Γιώργος Παπανδρέου: «Να κάνουμε ξανά το Κίνημα μας μεγάλο και ισχυρό»

Γιώργος Παπανδρέου: «Να κάνουμε ξανά το Κίνημα μας μεγάλο και ισχυρό»

Κάλεσμα για μεγαλειώδη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ στις 5 Δεκεμβρίου, απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από τα Γιάννενα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Κατά την ομιλία του σε οπαδούς και φίλους του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της πολιτικής του. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως στόχος «είναι να ξαναδώσουμε παρουσία στην Ελλάδα με τα εθνικά μας θέματα, με δυνατή ισχυρή φωνή, αλλά και παρουσία της Ελλάδας και στην οικονομία και στο πολιτισμό μας…Να μπορέσουμε να αναδείξουμε ξανά την Ελλάδα ως παράδειγμα, πρότυπο σε όλο τον κόσμο, όπως έχουμε καταφέρει από τον Ανδρέα Παπανδρέου με την “πρωτοβουλία των 6”, όταν πάλεψε εναντίων των πυρηνικών όπλων και τα σταματήσαμε, ώστε να μην εξαπλωθούν μέσα στην Ευρώπη, που ήταν τότε διχασμένη στον ψυχρό πόλεμο».

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε «για την αυτονομία της πολιτικής» ώστε, όπως υπογράμμισε, «να χτίσουμε ξανά μια Ελλάδα που μπορεί να ξαναφέρει τα παιδιά μας, να δώσει ελπίδα και να εμπεδώσει την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, τόνισε, ότι την επομένη της εκλογικής διαδικασίας, το ΚΙΝΑΛ θα καταρτίσει κυβερνητική πρόταση που θα είναι σε διαβούλευση με τον λαό, τους φορείς, τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς, την αυτοδιοίκηση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους, τους εργαζόμενους και τα πανεπιστήμια.

«Και αυτό γιατί είμαστε ένα συμμετοχικό Κίνημα. Θα είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό και θα είναι η πλατφόρμα μας, για να κάνουμε ξανά το Κίνημα μας μεγάλο ισχυρό, να ανάψουμε και πάλι την ελπίδα να ξαναγίνει αυτή η παράταξη αγκαλιά για όλους του δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, να ανατρέψουμε τη νοσηρή αδράνεια» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και κάλεσε όλους να κάνουν την 5η Δεκεμβρίου μια γιορτή Δημοκρατίας, με αυτοοργάνωση, πάλη και μεγάλη, μεγαλειώδη συμμετοχή, η οποία, όπως είπε, «θα αποτρέψει τα όποια σχέδια-βέβαια είμαστε ανοιχτοί, να έρθει όλος ο κόσμος αν το πιστεύει, αν κάποιος από μια άλλη παράταξη πιστεύει στο Κίνημά μας, καλωσορίσατε-, αλλά παρασκηνιακές διαδικασίες για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, για να φτιάξουν ένα κόμμα μικρό, βολικό, παρακολούθημα του ενός ή του άλλου» και τόνισε: « Αυτό δεν το δεχόμαστε και η απάντηση θα είναι η μεγάλη συμμετοχή την 5η Δεκεμβρίου».

«Να ξαναφτιάξουμε την παράταξη που θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στην Κοζάνη όπου μίλησε σε συγκέντρωση μελών του κόμματος. «Είμαστε στην πορεία να ξαναφτιάξουμε την παράταξη που θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες, τους πόθους και τα οράματα του ελληνικού λαού, μια παράταξη που θα σχεδιάζει την κοινωνική δικαιοσύνη και τις νέες προοπτικές της οικονομίας» δήλωσε και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες για «να κάνουμε την 5η Δεκεμβρίου γιορτή της Δημοκρατίας, να πάρετε εσείς την παράταξη στα χέρια σας».

Ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός σε όσους προσπαθούν «να προκαταλάβουν τις εσωκομματικές διαδικασίες» που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη λέγοντας «τον πρόεδρο του κινήματος θα τον εκλέξουν εμείς και όχι κάποιοι άλλοι, δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να μας κάνουν ένα μικρό κι ελεγχόμενο κόμμα».

Χαρακτήρισε ως κατάπτυστο το δημοσίευμα που αναφερόταν στη Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «τα σχόλια τους, χαρακτηρίζουν τους ίδιους που κρύβονται πίσω από την δήθεν ελευθερία της έκφρασης».

Μίλησε για φαινόμενα «πελατοκρατίας και πλουτοκρατίας που πραγματικά ορίζουν τις τύχες της χώρας (..), αυτό ήρθαμε να αλλάξουμε, να κτίσουμε ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα που θα εγγυάται τα δικαιώματα και την προοπτική του ελληνικού λαού, γι’αυτό είμαι εδώ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «να γίνουμε πλειοψηφούσα δύναμη, να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην Κοζάνη και την απολιγνιτοποίηση, τόνισε ότι «έχει χτυπηθεί από την έλλειψη πρόνοιας, την έλλειψη σχεδιασμού, την έλλειψη προετοιμασίας και μαζί με την Κοζάνη έχει κτυπηθεί όλη η Ελλάδα από την ενεργειακή κρίση». Ο κ Παπανδρέου υπενθύμισε τις κυβερνητικές πολιτικές της θητείας του στα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «εάν είχαν εισακουστεί αυτά που ξεκινήσαμε πριν από 13 χρόνια με την πράσινη ανάπτυξη, σήμερα θα υπήρχαν πρόνοιες για μια ομαλή μετάβαση που θα στήριζε την παραγωγή ενέργειας, θα στήριζε το εργατικό δυναμικό της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Σήμερα θα είχαμε μια διαφορετική εικόνα και δεν θα είχαμε αυτήν τη μεγάλη κρίση που ζει αυτή η περιοχή» κατέληξε.

Αναφερόμενος στο παρελθόν, δήλωσε ότι «περήφανος που δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος παρότι είχαμε απέναντι μας τα συμφέροντα», υπογράμμισε ότι «κτυπηθήκαμε από τα συμφέροντα, υπήρξε και υπάρχει λασπολογία απέναντι μας, αλλά ο Παπανδρέου δεν κρατιέται από πουθενά, δεν κρατιέται από κανέναν».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠτΔ: «Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης»

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Στραβελάκης με συμπτώματα πνευμονίας

Καπραβέλος: «Πολλοί ασθενείς χωρίς κορωνοϊό πέθαναν περιμένοντας να χειρουργηθούν» (VIDEO)

424 ΓΣΝ: «Επιστρατεύεται» στη μάχη κατά του κορωνοϊού με 25 κλίνες Covid (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ