Επαναδραστηριοποίηση Μπουτάρη στα του δήμου Θεσσαλονίκης!

Επαναδραστηριοποίηση Μπουτάρη στα του δήμου Θεσσαλονίκης!

Η γενικότερη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα είναι φυσιολογική καθώς εκτός των βουλευτικών εκλογών που θα ανεβάσουν την ένταση σε άλλα επίπεδα, έχουμε και τις αυτοδιοικητικές με την επαναφορά στο προηγούμενο εκλογικό σύστημα στους δήμους το οποίο σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι ο νικητής τα παίρνει «όλα».

 

  • Ειδικότερα στον δήμο Θεσσαλονίκης το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει παρά το γεγονός ότι φαινομενικά δεν κινείται τίποτα.

 

  • Στο προσκήνιο υπάρχει η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και οι κινήσεις του μέχρι τις εκλογές σε επίπεδο ανάδειξης του έργου του και κατάρτισης ψηφοδελτίου. Άλλωστε ο Ζέρβας έχει να επιδείξει συγκεκριμένα πράγματα και πρώτος έχει προχωρήσει σε σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση και τα πεπραγμένα της, ερχόμενος σε ευθεία ρήξη με την διοίκηση Μπουτάρη όταν στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του είπε χαρακτηριστικά ότι «η Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα από ότι ήταν το 2019».

 

  • Στο παρασκήνιο όμως καλά πληροφορημένες πηγές φέρνουν στο επίκεντρο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος σύμφωνα με όσα καταγράφονται είναι ο άνθρωπος «κλειδί» για την δημιουργία συνδυασμού ικανού να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

  • Φυσικά δεν αναφέρομαι σε παραινέσεις από φανατικούς υποστηρικτές του να είναι ξανά υποψήφιος στα ογδόντα του καθώς αυτά τα σενάρια ο ίδιος τα αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο, άλλα αναφέρομαι στον ρόλο του σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

  • Ο Μπουτάρης όπως μαθαίνω βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την επιλογή του προσώπου που θα υποστηρίξει τελικά το Κίνημα στην Θεσσαλονίκη.

 

  • Και σημειώστε ότι η στάση του Ανδρουλάκη έναντι του Ζέρβα μόνο τυχαία δεν είναι, όπως και δεν ήταν τυχαία η ατάκα του όταν είχε βρεθεί στην Θεσσαλονίκη «να βρεθεί υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που θα στηρίξουμε».

 

  • Τα ονόματα που συζητιούνται είναι αρκετά, όπως συζητιέται ακόμα και το ενδεχόμενο να είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό αυτό που θα προκύψει από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της «Πρωτοβουλίας».

 

  • Και που να πιάσουμε και άνοιξη να αρχίσουν να βγαίνουν και τα ονόματα που συζητιούνται…

 

Γράφει ο «Αθηναίος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top