Ερώτηση Βαρουφάκη στη Βουλή για ρεπορτάζ του GRTimes σχετικά με τη Φοιτητική Λέσχη

Ερώτηση Βαρουφάκη στη Βουλή για ρεπορτάζ του GRTimes σχετικά με τη Φοιτητική Λέσχη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών για τις «εικόνες ντροπής στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 και γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ζήτημα των ατελείωτων ουρών που δημιουργούν καθημερινά οι φοιτητές έξω από τη Φοιτητική Λέσχη, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ του GRTimes).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Γενικού Γραμματέα ΜέΡΑ25:

《Την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει το ελληνικό κράτος στους πολίτες του μαρτυρούν οι εικόνες που καταγράφονται καθημερινά έξω από τη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου συρρέουν εκατοντάδες φοιτητές, δημιουργώντας «ουρές» πολλών μέτρων, προκειμένου να παραλάβουν μια μερίδα φαγητού.

Ο συνωστισμός σημειώνεται σε μία περίοδο που τα κρούσματα στην πόλη αυξάνονται ραγδαία, πλησιάζοντας σε ημερήσια βάση τα αντίστοιχα της πρωτεύουσας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δικαίως διαμαρτύρονται, και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Όπως καταγγέλλει ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής, αιτία γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι η έλλειψη προσωπικού, την οποία αποδίδει στην επιδίωξη του εργολάβου να μειώσει το λειτουργικό κόστος για να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν, σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση και να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες που κάθε άλλο παρά σε πολιτισμένο κράτος παραπέμπουν;

2. Ποιες ήταν οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο εργολάβος μέσω της σύμβασης που συνήφθη; Ανταποκρίθηκε σε όλες;

3. Εφόσον ισχύουν όσα καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα εκ μέρους του εργολάβου και να σταματήσουν οι καθημερινές εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ;».

Δείτε τις φωτογραφίες  του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης: Η… συγγνώμη του αν. προέδρου για την ταλαιπωρία των φοιτητών

Φοιτητές ΑΠΘ: Στοιβαζόμαστε σε αίθουσες – Ανησυχία για κρούσματα, ουρές και μέτρα

ΑΠΘ: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία-Ατέλειωτες ουρές για μία μερίδα φαγητό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εικόνες ντροπής: Τεράστια ουρά και αναμονή για μια μεριδα φαγητό στη λέσχη του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην κοσμητεία της ΣΘΕ μετά τις καταγγελίες – Τι ζήτησαν (VIDEO)

Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ: Ζήτησαν από φοιτητές να κάνουν τηλεκπαίδευση – Δε χωρούν στο αμφιθέατρο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top