για καλό αποτέλεσμα στις εκλογές;

Τα μηνύματα του κόσμου, οι γεμάτες αίθουσες, οι φίλοι που είχαμε χάσει και τους ξαναβλέπουμε να γυρίζουν κοντά μας, δείχνουν ότι το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές θα είναι διψήφιο. Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και θα αιφνιδιάσουμε όσους ποντάρουν στο αντίθετο.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται την έξοδο από τα Μνημόνια και την επαναφορά της κανονικότητας στην χώρα. Στο Κίνημα Αλλαγής, το αμφισβητείτε. Γιατί;

Η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα ακόμα μεγάλο ψέμα του Αλ. Τσίπρα. Πρόκειται για κοροϊδία, όταν μάλιστα ο ίδιος έχει δεσμεύσει τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, έχει συμφωνήσει υπέρογκα πλεονάσματα- θηλιά στο λαιμό της χώρας και έχει αποδεχτεί τη σκληρή εποπτεία των πιστωτών. Η εμπλοκή με τα κόκκινα δάνεια τα λέει όλα, αναδεικνύει τα ψεύδη της παρέας του κ. Τσίπρα σε όλο τους το μεγαλείο. Τώρα έχουν επιδοθεί σε λεονταρισμούς και μονομερείς ενέργειες ενόψει της κάλπης. Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Τους κατάλαβε. Έχει απτές αποδείξεις. Η εντολή του θα είναι καταπέλτης για τον Αλ. Τσίπρα. Ήδη στο κόμμα του υπάρχει ανησυχία και αναταράξεις.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, διεξάγεται το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ποιοι είναι στόχοι; Γιατί γίνεται και τι μήνυμα θέλετε να στείλετε;

Το έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα διεξαχθεί 30-31 Μαρτίου θα είναι πολιτικό και καταστατικό. Στόχος είναι να περάσουμε από τον πολυκομματικό φορέα του σήμερα σε έναν ενιαίο φορέα. Να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό αφήγημα με το οποίο θα πορευθούμε στις εκλογές και να καθορίσουμε την πορεία προς το μέλλον, με ειλικρίνεια και δυναμισμό. Η εκλογή των συλλογικών μας οργάνων, όπως και η οργανωτική ενοποίηση δεν σημαίνει μονολιθικότητα στις απόψεις, αλλά δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η διαμόρφωση των πολιτικών συντελείται με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, δηλαδή με εσωτερική δημοκρατία. Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Αλ. Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου, με τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει, να καπηλευθούν τις προοδευτικές ιδέες και τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπισθεί η διαφαινόμενη ενίσχυση της Ακροδεξιάς και γενικά των συντηρητικών δυνάμεων. Πώς κρίνετε την προσπάθεια για τη συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας και τη πρωτοβουλία «Γέφυρα»;

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πράγματι γεφυρώσει τις διαφορές τους με τους Αντώναρο, Παπακώστα, Κουντουρά και λοιπούς. Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη «συμμαχία» ειλικρινά δεν ξέρω. Οι «γέφυρες» που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια του μεγάλου πανικού στον οποίο βρίσκονται σε σχέση με τη δυναμική που αναπτύσσει το Κίνημα Αλλαγής, ο πραγματικά προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση. Το σίγουρο είναι ό,τι για κάθε έναν αμοραλιστή «καρεκλάκια» που μαζεύουν, 1.000 πολίτες έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής, και στις εκλογές που έρχονται θα γευτούν τη συντριπτική ήττα μόνοι τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18:2723/02

Νέος ισχυρός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν Διεθνή

18:1723/02

Sunday Times: Τζόνσον, «να επιστρέψεις τα γλυπτά στην Αθήνα γιατί εκεί ανήκουν» Διεθνή

18:0423/02

Εξελέγησαν τα 8 αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Πολιτική

17:5123/02

Κοροναϊός: Καταγραφή των G20 για τους οικονομικούς κινδύνους Διεθνή

17:3823/02

Γλυφάδα: “Μπήκα σε αμάξι φίλου και έφυγα” είπε ο 40χρονος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2523/02

Ποια η απόφαση για τα σούπερ μάρκετ Bazaar Χωρίς κατηγορία

17:1223/02

Κατέκτησε την Μασσαλία ο Τσιτσιπάς Αθλητισμός

16:5923/02

Κοροναϊός: Η Τουρκία κλείνει τα σύνορά της με την Τεχεράνη Διεθνή

16:4623/02

Συνάντηση Ν. Δένδια με Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ τη Δευτέρα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

16:3323/02

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

16:2123/02

Συνεχίστηκε ο καθαρισμός δημόσιων χώρων από τον δήμο Αθηναίων Δήμοι ,Ελλάδα

16:0823/02

Έφτιαξαν το μεγαλύτερο κιχί στην αποκριάτικη Κοζάνη (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5623/02

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Έχουμε Δημοκρατία ή χούντα του Μαρινάκη; Αθλητισμός

15:4223/02

Μακρύγιαλος: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά του ξενώνα προσφύγων Κοινωνία ,Σημαντικά

15:2723/02

Ιταλία – Κοροναϊός: Πάνω από 100 τα κρούσματα – Έκτακτα μέτρα Διεθνή ,Σημαντικά

15:1523/02

Κική Δημουλά: Την Τρίτη η κηδεία της Κοινωνία

15:0323/02

Πρέσβης Κατάρ: Σημαντική συνεργασία μετά την επίσκεψη Αυγενάκη Αθλητισμός

14:4823/02

Η ανάρτησή Τζιτζικώστα για τον θάνατο της Κικής Δημουλά Πολιτική

14:3523/02

Δολοφονία 45χρονου: Σεβασμό από δημοσιογράφους ζητά η οικογένεια Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2623/02

Λέκκας: Επίκειται μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη Κοινωνία

14:1323/02

Πάτρα: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό σε σχολείο Κοινωνία

14:0023/02

21 χρόνια η Γαλατά, 8.801 ημέρες η Εβερτον, απίθανο σερί στην Τούμπα! Αθλητισμός

13:4723/02

Κοροναϊός: Τρίτος νεκρός στο Diamond Princess Διεθνή

13:3523/02

Θεσσαλονίκη: Θα «έσπρωχνε» 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων Θεσσαλονίκη

13:2323/02

Κοροναϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας Πολιτική ,Υγεία

13:1023/02

Συμπαράσταση ΥΠΕΞ για τον σεισμό σε Τουρκία & Ιράν Πολιτική

12:5723/02

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όχι άλλο κάρβουνο… Πολιτική ,Σημαντικά

12:4323/02

Θεσσαλονίκη: «Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στην Τούμπα – Δείτε φωτογραφίες Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:2723/02

Μακρύγιαλος: Συλλαλητήριο κατά του ξενώνα για πρόσφυγες (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:2423/02

Στη Βαρκελώνη οι δήμοι Αριστοτέλη, Αμφίπολης και Καβάλας Δήμοι ,Τουρισμός

12:1123/02

Συγκλονίζει ο πατέρας του Νάσου: «Αυτός είναι δολοφόνος» Κοινωνία

11:5923/02

Κύπρος: Συμπλοκή με ένα νεκρό στη Λευκωσία Διεθνή

11:4723/02

Ιταλία – Κορονοϊός: Σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις – Πάνω από 100 τα κρούσματα Διεθνή

11:3523/02

Σχιστό: Μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου Κοινωνία

11:2223/02

Άγνωστη κυβερνοεπίθεση σε Μαξίμου, ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ Κοινωνία

11:0923/02

Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ Πολιτική

11:0223/02

Πέθανε ο πρόεδρος των σούπερ μάρκετ Bazaar Κοινωνία

10:5023/02

Αυστραλία: Τελετή μνήμης για τους 25 νεκρούς από τις φωτιές Διεθνή

10:3723/02

Επτά νεκροί από το σεισμό στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν (VIDEO) Διεθνή ,Σημαντικά

10:2523/02

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα Κοινωνία

10:1223/02

Πυρκαγιά σε παροπλισμένο πλοίο στο Πέραμα Χωρίς κατηγορία

10:0023/02

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ Πολιτική

09:4823/02

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ελεύθερος ο οδηγός – Τι ανέφερε Κοινωνία

09:3523/02

Ισχυρός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν Διεθνή

09:2323/02

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 45χρονου Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

09:1123/02

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στην Τούμπα Αθλητισμός ,Σημαντικά

09:0023/02

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία Διεθνή

08:4723/02

Πάμε Στοίχημα: Με ρίσκο στο Αγρίνιο και Μαδρίτη! Αθλητισμός

08:3523/02

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: «Κλειδώνει» ο επόμενος κύκλος Οικονομία ,Σημαντικά

08:2323/02

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

08:1323/02

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα Θεσσαλονίκη

08:0023/02

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή Κοινωνία ,Σημαντικά

07:3023/02

Καρπενήσι: Απανθρακωμένος άντρας μέσα στο αυτοκίνητό του (VIDEO) Κοινωνία

07:0023/02

Ξυπνάτε με πονοκέφαλο; Δείτε που οφείλεται Υγεία

06:0023/02

«Ο κανόνας των έξι λεπτών» κάνει πιο ευχάριστη την ερωτική ζωή Διάφορα

05:0023/02

Η έλλειψη της βιταμίνης που εντείνει τον πόνο στη μέση Υγεία

04:0023/02

Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω το «μεθυσμένο» μήνυμα που θα στείλεις στον πρώην Διάφορα

03:3023/02

Το Facebook σας πληρώνει: Αρκεί να δώσετε τη φωνή σας Διάφορα

03:0023/02

Ο Robert Pattinson λέει ότι μυρίζει όπως… οι κηρομπογιές Διάφορα

02:3023/02

Τρία πράγματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει μετά το σεξ Διάφορα

02:0023/02

Μωρό κοιτάει απειλητικά τη μαιευτήρα Διάφορα

01:3023/02

6 συνδυασμοί ζωδίων που κάνουν τις πιο παθιασμένες σχέσεις Διάφορα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ