Ελλάδα – Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών

Ελλάδα – Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών

Ολοκληρώθηκε, ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών ο οποίος κράτησε πάνω από δύο ώρες, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται αργότερα.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι επιθετικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας φάινεται πως έχουν υπονομεύσει το όλο κλίμα των συζητήσεων και δεν προδιαθέτει για κάποια ουσιαστική πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας.

Δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος

Πάντως το όλο κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθηκαν δεν προδιαθέτει για κάποια ουσιαστική πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς η τουρκική πλευρά είχε ήδη υπονομεύσει το κλίμα των συζητήσεων με εμπρηστικές δηλώσεις και επιθετικές ενέργειες το τελευταίο διάστημα.

Η ελληνική αποστολή πέρασε λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Τετάρτης με επικεφαλής των πρέσβη επί τιμή Παύλο Αποστολίδη την πόρτα του χώρου στην Άγκυρα, στον οποίο διεξήχθη ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών. Από την τουρκική πλευρά επικεφαλής της αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Πρόκειται για τον 3ο γύρο διερευνητικών επαφών που διεξάγεται φέτος και δεν αποκλείεται στις επίσημες ανακοινώσεις να γίνει λόγος για τη διενέργεια του 64ου γύρου τους επόμενους μήνες στην Αθήνα.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα εμπρηστική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στα νησιά»

Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Στην Άγκυρα στις 6 Οκτωβρίου ξεκινά ο επόμενος γύρος

Στην Άγκυρα σήμερα ο 63ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top