Γεωργαντάς: Έρχεται ρύθμιση για την είσοδο των παιδιών σε εστίαση και καταστήματα (VIDEO)

Γεωργαντάς: Έρχεται ρύθμιση για την είσοδο των παιδιών σε εστίαση και καταστήματα (VIDEO)

Διευκρινίσεις για το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών αναμένονται σύντομα σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργο Γεωργαντά.

Η σχολική κάρτα βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται.

»Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι «θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test.

»Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, εξήγησε ότι σχετικά με όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, έχουν το πιστοποιητικό και δεν τους «διαβάζει» το σύστημα, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα την τρίτη δόση, εξήγησε ότι «Η ΕΕ έχει κάνει το δικό της (σύστημα) που δεν αφορά μόνο τις χώρες που ανήκουν σε αυτήν, αλλά και επιπλέον 16 συνεργαζόμενες χώρες τα συστήματα των οποίων έχουν αναγνωριστεί και ενσωματωθεί, όπως για παράδειγμα Ισραήλ, Νορβηγία, Ισλανδία, Τουρκία.

»Αν όχι σήμερα, αύριο, θα κατατεθεί μια τροπολογία από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία θα δημιουργήσουμε δυο καινούρια μητρώα: Το μητρώο εμβολιασθέντων εξωτερικού και το μητρώο όσων έχουν νοσήσει στο εξωτερικό.

»Αυτό θα δώσει μια λύση, θα γίνει πρώτα βέβαια μια επεξεργασία των πιστοποιητικών που φέρουν. Τα πιστοποιητικά είναι δυο ειδών, αυτά που είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα και κάποια που δεν είναι ψηφιακά επαληθεύσιμα, άρα εκεί χρειάζεται μια μεγαλύτερη επεξεργασία» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι μόλις δημιουργηθούν αυτά τα δυο μητρώα τότε θα δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι, εφόσον ενταχθούν στο μητρώο, καθώς θα έχει αναγνωριστεί ως έγκυρο και αξιόπιστο το πιστοποιητικό τους, είτε να πάρουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για να μπορούν να κινούνται άνετα, είτε να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Πηγή: ant1news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελεσίγραφο Πλεύρη σε ιδιώτες γιατρούς-Επίταξη αν δεν αποδεχθούν την πρόσκληση (VIDEO)

Ο κορωνοϊός «γονατίζει» τη Βουλγαρία-334 θάνατοι σε 24 ώρες

Σεισμός «ταρακούνησε» την Λακωνία

Μελέτη: Αυξημένος ο κίνδυνος Covid-19 και στους πλήρως εμβολιασμένους με καρκίνους του αίματος

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος μακρόχρονης Covid για τους ανθρώπους με ρευματικές παθήσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top