Επενδυτικές «γέφυρες» με το οικοσύστημα καινοτομίας της Ινδίας «χτίζει» η Ελλάδα

Επενδυτικές «γέφυρες» με το οικοσύστημα καινοτομίας της Ινδίας «χτίζει» η Ελλάδα

Τετ α τετ με τον γενικό γραμματέα Καινοτομίας της Ινδίας Ανουράγκ Τζεν, είχε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και από αυτή την συνάντηση αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οφέλη για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την επιχειρηματική κοινότητα της Ινδίας και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφορικής, συζητήθηκε η διάθεση συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

Ο κ. Δήμας παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Στόχος όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υφυπουργός είναι «να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με το οικοσύστημα καινοτομίας της Ινδίας».

Στις συζητήσεις με τον Ινδό αξιωματούχο διερευνήθηκε η πιθανότητα Διμερούς – Διακρατικής Συμφωνίας στην έρευνα και την καινοτομία και εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ασιατική χώρα είναι μια από τις υπερδυνάμεις στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης και της πληροφορικής (λογισμικό υπολογιστών, κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών κλπ) ενώ είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που ασχολούνται με το IT.

Στο μεταξύ ο κ. Δήμας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να καλλιεργήσει τις συνθήκες και να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.

Τέλος, πραγματοποίησε σημαντικές επαφές και συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς και δυνητικούς επενδυτές και συζήτησε με εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικής, ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας για το νέο φιλο-επιχειρηματικό κλίμα που διαθέτει η χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ψευτογιατρός: Είχε περιοριστικούς όρους και συνέχιζε απτόητος τα ραντεβού στη βίλα-φρούριο (VIDEO)

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις στην αντλία – «Μαύρα» σενάρια για έκρηξη στην τιμή του πετρελαίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top