Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Κέρκυρα- Με ποιους συναντήθηκε ο Π. Μαρινάκης (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Κέρκυρα- Με ποιους συναντήθηκε ο Π. Μαρινάκης (ΦΩΤΟ)

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον βουλευτή ν. Κερκύρας Στέφανο Γκίκα και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Κερκύρας Σπύρο Παντελιό επισκέφτηκε την Κέρκυρα. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου συνομίλησε με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και μέλη της περιφερειακής Αρχής για τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον νομό, την άνοδο του τουρισμού η οποία ξεπερνά τις προσδοκίες και την υλοποίηση εμβληματικών έργων, όπως οι μαρίνες του νησιού, η αφαλάτωση της Χρυσίδας και οι λιμενικές υποδομές.

μαρινακης-κρατσα

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας Κωνσταντίνος Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Μελίτα Ανδριώτη, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής παράταξης Σπύρος Σπύρου, ο Πολιτευτής ΝΔ Σπύρος Κροκίδης, το μέλος ΔΕΕΠ Παναγιώτης Καλόγερος, ο Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κέρκυρας Στέφανος Σπάτουλας.

μαρινακης-περιφερεια

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη Κερκύρας, ένα έργο το οποίο είχε μείνει στάσιμο από το 2012 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες από την Κυβέρνηση της ΝΔ και ξεναγήθηκαν από μηχανικούς του έργου και τον προϊστάμενο της ΔΥΠΑ Κωνσταντίνο Αλεξάκη. Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη βρέθηκαν στο έργο του Γεφυριού της Άφρας το οποίο επανακατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την κατάρρευσή του εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε το νησί.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο Κέρκυρας, όπου τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου με την οποία συνομίλησαν για την επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων και την πρόοδο στα έργα δημοτικής οδοποιίας τα οποία ξεκίνησαν μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Στην συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης και ο Υπεύθυνος Τύπου ΔΕΕΠ Ξενοφώντας Πουλής.

μαρινακης

Έπειτα τα στελέχη συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τομέων του νησιού, αλλά και εκπροσώπους της εστίασης και του κλάδου των ξενοδόχων. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Γιάννης Κοντός, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Καλούδης και ο Πρόεδρος ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος.

Μια σύντομη στάση πραγματοποίησαν τα στελέχη και ο Γραμματέας του κόμματος στον ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνα και έπειτα επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Κερκύρας, όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη και ιατρούς και νοσηλευτές από το προσωπικό του νοσοκομείου, αναφορικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη συστράτευση στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφεριάρχης Υγείας Μελίτα Ανδριώτη, η Υπεύθυνη Υγείας ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας και το μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Έλενα Σαγιαδινού.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας επισκέφτηκε το Τμήμα Ιθαγένειας Κέρκυρας και κατόπιν συνάντησε τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Λέσση. Τη συνάντησή τους ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Νότιας Κέρκυρας. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Λευκίμμης, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης. Με το πέρας των επισκέψεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και περίπατος στο κέντρο της περιοχής.

Η επίσκεψη στον νομό Κέρκυρας ολοκληρώθηκε με μια μαζική συνάντηση και συζήτηση με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας από όλο τον νομό, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μέλη της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΗΜΤΟ του νησιού, ενώ παρόντα στην συνάντηση ήταν τα μέλη ΠΕ ΝΔ Νάντια Καρακώστα, Κωνσταντίνα Κόλλια και Στέλιος Λεριός.

Δίπλα σε κάθε πολίτη

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Μας ενδιαφέρει να κάνουμε πράξη αυτό που μας ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη. Και αυτό δεν είναι ένα σύνθημα, είναι κάτι πολύ ουσιαστικό που περιγράφεται και στην καθημερινή μας δράση και παρουσία. Θέλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες των πολιτών, αυτά που τους απασχολούν, αυτά που θεωρούν ότι θα έπρεπε να τρέξουν πιο γρήγορα, αυτά που θεωρούν ότι δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο, το οποίο και σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι πρωτοφανές, δεδομένων και των συνθηκών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας, όσο κι όλη η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει όπως και όλη η ανθρωπότητα, αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποίες δοκιμάζουν και τους πολίτες και την πολιτεία. Και χάρη κυρίως στην υπομονή και τις αντοχές της κοινωνίας αλλά και της συνεργασίας κράτους-Κυβέρνησης-πολιτών, η Ελλάδα στάθηκε και στέκεται όρθια.

Να μη λησμονούμε ότι συνεχίζουμε και δοκιμαζόμαστε από την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της Ιστορίας, ενώ λόγω και του πολέμου στη γειτονιά μας, της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κι από μια πολύ μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Όλα αυτά είναι λογικό να έχουν πολύ μεγάλες συνέπειες στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Όμως σκεφτείτε ότι η Ελλάδα κατάφερε χάρη στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, αλλά και τη συνεργασία των πολιτών, να σταθεί όρθια, να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας τα τελευταία τρία χρόνια – η ανεργία μειώθηκε κατά πέντε μονάδες».

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση κατάφερε σε μια χώρα που τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς το μόνο που έκανε ήταν να βάζει συνέχεια φόρους – ειδικά η προηγούμενη Κυβέρνηση επέβαλλε ή αύξησε 29 φόρους – να μειώσει 50 φορολογικούς συντελεστές, να αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα, να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος.

Συντελέστηκε μια πραγματική ψηφιακή Επανάσταση, άλλαξε εντελώς η εικόνα που έχει η χώρα μας στο εξωτερικό, από μια χώρα που ήταν Παρίας σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις, είναι πλέον πρωταγωνίστρια. Αυτό φαίνεται και σήμερα με την πρόταση του Πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το φυσικό αέριο, άλλη μια καινοτόμο πρόταση, άλλο ένα αποφασιστικό βήμα της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί».

«Σκεφτείτε τι συνέβη στην Υγεία, όπου σε συνθήκες κρίσης πανδημίας υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, προσελήφθησαν οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές των τελευταίων 15 ετών. Σκεφτείτε τι έγινε στα σχολεία, όπου είχαμε για πρώτη φορά διορισμούς δασκάλων ειδικής αγωγής, τους περισσότερους τα τελευταία 15 χρόνια.
Και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε μια αληθινά σπουδαία δουλειά, ειδικά μετά από μία Κυβέρνηση που προσπάθησε να ναρκοθετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική κι ας μην τα κατάφερε. Χάρη στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους, αντιμετωπίστηκαν δυσκολίες και επιτέλους μιλάμε για έργα. Στην Κέρκυρα, έναν ιστορικό τόπο, πανέμορφο, που προσφέρει στην ελληνική οικονομία, της οποίας οι ομορφιές δίνουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια τουρίστες να έρχονται στη χώρα μας, αλλά και συμπολίτες μας από την υπόλοιπη Ελλάδα να την επισκέπτονται.

Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά η προηγούμενη Κυβέρνηση, γύρισε την πλάτη στην Κέρκυρα. Ευτυχώς, χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας, του Βουλευτή, των πολιτευτών, των κομματικών στελεχών αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, των Επιμελητηρίων, των Συλλόγων, πλέον μιλάμε για έργα.

Πλέον μιλάμε για ένα έργο ύδρευσης που είναι δρομολογημένο, δεν είναι μια θεωρία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο των τελευταίων 10 ετών. Μιλάμε για εξασφαλισμένα 170 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ΣΔΙΤ για τα φράγματα, μιλάμε για τις μαρίνες, αφού για εμάς ο Τουρισμός και το συγκεκριμένο είδος Τουρισμού, είναι το παρόν και το μέλλον του νησιού», συμπλήρωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Μιλάμε για συμβασιοποίηση της αφαλάτωσης της Χρυσίδας, μιλάμε για 30 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα για λιμενικές υποδομές στο Λιμάνι του Αγίου Στεφάνου, μιλάμε για μια προσωρινή αλλά πολύ σημαντική λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών, για το οποίο μαθαίνουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα και για μια μόνιμη λύση. Μιλάμε για έργα συγκεκριμένα που γίνονται στο νησί. Αυτό λοιπόν που θέλω να ζητήσω από τον κόσμο είναι όταν έρθει η ώρα, σε περίπου έναν χρόνο, στο τέλος της τετραετίας, να κρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία με βάση την αλήθεια.

Αυτά που είπε προεκλογικά και που έκανε μετεκλογικά. Και να αναλογιστούμε σε τι δύσκολες συνθήκες έγιναν όλα αυτά. Να σκεφτούμε πόσο δύσκολα περάσαμε και να πάρουμε άλλη μία απόφαση. Ο κόσμος είναι ο μόνος μας κριτής για να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Η πορεία ανάκαμψης, η πορεία ανάπτυξης, να συνεχιστεί η μείωση της ανεργίας, να συνεχίσουν να μειώνονται οι φόροι, να συνεχίσουμε μαζί με πρώτο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και να έρθουμε αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες και όλα τα προβλήματα ώστε να τα λύσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Και κατέληξε: «Λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα. Εμείς δε θα κρύψουμε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, δίπλα στους πολίτες, μέσω των Οργανώσεών μας. Η σημερινή μας παρουσία δεν είναι μία άπαξ αφορμή για επικοινωνία, αλλά μια ακόμα σελίδα στην καθημερινή επικοινωνία που έχουμε.
Έχετε την υπόσχεση όλων ημών και κυρίως του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είμαστε δίπλα σας. Και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε μία και κάθε έναν, σε κάθε μέλος μας που στήριξε και στηρίζει αυτήν την εθνική προσπάθεια».

Ο ΓΓ Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την υποδοχή και κυρίως για την αναγνώριση του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών. Η βούληση του Υπουργείου είναι να συνδράμει στα ζητήματα υποστελέχωσης τόσο για την βελτίωση των διοικητικών υπηρεσιών όσο και για την αναβάθμιση των παροχών στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγγυήσεις από Σ. Αραβία για φθηνή ενέργεια -Ποιες συμφωνίες «έκλεισαν», ποια deals θα υπογραφούν σήμερα

Πανελλαδικές – Κεραμέως: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις των βάσεων

Θεσσαλονίκη: 59χρονος σκότωσε τη μητέρα του στο Ξηροχώρι

Στα ΚΤΕΛ περνάνε και άλλες γραμμές του ΟΑΣΘ

Αεροπορικός τουρισμός: Το Καστελόριζο ένα από τα τρία ελληνικά νησιά για island hopping

Gov.gr Wallet: Από σήμερα στα κινητά η εφαρμογή για ψηφιακό δίπλωμα και τις ταυτότητες

Kαλύτερη εικόνα για την πυρκαγιά στη Μάνδρα – Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Χαϊδάρι

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη

Φυσικό αέριο: Υψηλό 14 ετών στις τιμές μετά τις νέες περικοπές της Ρωσίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top