Γ. Οικονόμου: «Δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την στήριξη της κυβέρνησης»

Γ. Οικονόμου: «Δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την στήριξη της κυβέρνησης»

«Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα τα οποία θα έχουν και άμεσο αντίκτυπο και θα απαντήσουν στις ανάγκες των πολιτών, για να αντεπεξέλθουν στην πίεση των εξωγενών κρίσεων στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει όλους, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην ομιλία του, σε ένα ορόσημο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και από οικονομικής, αλλά και από πολιτικής άποψης, θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη και του επόμενου διαστήματος. Μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση στρεβλώσεων, αλλά και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, άμεσα και έμμεσα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ1».

«Δεν θα υπάρχει κοινωνική ομάδα που να εξαιρείται από την πολιτική στήριξης της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε, απέναντι στις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου είπε, επίσης, ότι θα υπάρχουν μέτρα και πολιτικές που θα συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση σε φορολογικό επίπεδο ή θα αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, που θα δώσουν, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο και θα βοηθήσουν αρκετές κοινωνικές ομάδες ώστε να αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά τους.

«Είναι ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο σταθμίζοντας πολύ σωστά τον δημοσιονομικό χώρο που υπάρχει, αντιλαμβανόμενοι πλήρως και συναισθανόμενοι τις ανάγκες στήριξης σε μια δύσκολη περίοδο και στο κομμάτι της ενέργειας, αλλά και στο κομμάτι της καθημερινότητας, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου, θα έρθει να δώσει απαντήσεις, μια προοπτική, θα έρθει να χαράξει έναν οδικό χάρτη, μέσα από τον οποίο, από τις συμπληγάδες που απειλούν και την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε με τις λιγότερο δυνατές συνέπειες από αυτές που όπως φαίνεται, δυστυχώς, θα αντιμετωπίσει το σύνολο της Ευρώπης, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των συνεπειών που αυτή προκαλεί στον οικονομικό και κοινωνικό βίο όλων των κρατών» σημείωσε.

Για τον εκλογικό νόμο υπογράμμισε ότι αναδύθηκαν καινούργια χαρακτηριστικά του πολιτικού περιβάλλοντος, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αποσαφηνίσει πλήρως τα πράγματα στην αυριανή συνέντευξη Τύπου.

«Ο εκλογικός νόμος είναι εργαλείο. Από εκεί και πέρα, αυτός ο οποίος με την άποψή του, με τη γνώμη του, με την επιλογή του διαμορφώνει τις συνθήκες και δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα περί σταθερότητας, περί προοπτικής, περί του είδους της διακυβέρνησης και περί του είδους του δρόμου με τον οποίο η Ελλάδα θα διαβεί την επόμενη ημέρα, είναι ο ελληνικός λαός. Είναι οι πολίτες.

Οι πολίτες, λοιπόν, όταν προκύψουν οι εκλογές, το 2023, θα γνωρίζουν απόλυτα ποιες είναι οι συνθήκες, ποιοι είναι οι κανόνες, βάσει των οποίων θα πάμε σε εκλογές.

Ποιοι είναι οι κανόνες της πρώτης κάλπης, ποιοι είναι κανόνες της επόμενης κάλπης. Και με βάση και το κριτήριο για το ποια κυβέρνηση θέλουμε, με κριτήριο το ποιοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση και με τι τρόπο το προηγούμενο διάστημα, συγκρίνοντας τις προσωπικότητες, τις επιλογές, τις απόψεις, συγκρίνοντας τους ανθρώπους που προβάλλουν ως υποψήφιοι για πρωθυπουργοί, θα αποφασίσουν» είπε.

Για τη επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Επιδιώκουμε την ουσία, δεν επιδιώκουμε θέαμα. Είναι ένα ζήτημα σημαντικό. Δεν είναι, όμως, ούτε το μοναδικό που αφορά την ελληνική κοινωνία ούτε και το μεγαλύτερο. Η κυβέρνηση, λοιπόν, προσηλωμένη στη δέσμευσή της να υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση της όλης κατάστασης, να μάθουμε τι έγινε, κυρίως να βρούμε τρόπους έτσι ώστε να διορθώσουμε διαχρονικές παθογένειες, πάντοτε κινούμενη εντός του θεσμικού πλαισίου, πάντοτε σεβόμενη τους κανόνες και τις διαδικασίες, γιατί η Δημοκρατία έχει κανόνες και διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να τηρούνται μέχρι κεραίας, μακριά από λογικές που στόχο έχουν να κάνουμε την πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα, θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις – σε όλα τα επίπεδα – για τη διερεύνηση κάθε περιστατικού όλης αυτής της υπόθεσης, είτε πρόκειται για τα κακόβουλα λογισμικά, τύπου Predator, είτε πρόκειται για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

»Το καθένα στο μέγεθός του, στη διάστασή του, μακριά από σύγχυση, μακριά από την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, πάντοτε προσηλωμένη σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός “να μην μείνει καμία σκιά” και θεσμικά να θωρακιστούμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να μην ξαναβρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με τέτοιες εξελίξεις».

«Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μπορούσε ή μπορέσει να συνεισφέρει κάτι σε αυτή την υπόθεση που να μην ακουστεί η γνώμη του στα θεσμικά όργανα του ελληνικού κοινοβουλίου. Πρόσφατα είχαμε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πήγαν εκεί πρόσωπα τα οποία μπορούσαν να συνδράμουν. Έχουμε την Εξεταστική.

»Έχουμε έναν πρώτο κατάλογο μαρτύρων που θα προσέλθουν. Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει ανάγκη και για κάτι περισσότερο, που να συμβάλλει ουσιαστικά στην όλη διαδικασία, όχι στην παραγωγή θεάματος, που να είναι κάτι καινούργιο, που να μην έχει κατατεθεί, εδώ είμαστε για να δούμε την ανάγκη αυτή. Επαναλαμβάνω και πάλι: Δεν είναι ένα ζήτημα απλό. Δεν είναι τα θέματα που αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες, όχι μόνο της Ελλάδας, καμιάς χώρας, ζητήματα που μπορεί να γίνονται φέιγ βολάν. Είναι ένα ευαίσθητο πλαίσιο μιας εύθραυστης ισορροπίας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικονόμου για εξαγγελίες μέτρων στην ΔΕΘ: Καμία κοινωνική ομάδα δεν εξαιρείται από την πολιτική στήριξης

Γ. Οικονόμου: Η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα

Γ. Οικονόμου: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top