Η αναβάθμιση των δημοτικών συμβουλίων στο επίκεντρο για Τσαβλή – Τεντόμα

Η αναβάθμιση των δημοτικών συμβουλίων στο επίκεντρο για Τσαβλή – Τεντόμα

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα οφέλη που απορρέουν από την ενισχυμένη αναλογική για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Έναν κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα ξεκίνησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής ενόψει του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν την προβλεπόμενη από το νέο νομοσχέδιο αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και τα οφέλη που απορρέουν από την ενισχυμένη αναλογική για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων και ικανοποίηση για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, που, σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη δυναμική παρουσία που απαιτείται εκ του ρόλου του να έχει το δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης.

Στη συνάντηση αυτή, ακόμη, ο κ. Τσαβλής ανακοίνωσε στον Χρήστο Τεντόμα τη διοργάνωση του 1ου πανελληνίου συνεδρίου προέδρων δημοτικών συμβουλίων στη Θεσσαλονίκη -που επιμελείται ο ίδιος υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος- μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ζητώντας παράλληλα την αρωγή και συμπαράστασή του.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι στο εξής η συνεργασία τους για θέματα που έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ακόμη στενότερη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top