Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες-Κρίσιμος παράγοντας η συμμετοχή

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες-Κρίσιμος παράγοντας η συμμετοχή

Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ σε 840 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής και θα μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος, είτε φίλος του κόμματος.

Επίσης, σε 11 χώρες στο εξωτερικό θα στηθούν 22 εκλογικά τμήματα για τους αποδήμους. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν όπου τους διευκολύνει και μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι ψηφοφόροι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και φίλου για να την έχουν έτοιμη, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα ψηφίσουν την Κυριακή στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου
Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων
Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ μίλησαν στην ΕΡΤ για το πώς αναμένουν να εξελιχθεί η σημαντική εκλογική διαδικασία την Κυριακή.

Την επόμενη μέρα να βγούμε ενωμένοι και ισχυροποιημένοι, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα γύρω στις 9 μ.μ., εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή τριών πρώτων υποψηφίων.

Κρίσιμος παράγοντας η συμμετοχή

Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή του κόσμου και αν θα ψηφίσει τελικά η κοινωνία ή ο κομματικός μηχανισμός. Στη μία ή την άλλη περίπτωση φαίνεται να ευνοούνται συγκεκριμένοι υποψήφιοι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν υπολογισμούς για τη συμμετοχή του κόσμου που, όπως λένε, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσει εκείνη των εκλογών του 2017, όταν είχε αναδειχθεί ηγέτις της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά, την πολιτική παρακαταθήκη της οποίας επικαλούνται όλοι οι υποψήφιοι.

Αν επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή θα ευνοήσουν τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή μπορεί να φτάσει και τις 250 χιλιάδες. Στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσία το 2017 ψήφισαν 212 χιλιάδες μέλη και φίλοι του κινήματος.

Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θα σημαίνει και «σπάσιμο» των κομματικών μηχανισμών που ορισμένοι έχουν κινητοποιήσει στο έπακρο.

Συνεργάτες των τριών υποψηφίων, Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπανδρέου που προκρίνονται το τελευταίο διάστημα για την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή τονίζουν πως όλα θα κριθούν από το πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Με πληροφορίες από: ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top