ΕΑΥΘ: Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων αστυνομικών

ΕΑΥΘ: Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων αστυνομικών

Το θέμα της δημοσιοποίησης των προσωπικών στοιχείων 21 αστυνομικών που παραμένουν ακόμη σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Το Προεδρείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, καθώς η δημοσίευση παραμένει εδώ και μέρες αναρτημένη και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τον αποκλεισμό της. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καταδικάσει το γεγονός, πλην ενός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΥΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ που συνυπογράφουν ο Πρόεδρός της Θεόδωρος Τσαϊρίδης και ο ΓΓ της Ένωσης Γεώργιος Χατζόπουλος:

Ενημερώσαμε τον κ. Βουλευτή ότι το Νομικό Τμήμα της Ένωσης έχει αναλάβει το ζήτημα και σύντομα θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την προστασία των συναδέλφων μας. Το Προεδρείο επισήμανε ότι η σημερινή κατάσταση και στοχοποίηση του Αστυνομικού οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη θωράκιση του επαγγέλματός μας. Ειδικότερα, το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία του Συνηγόρου του Αστυνομικού, με βάση τη λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη, παραμένει ανεφάρμοστο, κι έτσι, τα έξοδα για κάθε ποινική ή πειθαρχική υπόθεση που προκύπτει εν ώρα υπηρεσίας, καλύπτονται από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις.

Στη συνέχεια, το Προεδρείο επέδωσε στον κ. Βουλευτή την πρόταση της Ένωσης για αυστηροποίηση των ποινών που τελούνται εις βάρος των Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μας προστατέψει και να αποθαρρύνει αυτούς που στο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού επιχειρούν να προσβάλλουν την ίδια την πολιτειακή εξουσία και τη Δημοκρατία.

Από πλευράς του, ο κ. Γκιουλέκας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους 21 συναδέλφους μας και δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει ακόμα η εν λόγω ανάρτηση στο διαδίκτυο. Ο ίδιος θα απευθυνθεί προσωπικά στην Ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ώστε να συλληφθούν οι δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης και να θωρακιστεί ο Έλληνας Αστυνομικός. Στην ίδια κατεύθυνση, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την πρότασή μας για αυστηροποίηση των ποινών. Τέλος, εξήρε την προσφορά του αστυνομικού προσωπικού και ανέφερε ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε κάθε κρίσιμο γεγονός, όπως η φύλαξη του Έβρου και η διαχείριση της πανδημίας, και για το λόγο αυτό, η Πολιτεία έχει χρέος να τους προστατέψει και να τους στηρίξει σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θ. Τσαϊρίδης: Άμεση ενεργοποίηση των αρχών – Να προστατευθεί ο αστυνομικός

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top