Επίσκεψη Α. Ευθυμίου στο “Ιπποκράτειο”: Σε πλήρη ετοιμότητα για τη νοσηλεία παιδιών από Covid-19

Επίσκεψη Α. Ευθυμίου στο “Ιπποκράτειο”: Σε πλήρη ετοιμότητα για τη νοσηλεία παιδιών από Covid-19

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεων της στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, Νικόλαο Αντωνάκη και τους Αναπληρωτές Διοικητές, Γεώργιο Ταρασίδη και Τιτοπούλου Αλεξάνδρα.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, στο 4ο κύμα της πανδημίας, που συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκρινα προτεραιότητα να επισκεφτώ το Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και εκτός των άλλων θεμάτων, να ενημερωθώ για την ετοιμότητα του νοσοκομείου περίθαλψης παιδιών που ενδέχεται να νοσήσουν από COVID – 19. Επισκέφτηκα όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μου και ενημερώθηκα για τα ζητήματα που τους απασχολούν και έχω καταθέσει σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας», δήλωσε η βουλευτής.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε την Άννα Ευθυμίου ότι στο Νοσοκομείο λειτουργεί ξεχωριστή κλινική νοσηλείας παιδιών που πάσχουν από covid-19, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, διαθέτοντας τις απαραίτητες κλίνες σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας.

Ο κύριος Αντωνάκης τόνισε ότι το νοσοκομείο καταφέρνει να ανταπεξέλθει, παρά τις αναστολές εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίες αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό των εργαζομένων.

Δημιουργία νέας πνευμονολογικής κλινικής και κέντρου μελανώματος

Ο Διοικητής ενημέρωσε την κυρία Ευθυμίου για τη δημιουργία νέας πνευμονολογικής κλινικής στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την εξυπηρέτηση ασθενών με πνευμονοπάθειες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Η Αναπληρώτρια Διοικητή, κυρία Τιτοπούλου, πληροφόρησε τη βουλευτή για την πρωτοβουλία του νοσοκομείου για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος. Ταυτόχρονα, την ενημέρωσε για τη δημιουργία νέου κέντρου μελανώματος εντός του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Επιτακτική η ανάγκη για αναισθησιολόγους

Η βουλευτής πληροφορήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με βασικότερο αυτό της έλλειψης αναισθησιολόγων. Το Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες χειρουργικές κλινικές μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η στελέχωσή του με αναισθησιολόγους, καθώς η πλειοψηφία τους έχει απορροφηθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ