Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,1% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ-VIDEO)

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 6,1% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ-VIDEO)

Προβάδισμα με 6,1% της Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμφανίζει  δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό τηλεοπτικού καναλιού.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αφετηρία ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου που ατύπως έχει ξεκινήσει, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ «πιάνει» 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%. Από τα παραπάνω, πιο εντυπωσιακά δείχνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που εφόσον επιβεβαιωθούν στην κάλπη, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη διάρκεια των διερευνητικών, μετά την 1η εκλογική αναμέτρηση. Βάσει αυτών, τόσο η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου όσο και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστά οριακά πάνω από το 3%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36% της πρόθεσης της ψήφου στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα» με το ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 16,6%.

Ακόμη, στην ερώτηση «ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», το 34,3% ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 14,3%. Η μεγαλύτερη διαφορά εμφανίζεται στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα» με τη Νέα Δημοκρατία να αγγίζει το 48,6%. ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,8%.

Στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας, το 55% των ερωτώμενων της δημοσκόπησης εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τέλος, το 78,6% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές.

Ακόμη, το 47,7% δηλώνει πως η οικονομική κατάστασή του είναι μέτρια, δηλαδή φτάνει μόνο για τα αναγκαία ενώ το 15,5% αναφέρει πως η οικονομική του κατάσταση είναι κακή.

Αντίθετα, το 29,7% των ερωτώμενων απάντησαν πως έχουν καλή οικονομική κατάσταση, ενώ το 5,9% πολύ καλή. Για το καλάθι του νοικοκυριού, σχεδόν το 70% των ερωτώμενων απάντησε πως δεν έχει αποδώσει.

*Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ACTION24 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το «αυστηρό» βασιλικό πρωτόκολλο – Υπόκλιση, χειροφίλημα και ποτέ στο ίδιο αεροπλάνο

PRO-EXTOUR: Eρευνητικό έργο στο ΑΠΘ για την προώθηση του βιωματικού τουρισμού στις ΠΚΜ και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης

Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» απόψε τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (VIDEO)

Πολεμική Αεροπορία: Πρώτη πτήση του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top