Η συζήτηση για τον Καραμανλή και τα μυστήρια της Α’ Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση για τον Καραμανλή και τα μυστήρια της Α’ Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απασχολεί τόσο την Αθήνα καθώς ιδιαίτερα τώρα έχει τεράστια αξία η παρουσία του σηματοδοτώντας την ενότητα του κόμματος, όσο και την Θεσσαλονίκη για πολλούς και διάφορους λόγους.

  • Πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, των τελευταίων μηνών, μέσα από πληροφορίες που βγαίνουν με το «σταγονόμετρο» άλλα κανείς δεν μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά.

 

  • Έμπειροι κοινοβουλευτικοί θεωρούν απίθανο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός στην Α’ Θεσσαλονίκης καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά για να υπάρξει μια τέτοια πράξη θα πρέπει να συνοδεύεται και από το κατάλληλο αφήγημα.

 

  • Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τουλάχιστον προς το παρόν, δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που θα δικαιολογούσε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού την απόφαση να μην είναι υποψήφιος.

 

  • Φυσικά ούτε λόγος για τους υποστηρικτές του, εντός και εκτός βουλής που δεν θέλουν να φανταστούν καν την επόμενη βουλή χωρίς τον πρώην πρωθυπουργό εντός της και αποκρούουν μετά βδελυγμίας τέτοια ενδεχόμενα.

 

  • Την ίδια ώρα η απόσυρση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη έχει μεταβάλλει τα δεδομένα στην Α’ Θεσσαλονίκης καθώς η Σπυράκη θεωρείτο ότι θα βρισκόταν σε εκλόγιμη θέση.

 

  • Τώρα όμως με την Σπυράκη εκτός, σε κάποιους δημιουργούνται ενδεχομένως δεύτερες σκέψεις για την υποψηφιότητα τους στην Α’ Θεσσαλονίκης την ώρα που στο κομματικό επιτελείο δημιουργείται «πονοκέφαλος» καθώς «χάθηκε» μια γυναικεία υποψηφιότητα, οι οποίες γυναικείες υποψηφιότητες είναι δυσεύρετες.

 

  • Από την άλλη στην Α’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν στις εκλογές του 2019 αρκετά κάτω από τον ποσοστό που κατέγραψε σε εθνικό επίπεδο και όλη αυτή η κατάσταση ανησυχεί τα στελέχη της ότι μπορεί να κοστίσει, παρά το γεγονός ότι έχει πέσει μεγάλη βαρύτητα σε επίπεδο έργων στην πόλη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Γράφει ο «Αθηναίος»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top