Δ. Μιχαηλίδου για δολοφονία 7χρονου: Είπα το αυτονόητο

Δ. Μιχαηλίδου για δολοφονία 7χρονου: Είπα το αυτονόητο

Στην θέσπιση κριτηρίων και κανόνων λειτουργίας για τα 84 ορφανοτροφεία της χώρας μας προχωρά η κυβέρνηση, δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Η κ. Μιχαηλίδου, τόνισε ότι για να είναι νόμιμες αυτές οι δομές θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές του πλαισίου που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση. Έως σήμερα σύμφωνα με την υφυπουργό, δεν υπήρχε πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων παιδικής προστασίας, αλλά ούτε και προδιαγραφές, συνεπώς εάν μια δομή έκανε κάτι στραβά, δεν μπορούσε να επιβληθεί ποινή.

Μέσα σε 1,5 χρόνο, περίπου 800 παιδιά έχουν φύγει από τα ορφανοτροφεία, όπου έχουν απομείνει μόλις 1.400 παιδιά. Στόχος του υπουργείου είναι όλα να πάνε σε ανάδοχες οικογένειες και να κλείσουν αυτές οι δομές.

Αναφορικά με τη δήλωσή της για τη δολοφονία του επτάχρονου στην Κυψέλη που προκάλεσε την αντίδραση των εισαγγελέων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι δήλωσε το αυτονόητο.

Ειδικότερα ανέφερε ότι θα έπρεπε να αναζητηθεί και να διερευνηθεί από τις αρχές η τύχη του αγοριού από τη στιγμή που απομακρύνθηκε η αδελφή του από το σπίτι, από τη στιγμή που υπήρξε καταγγελία για κακοποίηση μέλους της ίδιας οικογένειας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Προφυλακιστέοι η μητέρα και ο Πολωνός σύντροφός της

Δ. Μιχαηλίδου: Αλλαγή σελίδας στην παιδική προστασία

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top