Η Γ. Χορμόβα στο GRTimes: Τέλος στη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία – Τι προβλέπει το νέο εργασιακό ν/σ

Η Γ. Χορμόβα στο GRTimes: Τέλος στη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία – Τι προβλέπει το νέο εργασιακό ν/σ

Οριστικό τέλος σε φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης φιλοδοξεί να βάλει το νέο νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, θεσπίζοντας αυστηρές κυρώσεις για τους καταγγελλόμενους. «Ο κεντρικός στόχος είναι να μπει τέλος στη κουλτούρα της σιωπής και της συγκάλυψης, να καταστεί σαφές ότι καμία συμπεριφορά τέτοιου τύπου δεν θα παραμένει ατιμώρητη» δήλωσε, μιλώντας στο GRTimes, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Γιάννα Χορμόβα.

Ρεπορτάζ: Μαριαλένα Τσόγκα

Σημαντικές αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, με το οποίο η Ελλάδα καθίσταται μια από τις πρώτες χώρες που προχωρούν στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 12/05/21 από τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και την Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα ,μεταξύ των άλλων, κατατάσσει τη βία στις συμπεριφορές που τιμωρούνται αυστηρώς, ενώ πλέον η απειλή παρενόχλησης θα είναι αρκετή για να στοιχειοθετηθεί παράβαση. Σύμφωνα με την Γ.Γ Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, κα. Χορμόβα, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ενισχύει την ισότητα και ενδυναμώνει τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο.

«Να σπάσει η σιωπή…ο κόσμος να μάθει να μιλάει και να καταγγέλλει»

Όπως αναφέρει στο GRTimes η κα. Χορμόβα, στήνεται ένα ολόκληρο σύστημα διοικητικού μηχανισμού που αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών με κεντρικό άξονα τη προστασία των καταγγελλόντων. Τα αδικήματα θα αντιμετωπίζονται αυτοτελώς και θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα απομάκρυνσης του φερόμενου θύτη από το θύμα (μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης) ενώ προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις τόσο για τον δράστη (εργαζόμενο ή εργοδότη), όσο και για την εκάστοτε επιχείρηση-υπηρεσία όπου λαμβάνει χώρα το συμβάν. Όπως ξεκαθαρίζει η ίδια, απαγορεύεται ρητά τυχόν απόλυση ή δυσμενής μεταχείριση των θιγόμενων και τονίζει ότι σκοπός δεν είναι η θυματοποίηση εκ νέου του θύματος ούτε η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της/του καταγγέλλουσας/καταγγέλλοντος αλλά η υποστήριξη και η υπεράσπιση του. Κεντρικό ρόλο στην εξάλειψη φαινομένων βίας θα διαδραματίσει Αυτοτελές Τμήμα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό θα είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση της βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο και θα πραγματοποιεί αιφνίδιους και αυστηρούς ελέγχους.

«Είναι σαφές στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο ότι δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, κανείς  δεν μπορεί να συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο»

Η ανάδειξη του ελληνικού #MeToo και η ένθερμη παρότρυνση της κυβέρνησης να «ανοίξουν τα στόματα» αποτέλεσαν σύμφωνα με την κα. Γ. Χορμόβα, το “σκαλοπάτι” για την λήψη περαιτέρω δραστικών μέτρων προκειμένου να καταστεί σαφές ότι κανείς  δεν μπορεί να συνεχίζει να θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο και εκμεταλλευόμενος τη θέση του να ασκεί βία ή παρενόχληση χωρίς επιπτώσεις. Η ίδια θεωρεί το δικαίωμα στην εργασία με ίσους όρους ιερό και δηλώνει έτοιμη να το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ