Γ. Καραγιάννης: Κοσμοπλημμύρα-5.500 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν το Μετρό (VIDEO)

Γ. Καραγιάννης: Κοσμοπλημμύρα-5.500 Θεσσαλονικείς επισκέφθηκαν το Μετρό (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

To προηγούμενο Σαββατοκύριακο 5.500 Θεσσαλονικείς διαπίστωσαν την ουσιαστικής πρόοδο στο έργο του Μετρό. Η δουλειά συνεχίζεται και στο τέλος του 2023 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί και θα συνδέει τη Νέα Ελβετία με το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. 

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης μετά από σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσία του προέδρου της Εταιρείας Α.Μ. κ. Ταχιάου, του διευθύνοντος συμβούλου κ. Κουρέτα, στελεχών της Αττικό Μετρό και εκπροσώπου  της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Κορακίτη. 

Το διήμερο 26- 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Open House Thessalonik, το Μετρό Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες Θεσσαλονικείς στο σταθμό @Παπάφειο@ και στο συγκρότημα του αμαξοστασίου Πυλαίας, όπου βρίσκεται η καρδιά και το μυαλό του υπερσύγχρονου Μετρό Θεσσαλονίκης. 

Κι’ όπως είπε ο Υφυπουργός, η μεγάλη προσέλευση κοινού δείχνει δύο πράγματα: Αφ’ ενός την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων ότι το έργο προχωράει πλέον και θα ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί και, αφ’ ετέρου, αποδεικνύει το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί για χρόνια το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης που περιμένει πως και πως τη λειτουργία του Μετρό. 

“Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη, είμαι στα γραφεία της Αττικό Μετρό για να δούμε πως προχωράει αυτό το γιγάντιο project.  Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να έχει το πιο σύγχρονο μετρό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τρέχουμε καθημερινά ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρόνο που μας κλέψανε οι προσφυγές και οι αντιδικίες από την πόλη μας. Θα τα καταφέρουμε”, είπε ο κ. Καραγιάννης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο σταθμό Βενιζέλου.

“Στη Βενιζέλου είμαστε ήδη δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά μας και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Τα χρονοδιαγράμματά μας παραμένουν σταθερά, τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη. Οι πολίτες θα επιβάζονται στη Νέα Ελβετία και θα αποβιβάζονται στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η διαδρομή είναι γνωστή και έξι μήνες μετά θα έχει ολοκληρωθεί και η απόσταση προς Καλαμαριά”.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη , η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, είπε ο Υφυπουργός για να τονίσει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση για το fly over και την αναβάθμιση της Ανατολικής Περιφερειακής και όλα τα έργα που δρομολογήθηκαν όπως και όλα τα έργα που σχεδιάστηκαν, είτε είναι σε υλοποίηση, είτε έχουν ολοκληρωθεί , ενώ υπάρχει και ο προγραμματισμός των έργων που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη στα επόμενα χρόνια. 

“Με την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την κατασκευή του fly over καθώς και όλων των άλλων παρεμβάσεων που γίνονται στην πόλη, θα αλλάξουν και οι κυκλοφοριακές συνήθειες των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη, θα αποκτήσει πλέον το ρόλο που της αξίζει”, κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοιχτός και σήμερα για το κοινό ο σταθμός Παπάφη και το αμαξοστάσιο Πυλαίας (VIDEO)

Γραμμή 4 Μετρό: 340.000 επιβάτες θα μετακινούνται καθημερινώς – 53.000 αυτοκίνητα θα «βγουν» από τους δρόμους

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top