Ελληνική Πρεσβεία στην Ουκρανία: Θα συνεχίσει τη λειτουργία της

Ελληνική Πρεσβεία στην Ουκρανία: Θα συνεχίσει τη λειτουργία της

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουκρανία, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

«Φυσικό είναι να υπάρχει ανησυχία, υπό την παρούσα κατάσταση των πραγμάτων», μεταφέρει συγκεκριμένα πηγή από την ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο, μιλώντας στο GRTimes.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει επηρεάσει και τους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα, ενώ το πρωί της Δευτέρας (14/2), το ελληνικό ΥΠΕΞ γνωστοποίησε ότι νεκροί έπεσαν δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτώναπευθύνοντας αμέσως μετά σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν. Όπως ωστόσο γνωστοποιήθηκε αργότερα, τελικά πρόκειται για έναν νεκρό ομογενή από ουκρανικά πυρά.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση παραμένει προς το παρόν διαχειρίσιμη, διαβεβαιώνοντας επιπλέον ότι η ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλά και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία απειλή από οποιαδήποτε κατεύθυνση, προς τους ανθρώπους της Πρεσβείας και τους Έλληνες κατοίκους στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία επικοινωνίας για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία, προκειμένου να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο, είναι τα εξής:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]

Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

Γύρισαν στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Ουκρανία

Ασφαλείς είναι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Ουκρανία, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με την υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως σε μήνυμά της στο Twitter ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα.

«Εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν στην #Ουκρανία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί τους το Σαββατοκύριακο και συντονισμένων ενεργειών μας. Στεκόμαστε δίπλα στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, μεριμνούμε για την ασφάλειά τους», αναφέρει το μήνυμα της κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεραμέως: Γύρισαν στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Ουκρανία

Ουκρανία: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ασφάλεια τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο

Ουκρανία: Νεκροί Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών (VIDEO)

«Φύγετε άμεσα από την Ουκρανία» λέει το ΥΠΕΞ στους Έλληνες πολίτες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top