Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά

Επίσκεψη της Σ. Ζαχαράκη σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά

Την Ιθάκη και την Κεφαλονιά πρόκειται να επισκεφθεί κατά τις 23, 24 και 25 Απριλίου, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του δημάρχου Ιθάκης, Διονύσιου Στανίτσα, θα επισκεφτεί το νησί προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές του Ιανού, για την πορεία των εμβολιασμών και για την τουριστική προβολή και προώθηση της Ιθάκης μέσα στο 2021.

Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη θα συναντηθεί με εκπροσώπους των περιφερειακών και τοπικών αρχών, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, με στόχο επίσης τη διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης στα δυο νησιά.

Κατά την παραμονή της στην Κεφαλονιά, η υφυπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ενώ θα συμμετέχει σε συζήτηση με εκπροσώπους των περιφερειακών και δημοτικών Αρχών του νησιού.

Στην συναντήσεις θα παρευρεθούν ο βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Π. Καππάτος, καθώς και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρ. Κράτσα, για να εκθέσουν ζητήματα που απασχολούν το νησί και τις τοπικές κοινότητες.

Στην συνέχεια, η υφυπουργός θα συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ακολούθως, μαζί με τον βουλευτή και την περιφερειάρχη, θα μεταβεί στο νησί της Ιθάκης, όπου και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ιθάκη, η υφυπουργός θα μεταβεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, που επλήγη βαρύτατα στο πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» για να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, σχετικά με την πορεία των έργων αποκατάστασης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top