Γιώργος Καραγιάννης: Έτοιμο το «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιώργος Καραγιάννης: Έτοιμο το «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τα χρονοδιαγράμματα των έργων που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη τηρούνται στο έπακρο και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και στους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Ό, τι έχουμε πει θα τηρηθεί» ξεκαθάρισε ο κ. Καραγιάννης προσθέτοντας, ειδικά για το «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας ότι «έως το καλοκαίρι του 2022 θα έχει τελειώσει και οι Θεσσαλονικείς θα το έχουν στη διάθεσή τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος».

Στην κατεύθυνση αυτή, η παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπήρξε άμεση αποτρέποντας τη δημιουργία οποιουδήποτε κωλύματος από πλευράς εργολάβου.

«Ο εργολάβος θα τηρήσει τη συμβατική του υποχρέωση χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Μάλιστα, έστειλε σαφές μήνυμα ότι «όταν υπογράφουμε μία σύμβαση πρέπει να την τηρούμε».

Αναφερόμενος στην πορεία των δύο εμβληματικών έργων της Θεσσαλονίκης, το FlyOver και το Μετρό, ο Υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ειδικότερα για το FlyOver, υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος ο οποίος χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το έργο και «έως το φθινόπωρο θα υπογράψουμε τη σύμβαση προκειμένου τέλη του 2022 να έχουμε στημένα τα πρώτα εργοτάξια και να αρχίσει η κατασκευή».

Σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι «θα παραδοθεί πλήρες και λειτουργικό στο τέλος του 2023 καθώς το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Υπογράμμισε ότι, «ήδη είναι ορατή και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης η εξέλιξη των εργασιών καθώς έχουν απομακρυνθεί λαμαρίνες, έχουν απελευθερωθεί πλατείες και έχουν τοποθετηθεί κυλιόμενες σκάλες στον σταθμό της Αγίας Σοφίας». Ταυτόχρονα, συνεχίζονται εντατικά τα δοκιμαστικά δρομολόγια των νέων, υπερσύγχρονων συρμών, που θα είναι χωρίς οδηγό.

Για τον σταθμό της Βενιζέλου, σημείωσε ότι ολοκληρώνεται και το τελευταίο κομμάτι της απόσπασης των αρχαιοτήτων.

– Έρχεται πακέτο προτάσεων για το ράλι τιμών στα υλικά

Εξάλλου, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο «απίστευτο ράλι τιμών στις τιμές των υλικών που επηρεάζει τις κατασκευές» προαναγγέλλοντας πακέτο προτάσεων το προσεχές διάστημα.

Στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι, όπως είπε ο Υφυπουργός Υποδομών «η εξομάλυνση της κατάστασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας» τονίζοντας ότι «υπάρχουν κοινωνικές ομάδες η στήριξη των οποίων έχει προτεραιότητα».

Υπενθύμισε ότι, έχει υπάρξει ήδη μία παρέμβαση με την αναθεώρηση συντελεστών στο τέλος του 2021 και πρόσθεσε ότι «ετοιμάζουμε ακόμα ένα πακέτο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top