Δ. Βαρτζόπουλος: Άμεσα απαραίτητος ο εμβολιασμός του προσωπικού ιδιωτικών κλινικών και ιατρείων

Δ. Βαρτζόπουλος: Άμεσα απαραίτητος ο εμβολιασμός του προσωπικού ιδιωτικών κλινικών και ιατρείων

Τον άμεσο και κατεπείγοντα εμβολιασμό του ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών και νομίμων ιατρείων ζήτησε με ερώτηση του από τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος.

«Όλοι οι γιατροί της χώρας, ανεξάρτητα της ειδικότητας τους, είναι ισότιμα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό και μπορούν δυνητικά να διασπείρουν τον ιό στους πολλούς ασθενείς τους. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του προγράμματος εμβολιασμού του ιδιωτικού ιατρικού δυναμικού έχει προκαλέσει αγωνία και προβληματισμό στους κόλπους των χιλιάδων ιατρών, που υπηρετούν στην ιδιωτική Πρωτοβάθμιο Φροντίδα Υγείας, γεγονός που αναχαιτίζει τη μεγάλη προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα να συνεχίσει την απρόσκοπτη προσφορά υπηρεσιών υγείας δίπλα στον τόπο κατοικίας των πολιτών».

Τόνισε ο Βουλευτής παραθέτοντας την επιστολή, που απηύθηναν στον Υπουργό οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Ελλήνων ιατρών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρών, Ηρακλείου και Λαρίσης.

Είναι αυτονόητο, ότι προηγείται ο εμβολιασμός των νοσοκομειακών μονάδων του δημοσίου, των μονάδων φροντίδος ηλικιωμένων και κέντρων αποκαταστάσεως, υπογράμμισε ο κ Βαρτζόπουλος. Δεδομένου όμως ότι ο ιατρικός κόσμος στο σύνολό του:

Συμβάλλει με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην εξυπηρέτηση και των περιστατικών COVID- 19, όπου έχει ορισθεί, αλλά και μεγάλου όγκου των οξέων και χρόνιων περιστατικών.

Συμμετέχει με τα 20000 ιδιωτικά ιατρεία της χώρας ενεργά στη διάγνωση και ιχνηλάτηση περιστατικών COVID-19 αλλά και στην οίκοι αντιμετώπιση και παρακολούθηση τους.

Διεκπεραιώνει έτσι σημαντικό μέρος της πρωτοβάθμιας υγειονομικής εξυπηρέτησης του πληθυσμού λόγω των περιορισμών στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων των Νοσοκομείων και της περιορισμένης δυνατότητας κάλυψης από την κρατική Πρωτοβάθμιο Φροντίδα Υγείας.

Ο κατά απόλυτο προτεραιότητα καθολικός εμβολιασμός του είναι επιβεβλημένος , ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη και συνεχής παροχή των απαραιτήτων υπηρεσιών στον πληθυσμό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top