Δ. Μιχαηλίδου: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού»

Δ. Μιχαηλίδου: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού»

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και εγκυρότητα της αίτησής τους.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκτιμάται ότι τα δυο τρίτα των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο της κατ’ οίκον αξιολόγησης. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίηση μέσα από την πλατφόρμα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των αιτήσεων και άμεσα ξεκινούν οι αξιολογήσεις. Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ όπως έχουμε πει το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς. Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχής τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σ. Αρναούτογλου: Καλοκαίρι με 34άρια το Σαββατοκύριακο – Τι αλλάζει στον καιρό την επόμενη εβδομάδα (VIDEO)

Συνάντηση Ζέρβα με τον Jamie Oliver με επίκεντρο τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Ζέρβας: Κανείς δεν θέλει τον «κόφτη» στην ενέργεια, αλλά… (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης θα δημιουργηθεί στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής – Συγκίνησαν οι «Φωνές» (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top